Bem ti, covek za 6 dana ima postova koliko ja za 4 meseca
Elem
barni011 napisao:
-Religija i propoveda moral.Kad bi svaki covek bio vodjen u zivotu sa 10 Bozijih zapovesti, parada bi bila slobodna manifestacijaa ja i ti ne bi ni vodili ovaj razgovor.Kako to nije tako, zato postoje ovi covekovi zakoni.
-Znas kako kazu ako ne volis sebe ne volis ni druge, ako ne volis svoje bliznje ne volis ni svoje daljnje.Onaj ko ne voli svoj narod i poreklo ne moze voleti ni tudje.To je laz pojedinaca koji iz nekih razloga zeli da pljune i na smog sebe i svoje poreklo.Mi smo potomci boraca za slobodu.Ne znam sto bi se stideli toga.Ja sam ponosan na to.U nasem drustvu ima jako losih stvari ali dovoljno pisete o tome da nema potreba da pisem i ja.Ja pokusavam da resim to svojim dobrim primerima ako nista vise.
-Pa ako malo bolje razmislis, kako je nastao homoseksualac?Nastao je iz porodice, porodica mora biti zdrava, jer da nije tako ni tebe ne bi bilo.Najlakse je napraviti dete, ali treba ga i napuniti ljubavlju.Zdrava porodica podrzumeva prihvatanje vrednosti koje sam ti naveo u prethodnom postu.Jer to su svetli primeri svakog coveka ma gde se on nalazio i istina a samo u istini se radja ljubav.To nema veze bio ti homoseksualac ili heteroseksualac to je univerzalno.Zasto pominjem porodicu iako je mi mozda necemo imati u tom obliku, ali mi nismo ni prvi ni poslednji homoseksualci koji ce se radjati.Nije nuzno da dete ima oba roditelja ali je bitno da se uci vrednostima koje sam naveo.
-Opet ti kazem, ne moras ti biti religiozan da bi bio dobar covek, to nije nuzno ali je moj licni stav da je to laksi put do istine tj. ljubavi.Pisao sam o tome kako sam licno ja upoznao i poznavao coveka koji nikada nije usao u crkvu, to je najbolji covek koga sam ikada poznavao.
Ti ne moras biti Srbin, vernik, bele koze da bi ziveo u Srbiji.Mi smo gradjansko drustvo bar po ustavu.Tebe se tvoja zemlja kao razlicitog nije odrekla.Slazem se da je ovo samo uglavnom na papiru i da se razlike ne postuju.Koliko ih postujemo mi hteo sam da vidim kroz ovu temu i doprinesem da aktivizam ide u smeru koji je dobar za nas i ljude oko nas.
-Ja ne umem drugacije da pisem sem ovako, pokusavam da budem jasan, nekada subjektivan nekada objektivan, moras polaziti od sebe kad sagledavas neke druge.Uvek sam objektivan kada je u pitanju pravda i tada se izmaknem iz svoje pozicije JA.A otvoren jesam za svaku kritiku.Ziv sam covek gresim i ja, zato se trudim da govorim istinu jer tako je najlakse.
Eto ne znam jesam li ispunio tvoja ocekivanja 
Da li samo religija propoveda moral? Ne bih rekao. Filozofijom, pogotovo logikom se dolazi do osnova morala bez ikakve religije.
Takodje, ostavi se tih 10 Bozjih zapovesti koje ni 90% vernika ne zna, Biblija je PREPUNA nebuloza, osuda i mrznje. Prema bukvalno svima. (ima li potrebe da nabrajam?) Mislim da niko ne moze procitati Bibliju i da po njoj ne zakljuci da mora da bude kamenovan do smrti ili spaljen ili sta god.
Ja ne govorim o tome da nekog ne volis, govorim o tome da ne volis nekog vise od nekog drugog samo zato sto ste iz iste drzave. No to je nebitno.
Homoseksualac je nastao tokom trudnoce. Neki su iz porodica, neki su iz sirotista, neki su iz harema itd itd. Nije bitno odakle si nego kuda si posao.
Opet ne objasnjavas zasto je bitno da se uci tim vrednostima?
To je tvoj licni stav, drago mi je sto si naglasio. A zasto bi sad svi trebali da ga sledimo?
Gde ces naci tolerantniju populaciju od LGBT populacije? Bar u Srbiji???
I ne mozes porediti nasu 'netoleranciju' prema
crkvi i netoleranciju crkve prema celoj homoseksualnoj
populaciji! Objasnio sam ti 2 puta dosad zasto! Jedno je ustanova a drugo su ljudi. Reci ces da su i u toj ustanovi takodje ljudi - da, ali samim tim sto su u toj ustanovi znaci da slede neke stavove te ustanove. A ta ustanova propagira mrznju prema homoseksualcima, stoga ne mozes reci da su homoseksualci netolerantni prema crkvi, kada crkva njih prva ugrozava.
A s druge strane, homoseksualci nemaju svoje zvanicne predstavnike ni zvanicne stavove, stoga crkva jeste netolerantna prema homoseksualcima (jer ih automatski odbija iako cinjenica da su homoseksualci ne govori nista o njihovim ubedjenjima i stavovima, stoga nemaju osnova za odbijanje; za razliku od cinjenice da kad je neko pripadnik crkve to govori o njegovim stavovima i ljudi imaju osnova da se slazu ili ne slazu sa njima pa i da ih kritikuju ili napadaju). Kapiras li sta ti pricam?
Takodje, zasto bi uopste cak i sama religija bila nesto sto se ne sme napadati ili o cemu se ne sme debatovati? Sta joj daje za pravo da bude izdvojena od kritike i neistomisljenika? Za nekoga je to mozda svetinja, ali za nekoga je to obicna knjizurina od pre 2000 godina puna dogmi, kontradikcija i nebuloza.
Da Barni, ali poenta je da sve sto je subjektivno nema vrednost u debati.