Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

U pitanju je instalacija drajvera za zvučnu karticu Sound Blaster VX 5.1
Prilikom instalacije izlazi poruka gde se proces prekida zbog "unresolved issues" sa naznakom da je greška I-001

Ta poruka se javlja kad sistem pokuša da instalira APOIM, fajl koji se inače nalazi na instalacionom disku.

Pokušao sam da apdejtujem Creative softver, ali ništa, kao i da za Setup fajl podesim kompatibilnost sa nekim starijim OS (XP SP2)

Ali uvek izlazi poruka... Šta raditi?
Korisnikov avatar
By voicesman
odes na Creative-ov sajt i skines drivere odande (win7 ili vista za koji god imas x64 ili x86) ali pre toga uklonis sve ostatke predhodne verzije istih
Korisnikov avatar
By Berserker
Ponovo sam dobio Win7 instalaciju i ponovo pokušao:

1 - Instalirao sam drajvere sa CDa, zapravo pokušao sam. Instalacija je stigla do 60% i stavke "Installing APOIM" i tu je izbacio grešku I-001

2 - Odoh na sajt Creative i pokušam da instaliram drajver za istoimenu karticu za win7, ali mi instalacija da poruku da WIN7 ne podržava tu karticu

3 - Ponovo odem na sajt, i skinem drajver koji datira iz marta 2009e, pokušam da instaliram i onda dobijem poruku da je već instaliran noviji drajver sa preporukom da ovu instalaciju prilagodim toj situaciji, što sam učinio. Nakon restarta sistema javlja mi da kartica radi ali - NE. Čak sam pokušao i da proverim konektore na kartici

4 - Sve sam deinstalirao i ponovo pokušao da instaliram najnoviju verziju drajvera i opet ne... Ovog puta prijavljuje da ne detektuje karticu

Šta dalje? Šta činiti?

Ako mora druga kartica, jel mogu neke sugestije? :)
Ne tražim premijum karticu, samo mi je potrebno da radi sa 2.1 sistemom :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jesi proverio da li ima dobar kontakt sa maticnom?
Korisnikov avatar
By Berserker
Nisam je fizički isključivao, na XPu radi normalno...
Jel postoji mogućnost da slot gde je uključena predstavlja problem ako se promeni OS?
Korisnikov avatar
By Berserker
Win7 Ultimate, i evo sad instaliram upadatove, a s obzirom da je većina neidentifikovana, videću da li će pomoći

*EDIT - i nakon tih update-ova i dalje isto
Korisnikov avatar
By Berserker
@bern

meni je integrisan zvuk riknuo pa sam kupio ovaj SB, i radi normalno u xp-u bez disejblovanja u biosu.

da li verzija OS-a pravi razliku?
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2458737#p2458737]Berserker napisao:[/url]

da li verzija OS-a pravi razliku?
isti problem sam i ja imao. u xp sve radilo kako treba, ali nakon ubacivanja 7ce jedino rješenje bilo je isključiti inregrisanu zvučnu u biosu. ima još nekih razlika u odnosu na XP, npr. USB nema napajanje kad je računar isključen. ne znam kako se to deševa, ali eto dešava se.

ja bih svakako provjerio da li vidiš integrated sound device ili slično u biosu i isključio to.
Korisnikov avatar
By Darling
http://support.creative.com/Products/Pr ... nd+Blaster" target="_blank

Koliko ja vidim ovde, stariji drajver iz jula '09. podržava Win7, dok noviji iz marta 2012. ne. A, da očistiš ti malo komp od tempova, repova, izvadiš karticu, vratiš je i onda pokušaš ispočetka sa tim starijim drajverima? Mogao bi i Bios da resetuješ, izgleda da su se tu pobrkali neki lončići :povez:
Korisnikov avatar
By Berserker
Bern, uspeo je disable... Nije ni tražio drajver... Hvalaaaaa :)
Korisnikov avatar
By Berserker
Opet problem - zvuk secka, ali koliko mogu primetiti to se dešava na Winampu, VLC plejeru i to onda kad je uporedo uključen (ili kad koristim) neki brovzer ili ako mi je uključen torrent klijent...

