Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Baterija na laptopu mi je slaba, dvoumim se da li da kupim novu ili da je nosim na reparaciju.

Ima li neko iskustva?
Kakva je procedura te reparacije?

Kontaktirala sam neki servis u Nisu koji radi reparaciju, rekose mi da nakon sto zamene celije u bateriji daju garanciju 6 meseci na nju.
Verovatno cu uskoro kupiti novi laptop, pa ce mi i tih 6 meseci biti sasvim dovoljno, ukoliko ona zaista bude zadovoljavajuce funkcionisala, ali ne bih da iskesiram 50-ak evrica za nesto sto mi mozda nece raditi ni trecinu dobro kao da kupim novu.

Vasa iskustva, saveti?

Znate li gde bi se to moglo odraditi u BG ili NS, da ne saljem bateriju cak u Nis kod ovih koje sam nasla preko neta?
Korisnikov avatar
By voicesman
nisam bas imao pozitivna iskustva sa repariranjima baterija. trajanje posle reparacije je bilo jedva sat - sat ipo (nova baterija je od 4-6 sati), i umrle su ponovo posle 3 meseca. Nova baterija za trenutni laptop (HP) je bila oko 32 evra u regularnom HP shopu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Moj kolega je nosio na reparaciju bateriju (ruku na srce, to je uradio dok je bio u Budimpešti, ne ovde). Baterija pre reparacije nije mogla da izdrži ni dvadeset minuta, a posle reparacije zavisno od posla trajala od dva do tri sata. Inače, dok je bila nova ona je izdržavala maksimalno četiri.

Laptop je bio lenovo.

P.S. Ja sam pre par godina na Youtube-u gledao klip (pokušavam da ga nađem sad) kako je lik otvorio bateriju laptopa i u njoj su bile baterije od 3.7 volta ... 6 ili čak 8 istih .. i onda je samo stavio nove punjihve iste voltaže i dobio novu bateriju. Treba pogledati da li baterija za tvoj laptop takođe u sebi sadrži manje standardne baterije.
Korisnikov avatar
By Sylar
Takve stvari možete napraviti i sami ukoliko ste vični lemljenju.
Nakon otvaranja baterije od laptopa pronaci ce te baterije povezane u seriju.
Ono sto je bitno a to je voltaza i model baterije koja se nalazi unutra.
Ukoliko netko zeli mijenjati sam uloške onda je bitno da je vrsta baterija identična originalu, te amperaža koja mora biti ista ili veća.
To i je reparacija baterija. U servisu rade istu stvar.
Otvore, bace stare baterije te stave nove ali uglavnom manje amperaže zbog cijene tako da laptop drži kraće nego li original baterija.
Korisnikov avatar
By Delete
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2343506#p2343506]Sylar napisao:[/url]Takve stvari možete napraviti i sami ukoliko ste vični lemljenju.
Nakon otvaranja baterije od laptopa pronaci ce te baterije povezane u seriju.
Ono sto je bitno a to je voltaza i model baterije koja se nalazi unutra.
Ukoliko netko zeli mijenjati sam uloške onda je bitno da je vrsta baterija identična originalu, te amperaža koja mora biti ista ili veća.
To i je reparacija baterija. U servisu rade istu stvar.
Otvore, bace stare baterije te stave nove ali uglavnom manje amperaže zbog cijene tako da laptop drži kraće nego li original baterija.
Mozda bih se i upustila u takvu avanturu, ali gde bi se mogle naci takve uloske?
Korisnikov avatar
By Sylar
E-bay, u HR eventualno chipoteka i sl. mjesta.
Svakako jeftinije ispadne. A može se napraviti i jača baterija :)
Korisnikov avatar
By blenta
nisi znaci reparirala bateriju? :giggle:
Korisnikov avatar
By Sylar
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2343600#p2343600]Mali-Princ19 napisao:[/url]Nisam za reparaciju, jer kad sve sve stavi na list isplativije je kupiti novu. O ovome sam cuo samo negativne price, tako da sudim samo na osnovu toga.
Zašto nebi bilo isplativije?
Relativno često se zna desiti da u bateriji ode samo jedna čelija a koja dođe u hr nekih 60/70kn (dakle bez naručivanja izvana). Otvaranje baterije 0kn, multimetar za mjerenje napona u čelijama (neki jeftiniji) 40kn + lemilica (25kn).
Dakle za nekih 130kn možeš popraviti bateriju od laptopa i vratiti joj barem 80%/90% snage.
A ako mijenjaš sve čelije onda imaš mogućnost napraviti duplo jaču bateriju koja melje komercijalne za doručak i izađe te duplo jeftinije nego original+ što ti ostane alat i za druge avanture.

Dakle ovdje ne pričam o kvazi majstorima koji stave bateriju slabije amperaže i sumnjive kvalitete...
ili zamjene pokvarenu čeliju sa novom, a naplate ti kao cijeli komplet.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!