Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Oziris
Da li neko moze da mi kaze kako da mi ubuntu vidi eksterni hard koji je obviously NTFS... Pokazuje mi Error mounting... :(

Kad prikljucim eksterni, dobijem ovo:

Error mounting /dev/sdc1 at /media/vandan/Elements: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sdc1" "/media/vandan/Elements"' exited with non-zero exit status 12: Failed to read last sector (1953523119): Invalid argument
HINTS: Either the volume is a RAID/LDM but it wasn't setup yet,
or it was not setup correctly (e.g. by not using mdadm --build ...),
or a wrong device is tried to be mounted,
or the partition table is corrupt (partition is smaller than NTFS),
or the NTFS boot sector is corrupt (NTFS size is not valid).
Failed to mount '/dev/sdc1': Invalid argument
The device '/dev/sdc1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
.
Korisnikov avatar
By 2kune
Metni hard u windoze i odradi usb otkačenje kako spada a ne samo istrgnuti kabel. :oklagija:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jesi proverila da nisi pogresila naziv?

sudo fdisk -l

ili ovo sto kuna rece :lol:

takodje probaj sudo ntfsfix /dev/sdakojivecbrojtreba
Korisnikov avatar
By haemoglobin
moguce je da ubuntu koji je instaliran nije kompatibilan sa racunarom. Meni se desilo da nije mogao da mountuje particiju iako je video kao postojecu, Pokusaj sa nekom starijom verzijom ubuntu-a ili instaliraj neki drugi OS
Korisnikov avatar
By bothways
Ili... zajebi NTFS i pređi na neki kršten FS, ali kapiram da to nije opcija sada :P
Korisnikov avatar
By Oziris
@HAEMOGLOBIN: Vidi on sve hardversko na laptopu (Acer Aspire V3-551G), problem je sto ne moze da mount-uje eksterni HDD velicine iste kao i hard samog laptopa, 1 TB, koji vidi i prepoznaje, ali "unable to mount"
Korisnikov avatar
By haemoglobin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612957#p2612957]Oziris napisao:[/url]@HAEMOGLOBIN: Vidi on sve hardversko na laptopu (Acer Aspire V3-551G), problem je sto ne moze da mount-uje eksterni HDD velicine iste kao i hard samog laptopa, 1 TB, koji vidi i prepoznaje, ali "unable to mount"
isti problem sam imao sa ext hardom mada je i internu NTFS video samo kao postojecu a mogao sam fajlovima pristupiti tako sto sam nalazio po nekim random folderima. Pri startovanju sitema mi je davao neku gresku. Mislim da ima dosta njih sa tim problemom sa novom verzijom ubuntua
Korisnikov avatar
By bern
mislim da je pod "kršten fs" mislio ext3/ext4 :D

ne znam da li je disk novi, ako jeste, formatiraj ga (u nekom Windowsu) ili uradi diskcheck u Winu, ako hoćeš NTFS.
Korisnikov avatar
By bothways
Da, moje sve particije su na ext3 ili ext4. Doduše, nikad ih ne kačim na windozu, tako da...
Korisnikov avatar
By bothways
Ta ne znam, nikad nisam voleo NTFS. Mnogo mi je više muka pričinjavao od FAT32, dok sam bio "primoran" da koristim neki od FS-ova koje Win razume. Naravno, može da se polemiše o prednostima i manama raznih FS-ova, ali čini mi se da to ne razrešava problem gđice Oziris (and frankly I don't give a damn (o polemici, da ne bude zabune) :P).
Korisnikov avatar
By Oziris
@HAEMOGLOBIN: A koju bi mi verziju ubuntu ili neke distribucije preporucio?
Korisnikov avatar
By haemoglobin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613106#p2613106]Oziris napisao:[/url]@HAEMOGLOBIN: A koju bi mi verziju ubuntu ili neke distribucije preporucio?
a sta znam, vidi prvo da li ti na windowsu prepoznaje normalno taj eksterni hard. Jer, ako ti mountuje normalno NTFS particiju na kojoj su podaci (ako je NTFS) onda moze biti da je do harda ili do nekog baga novog ubuntua. Ako ti hard radi na windowsu normalno, preporucio bih ti da dignes sa diska ili flesha neki ubuntu iz serije 12.04 ili 12.10, prikacis hard i vidis da li ga mountuje ta starija verzija. Ako to fercera, onda lepo reinstall sistema na stariju verziju dok ne poprave taj bag i eto
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613105#p2613105]bothways napisao:[/url]Ta ne znam, nikad nisam voleo NTFS. Mnogo mi je više muka pričinjavao od FAT32, dok sam bio "primoran" da koristim neki od FS-ova koje Win razume. Naravno, može da se polemiše o prednostima i manama raznih FS-ova, ali čini mi se da to ne razrešava problem gđice Oziris (and frankly I don't give a damn (o polemici, da ne bude zabune) :P).
ne brini :lol: nema polemike, ntfs i ext3/4 su na slicnom nivou

samo sam pod krsteni mislio na fat
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ntfsfix obicno resava brdo sitnih problema (npr situacija koju je kuna naveo), ne znam zasto me ignorises :rida:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!