Ja sam zbog tog seckanja malo osakatio vizuelni izgled Windowsa, ali očigledno to nije uspelo.

Ja smatram da postoji problem sa opterećenjem/memorijom, ali ne bih se upuštao u čačkanje, bez prethodne konsultacije

Inače, ako je potrebno:
- CPU : AMD Athlon X2 4800+ (2.5 GHz)
- RAM : 3GB
- grafika : ATI Radeon 4670 1GB
- zvučna katica : SB VX 5.1
Korisnikov avatar
By Stripi
ja koristim i meni su odlični.

Nadam se da ova moja izjava neće natjerati sve korisnike ovog foruma da manično instaliraju windowse 8. Iako i ne bi bilo tako loše da ih si instaliraju.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Ja sam probao i recimo da je korišćenje operativnog sistema trajalo kraće od njegove instalacije. Odmah sam se vratio na 7.
Korisnikov avatar
By Berserker
Da ne bih otvarao novu temu, postaviću pitanje ovde:

Kupio sam :
Intel i3 3220 (sSpec - L1)
ASRock H77M
Kingston HyperX Special Edition 1 x 8GB DDR3 1600MHz (KHX16C9X3/8)

Kada sam postavio komponente i uključio računar, na ekranu se ništa ne pojavljuje (provereno povezivanje i grafika), računar radi 7 sekundi i sam se isključi, a onda se sam uključi nakon 2, 3 sekunde i ponovo vrti priču (OFF nakon 7, pa opet ON za 3 sekunde)...

Šta može biti uzrok ovoga?

Naveo sam da je sSpec procesora L1, koji je podržan od BIOSa verzije 1.10, pritom ne znam koji je BIOS kod mene na ploči

Da li je možda problem u memoriji? Postoji spisak memorija koje su "podržane" AKA testirane na ploči pre puštanja ploče u promet. Iskreno ne verujem da je ova varijanta u pitanju jer svi proizvođači ploča imaju koliko toliko kratak spisak testiranih modula (npr kod Asusa i Gigabyte na spiskovima se ne pominju Kingston moduli od 8GB)

Povezivanje sam proverio, a stara ploča i CPU rade normalno na istom napajanju i grafici.
Moguce je da ti se procesor pregreva, proveri kuler. Meni se desavalo isto, zamenio sam kuler i komp se ukljucio konacno. Mada je meni kuler bio sjeban skroz, jer sam dao caletu da temeljno ocisti komp i dok sam bio van prostorije, covek lepo iscupao kuler na silu, izlomio drzace i vratio nazad bez paste. Odrzavao je temperaturu jedno pola godine u tom stanju, a onda je pocelo da mi se desava isto sto i tebi.
Korisnikov avatar
By Berserker
Isti problem se javlja i bez grafike...

Mislim da ću rešiti problem tako što ću tražiti da doplatim za drugi i3 i drugu ploču, "zvučnijeg" imena..
Korisnikov avatar
By Kiborg
Jel si proverio da li si postavio memoriju u ispravan slot?
Hoću reći, kad se stavlja jedan modul poneke ploče traže da se stavi u tačno određeni od slotova za memoriju.
Meni zato nije hteo da se upali računar
jednostavno BIOS krene da proverava određenim redosledom i kad ne detektuje memoriju stane, samo sam prebacio RAM iz belih u plava DIMM podnožja i proradilo, a tek sam naknadno pročitao u uputstvu za ploču da mora tako.
Korisnikov avatar
By Berserker
Ploča ima samo 2 crna slota. Jel može to biti problem? Ja stavljam u onaj koji je drugi od CPUa
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!