Originally posted by Dina
Originally posted by Hys.
Bez obzira sto je jelte netacno, a sta sa onim Ratiborom Trivuncem sto je tamo neki anarhista, pa je posto' poznat po paljenju zastave? Al, to je bila americka. Inace anarhisti podrzavaju lgbti, ali ne volu policiju, i bili su podrska na dosadasnjim okupljanjima, jel. I bice podrska i na ovom
Pa anarhisti ako su podrska to ne znaci da treba da promovisu svoje ideje na gay paradi... neka organizuju svoj skup pa neka pale sta god hoce (mislim koliko im se dopusti)...
Ja sam anarhista, Rata je uhapsen zbog necije politicke igrarije, etc...
Btw, on NIJE postao poznat po paljenu americke zastave, bio ranije u mnogim pol. emisijama ettc..al eto...to se pamti.
..
@ Dina
ako su anarhisti podrska, oni su PODRSKA. A ne 'preuzimanje skupa' ili stagod slicno.
Osim toga -- anarhisti nisu u fazonu paljenja bilo cega (zavisi od grupe do grupe, doduse) i ovo sa Ratom je NAMESTALJKA.
..
Originally posted by just_me
Originally posted by EYA
Originally posted by just_me
Ја никада не бих упалио заставу СВОЈЕ државе, дај ми америчку и искористићу је за молотовљев, који ће завршити у амбасади исте државе!
onda nisi anarhista, vec nacionalista, u najmanju ruku antiamerikanac-terorista... al, dobro, verovatno su ti se pojmovi pomesali u glavi... desava se, posebno ako je neko tupav.
anarhisti se bore protiv hijerahije, a drzava jeste oblik represivnog modela vladavine
Ма америчка је употребљена овде као пример... не интересују ме нешто посебно туђа дворишта, моје ми некако боде очи.... Хвала на комплименту за тупавост...
Слажем се, али анархисти не говоре о рушењу државе, већ постојећег система унутар једне државе. Када би успели у својој револуцији, они би успоставили нови систем, који би, опет морали бранити истом том репресијом... Дакле, мењањем система не мењамо државу и њене симболе (мислим, можемо, али чему?), већ само начин уређења друштва.
Originally posted by Popeye
ti si anarhist koji nikada ne bi zapalio zastavu drzave?
jadna majka s takvim anarhistima.
Не чини човека анархистом његова спремност да запали неку заставу или нападне неку грађевину - чине га уверења и идеје...
Ok je sto te interesuje svoje dvoriste pre svega.
Ali u biti anarhizma je ANTINACIONALNOST, tako da je ssustina anarhizma PRAVA globalizacija, takoreci - rusenje granica, rusenje drzava.
pS. Po meni, anarhistu cine, pored ubedjenja, bas dela.
Koja su daleko od nasilinickih.. Ako se ne uima u obzir potpuna revolucija