Originally posted by Robin Hood
Mislim da opet se ne razumemo, Egmonte!
Ja ne pokušavam da prozvedem bilo kakav haos, u realnom vremenu, već samo, baš kao i vi, da razjasnim nesporazum. Nije u redu da mi pripisujete ono što ne činim. Pa haos, i nesporazum nas je i doveo dovde, zar ne?!
Haos koji je izazvao B.P. nas je doveo dovde. Što se tiče nesporazuma, kada neko šalje dvadesetak poruka nekoliko dana čiji sadržaj vi očigledno odlično znate, onda se ne radi o nesporazumu, nego o sistematskom zastrašivanju.
Slažem se da svakako ima auto-nasilja u gay svetu, ali zašto "kola da se lome" na osobi koja niti je nasilnik, niti mrzi L.P., niti je vama, niti bilo kome od gay ljudi nanela bilo koje i kavko zlo! Zašto gospodine M.?!
Prvi je natrčao. Eto, zato. A nasilnik jeste čim je pretio.
Zbog čega on nema prava na grešku, i zbog čega mi mislite da je on hteo da "ubija" vašeg aktivistiu? To što je on pisao, pa Egmonte, navijači pa i političari viču i pričaju svaki dan, gde im se ukaže prilika! Kao da vama nisu već fašisti pretili, i to nedavno, a i ranije su vas napadali, sami ste to pominjali, svojevremeno!
Jeste, pretili su i prijavio sam ih.
Zar bi ste vi, ako nađu (a nadam se da hoće), one koji su vam pretili mogli zaista da poredite za mojim ortakom! Zar je gay isto što i grupa frustriranih fašista!
Ako rade iste stvari - meni su isti. To što je neko gay ne znači da bi trebalo da bude oslobođen odgovornosti.
Još mi ovo kažite, a smi ste napomenuli, šta bi sutra bilo da vam on dođe i zaista zatraži pomoć jer je žrtva nasilja. Da li bi po vama bilo apsurdno da pomažete, i smatrate za žrtvu, nekome koga ste oglasili nasilnikom?
Da, pomogao bih mu. Život je pun apsurda. Znaš, ljudski život i njegovo dostojanstvo su najpreči, pa čak i nasilnika.
Budimo realni, kako to vole da kažu naši političari, pa shvatimo, i vi i ja (i ostali), poruke nisu bile nasilje, niti je to bila najva bilo kakvog linča!
Prekršajni sudija se ne bi složio sa vama.
I niste mi odogovrili zašto sada pominjete tu presudu, ako je doneta krajem jula? Zašto sada ? ? ?
Zašto ne?
Šta mislite koji će efekta, tj utisak, kod pravih homofoba da prozivede vest da je gay osuđen zbog "napada" na gay-a? Apsolutno neće ostaviti utisak! Ispašćemo smešni, a i sami to znate!
Ne interesuje me previše kako će homofobi reagovati. Meni je bitnije da je sud u Srbiji presudio nekome ko je pretio geju, bez obzira na seksualnost počinioca. A vi se trudite da ispadnete što smešniji, pošto vi pričate o seksualnosti vašeg "klijenta".
Verujte, ne branim ja prijatelja samo, već želim da se spreči bespotrebna konfuzija oko svega! Kako sutra da podnosimo ozbiljne prijave, ako "prva presuda u srpskom pravosuđu" počne ovako?!?!
Lepo, kao i do sada. I kao i do sada, nateraćemo državne organe da rade svoj posao sve dok im to ne postane rutina.