Originally posted by jukie
tako može da se napravi plakat koji kaže "Jedna od deset osoba koja je ovde čekala autobus je gej"
Ljudi ne treba da se osjećaju nelagodno kad komuniciraju sa nama, i obrnuto. Ne želim da neko strepi zbog sopstvene seksualnosti. Jer, ako ko zna kako to izgleda i koliko je to mučno - znam ja prvi.
Ljudima treba dati slobodu. "Da, jedan od vas 10 je (možda) gay. Ali, znate šta...ostavimo to sada, jer to je vaša privatna stvar i niko ne želi da upire prstom."
Ja bih se opet vratio na ideju o uber jednostavnom sajtu i potrebi da se ljudi obrazuju. Kada se razbiju predrasude, tolerancija će sama usljediti.
Sajt bi se moga prelistati za pola sata.
A bio bi napravljen u vidu plakata/stripa.
Npr, dvoje adolescenata na prvoj strani:
"Zdravo, ja sam Marko, i moj dečko se zove Dragan. A ja sam Ivana, i imam djevojku koja se zove Jelena."
Koncept bi se zatim razradio tako što bi Marko i Ivana počeli sa pričom o začeću i hormonima u majčinom stomaku... ili nekom drugom teorijom o homoseksualnosti. Bitno je da reference budu naučne.
Zatim bi se prešlo na rano djetinjstvo i pubertet i mračne stvari sa kojima smo se susretali u tom periodu. Itd itd.
Smiješno jeste, ali ovako proste stvari su nam potrebne.