malo kopiranja i od mene danas
Postovani,
Nakon procitanog otvorenog pisma upuceno Vlatku Salaju od strane organizacije Labris i nakon nekoliko licnih provera odlucio sam da sastavim propratno pismo o unutrasnjem desavanju prilikom organizacije Pride-a.
Na zalost zbog mog odsustva van granica Evrope nisam bio u mogucnosti prisustvovati apsolutno nikakvim sastancima doticne organizacije niti sam u bilo kojem momentu postojao kao clan iste vec samo kao pripomoc sa strane zobg poznavanja posla PR Manager-a sto mi je pak donosilo izuzetno zadovoljstvo misleci da cinim dobro sopstvenoj zajednici.
Isti Vlatko Salaj je bas kao I javnosti I mene vrlo recito ubedjivao da je isto desavanje prijavljenog kod svih organa vlasti I da je sve sasvim legalno, no nakon citanja obilja clanaka I rastuceg skepticizma odlucio sam se da I licno obavim provere, ne radeci to ranije zbog verovanja u pogresne osobe.
Na zalost svih Gay Pride desavanja u Novom Sadu nije prijavljeno niti ce biti ikada prijavljeno zbog same sumnje policije da je organizacija istog vrlo rizican poduhvat I da policija ne moze garantovati 100 postotnu sigurnost ucesnika pa zbog toga ne bi ni ucestvovala u organizaciji kao organ izvrsne vlasti sto me je izuzetno iznenadilo jer Vlatko Salaj je bio vrlo ubedjujuc u cinjenici da je isti prijavljen I da je podrska policije zagarantovana.
Na zalost ovim putem se JAVNO izvinjavam svim clanovima LGBTIQ populacije zbog moje licne lakovernosti I verovanja osobama kojima sigurno nije trebalo, na ovo licno mislim Vlatku Salaju.
Ono sto jako malo ljudi zna je cinjenica da je isti Vlatko Salaj regrute za sudelovanje u organizaciji istog desavanja skupljao putem SMS poruka I Mail-ova sto mi je jos u pocetku blago podiglo skepticizam medjutim kada se uzme u obzir da sam u tom momentu boravio van granica Srbije a kasnije pak I van granica Evrope gde se I sada nalazim,gajio sam nade u profesionalizam medjutim ocigledno na sopstvenu pogresku.
Druga stvar, Vlatko je takodjer celokupnu javnost ubedjivao u pocetku da postoje financije za odrzavanje pride-a pa tako I organizaciju privatnog obezbedjenja medjutim ukljucenjem u organizaciju sam shvatio da cak ni to ne postoji ali opet je postojala nada, opet zahvaljujuci slatkorecivosti Vlatka.
Na zalost nista od toga nema I ovim putem bih otvoreno podrzao sve organizacije koje uspesno bojkotuju kompletnu organizaciju samog desavanja u Novom Sadu I iskreno se jos jednom izvinuo svima na sopstvenoj lakovernosti, greske se u zivotu desavaju no necu dozvoliti sebi da na dusi nosim nevine osobe koje se tog datuma nadju na gradskom trgu, svima nam je poznato sta se dogadjalo 2001.godine I svima nam je poznato da od toga barem jos jedan period nema nicega barem bez podrske policije I odgovarajucih financijskih sredstava.
Sopstvenu sam anonimnost iskljucivo trazio zbog sopstvene licne prirode jer kao suvlasnik agencije za PR nisam mogao da prijustim sebi javno exponiranje kao clan LGBTIQ zajednice.
Izvinjavam se javnom I clanovima GAY-SERBIA.COM foruma koji su pak veorvali u Vlatkova obecanja bas kao I ja, izvinjavam se urednicima GAY.HR stranice koji su pak pratili sve lazi istog izvinjavam se svim ORGANIZACIJAMA koje su bojkotovale isti a ja pak isti podrzavao.
Ovim putem takodjer zelim da javno kazem da od ovog momenta svako desavanje povezano sa ne postojecom organizacijom LGBT Vojvodina ili pak Vlatkom Salajem cu javno da bojkotujem u korist same zajednice I nevinih osoba koje su sve ovo morale da prezive.
Izvinjavam se jos jednom svima jer se osecam krivim za sve sto je ucinjeno I za sve sto je napisano i izvinjavam se sto mi je bil potebno ovoliko dugo da reagujem ali mislim da je bilo vei vreme.
Hvala jos jednom na razumevanju I nadam se da cemo se u nekim buducim vremenima sastati I organizovati PRIDE DAY desavanje onako kako je potrebno I na opstu sigurnost svih ucesnika.
Jos jednom zahvalan!
Vladimir B.