sa mog bloga, razlozi zasto ja (licno) idem i podrzavam zagrebacki prajd
[quote]
Dakle dragi moji i moje koji se nalazite u blizini Zagreba (i kad kazem blizina mislim na Evropski kontinent) - svi na prajd!!!! Moje uvazeno i ponekad lenjo dupe se potrudilo da nadje fantasticne kostime i mislim da bi stvarno bilo fino da se pojavite i vi i malo vriskate za mene
Bice jos informacija sa detaljima, a pri vrhu mojih prijatelja imate i Zagreb Pride.
E sad, neko moze da se pita zasto ja letim iz NYC da bih (nakon ekstravagantno komercijalnog NYC Pride) dolazim na Zagrebacki?
1. Zato sto je lako doci na New Yorski, pola miliona gejeva, lezbejki, biseksualnih, trans osoba i ostalih queer i str8 osoba u solidarnosti su tu da te podrze, policija mase zastavicama a ti kad si sretan lupis dlan o dlan ... i nije neki izazov za Ms Bich
2. Zato sto je moja mama ponosna na mene i raduje se mojoj pojavi na Zagreb Prajdu
3. Zato sto "grudi moje Balkanske" vole da se secu po Jugoistocnoj Evropi
4. Zato sto sam "here and queer" i "get used to it"
5. Zato sto verujem da je bitno da se pokazemo u javnosti i izadjemo iz misijih rupa
6. Zato sto je Pride o ljubavi a ne politici i bitno je da se toga setimo
7. Zato sto ima onih koji i pored zelje ne mogu javno da kazu da su LGBTIQ i zato sto mi koji mozemo imamo obavezu da javnosti pokazemo da nas ima svuda (sto ne znaci da ne mozete biti tu i podrzati prajd na manje javan nacin - bilo ko moze da gleda i to sto ste tu ne znaci da ste ovo ili ono)
8. Zato sto se divim ljudima koji se na prostoru ex yugoslavije (i drugim prostorima ali to sad nije tema) bore za prava LGBTIQ populacije
9. Zato sto me je Zagreb Pride team pozvao - hvala
10. I konacno, zato sto strah nije stanje u kome moze da se dostojanstveno zivi! Pride je zabavan nacin da se kaze - Nije me strah da budem ko sam!
[quote]
ps ako neko ide na zgb pride javite mi se