- 29 Jun 2008, 16:20
Idemo dalje, josh nisam zavrshio...
Sad cu josh poblizhe da pojasnim pod kojim uslovima koristim izraze "peder" ili "tetka", kao neko ko je gay i ko je od drugih dobio te slavne epitete uz svoje ime. Samo se nadam da aktivistichki dushebrizhnici nece da me poshalju na lomachu i da ce ovaj put chitati shta pishem i da nece umetati neke svoje fatamorgane kao podtext koji se nalazi izmedju mojih redova....
Naravno sve je to chisto subjektivno vidjenje stvari jer kao shto smo vec ustanovili iz gornjih citata, ljudi po svom sopstvenom nahodjenju i senzibilitetu odluchuju da li ih jedan od ta dva izraza vredja ili ne...
***Ne koristim ih zato da bih isticao svoju muzhevnost, jer sam na veoma bolnom primeru utvrdio da je i sama muzhevnost izuzetno relativan pojam. Naime, jednom prilikom sam se upoznao s tipom kome sam navodno bio idealan partner i koji je dosta insistirao na sexu. Uglavnom izbegavam sex dok bolje ne upoznam osobu i kada sam mu to saopshtio dechko se maltene preselio kod mene, ne bi li se shto pre i shto bolje upoznali. U medjuvremenu saznam da istovremeno "obradjuje " jednog mog poznanika na istu foru, i prirodno, prekinem to. Par dana kasnije poznanik mi ispricha kako je taj isti prichao unaokolo da sam nevidjena tetka, jer pobogu, spremam hranu, perem sudove, usisavam kucu i umem da rukujem vesh mashinom... Poshto, maltene zhivim sam, naravno da cu raditi sve to, jer ako ja necu, ko ce drugi raditi za mene? Ochigledno je nevidjen greh da mushkarac radi kucne poslove, i samo zbog toga shto biram da zhivim normalno i komforno, a ne u svinjcu i na brzoj hrani, dobijem titulu tetke...
Nit istichem sebe kao nekog macho tipa, niti nipodashtavam druge na taj nachin, ali ima momenata kada se nadje neki svetli primerak gay populacije koji me ubije u pojam svojim ponashanjem... Nikad izraz "tetka" na koristim da bih uvredio nekog, jer prvenstveno teshko me je iznervirati do te mere da pochnem sa vredjanjem individue, u lice ili iza ledja... Kad pricham o nekom, ne imenujuci ga, ponekad chak ni ne ciljajuci ni na kog odredjenog, lakshe je koristiti termin koji je svima poznat, iako je uvredljiv, nego upasti u dugo i bespotrebno objashnjavanje karakteristika koje krase jedinke koje zhelim opisati...
Recimo da upoznam nekog kod koga primetim par stvari koje me odbijaju i lepo mu bez vredjanja saopshtim da nam prosto ne bi ishlo i da mozhemo da se druzhimo i nishta vishe (Napominjem, opciju drugarstva uvek ostavljam otvorenom ako je osoba sushtinski ok, bez obzira na to dal je macho ili fem, osim ako tip nije neki evidentni manijak). Retko kad ljudi pristanu na iskljuchivo druzhenje.Onda odem kod drugarice koja zna da sam upoznao nekog i da se neshto deshava, i kad joj kazhem da to ne bi ishlo, naravno pitace me za razlog.
Da li je lakshe reci "U pitanju je jedan simpatichan, pomalo feminiziran mladic koji toliko drzhi do sebe da nikad ne napushta stan bez svoje tube technog pudera i olovke crnog kreona, uvek diskretno i gotovo nenametljivo nashminkan, insistira na markiranoj odeci i narodnoj muzici, i voli da se sa svojim drushtvom okuplja u stanu prijatelja koji studira ovde i nada se da cu mu se uskoro pridruzhiti na jednoj od njihovih zhurki na kojima je, kako mi kazhe, atmosfera totalno opushtena, chak do te mere da se uz muziku i alkohol ponekad svashta deshava, padne chak i poneka trojka ili veca brojka, ali koliko god da to ode daleko, toliko su dobri i odani prijatelji da nikad ne smetnu s uma ko je chija zhena, a meni to ne odgovara i rekao sam da mozhemo da se vidimo i popijemo pice ponekad u gradu, ali nishta vishe...."
Ili je lakshe reci" U pitanju je pomalo tetkast dechko, a meni to ne odgovara i rekao sam da mozhemo da se vidimo i popijemo pice ponekad u gradu, ali nishta vishe.... "
Mislite o tome?