barni011 napisao:Vel boy napisao:
ima gej vernika u Srbiji, sigurno. no, ono shto nazalost ochito manjka kod gej vernika u Srbiji je uspeshna izbalansiranost oba u jednom. nazalost, gej vernici u Srbiji ochito daju totalni prioritet religiji, koja ih u vidu crkve ovakve kakva je anatemishe bez obzira, naushtrb svoje sopstvene emancipacije i kao geja i kao vernika. u tom je problem i s tim se trebaju/te pozabaviti. ubedjen sam da u tom procesu gej ateisti/agnostici sigurno ne bi smetali niti opstruirali no, nazalost, bojim se da sluzbena crkva ovakva kakva je i drushtvo bi......
Puna podrshka postovima Blady i popaja ovde!
mozes li da pojasnis sta ja to uspesna izbalansiranost?
jesi li prochitao npr. AXIOS On Being Orthodox And Gay by Nikos Zymaris? vishe puta sam kachio taj link za tebe i upucivao te gde se nalazi da prochitash jer tamo je sve ili bar najvaznije recheno, a mozesh ako hocesh i prochitati sve moje postove u toj temi, a ti to ignorishesh svaki put, barni011.
barni011 napisao:
imacu brak sa tipom ako bog da...
ako je po crkvenoj volji, koju ochito i taj sveshtenik, koji zna da si gej, odrzava ako aminuje zvanichnoj crkvi, necesh.
barni011 napisao:[sto ne volim kada sve tako pokusavas da izokrenes.Neverovatni ste.
o chemu to ti?
barni011 napisao:I mani se stava sluzbene crkve
kamo srece da ga se srpsko drushtvo i drzava Srbija mane. to i hocu!
barni011 napisao:jer ja ni oni koji veruju ne idu kod patrijarha, niti je to njegova crkva, niti je on izmislio Boga i religiju niti moze da nekome zabrani da udje u crkvu.To je obican covek tenutno na toj funkciji.
pa, svakako da patrijarh nije izmislio Boga, to ja stalno i govorim. no, taj patrijarh diktira crkvom k'o dikator i svako odlazenje u crkvu koja je ochito spala da bude njegova prcija , je nazalost, davanje na relevantnosti i vaznosti pa i slaganja tom takvom patrijarhu. on i njegova crkva to tako tumache i ubiraju poene za sebe. a, chemu to kad mozesh se lepo moliti Bogu i svim svecima pod ikonama kod kuce ili bilo gde a tako skromno, krotko i nenametljivo je i Isusu Hristosu najmilije!
barni011 napisao:Dao sam ti gore primere mladjih generacija vladika itd.., nisi ni prokomentarisao vec se odmah uhvatis sluzbene crkve!
Kojih? Kamo srece da jesi! Ja bih najsrecniji bio kad bih saznao da progresivnijih vladika itd. ima u SPC-i!

ali ih ne chujem. :tuzan: zashto se ne javljaju? imali su prilike da se jave i dignu glas kada je gargamel patrijarh irinej lajao i klevetao na gejeve par dana ili dan pre zabranjene gej Povorke.
shto se nisu javili i digli glas?
barni011 napisao:Nije vam stalo do religije al vam stalo do misljenja patrijarha, ej meni nije stalo do njegovog misljenja a religiozan sam!
ali tebe patrijarh ovakav kakav je, choveche, pljuje i nipodashtva na svakom koraku. otvori ochi!