Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Problem!

Navodno mi je exporer naleteo na neki virus/trojanca.
Od tada mi "internet securuty" trazi update/aktivaciju za 2011 posto skenira komjuter i navodno nadje neznam-kakve-sve viruse i malware, sto, za nj brisanje, kosta 70ak dolara za 1 godinu.

Ne dozvoljava mi da izadjem na bilo koji web site duze od 2 sekunde na IExploreru. Nije hteo ni na firefoxu, ali posto je automatski napravio neki update - sada mogu preko firefoxa na net. Medjutim upozorenja i dalje iskacu ko luda.

Napravio sam antivirus scan i nikakav virus ili sl. nije nasao.

Verujem da je u opet pitanju neka microsoftova win 7 kavurma kako bi kupio njihov proizvod.

Da li neko ima deju kako da se resim ovog problema i da ponovo mogu da surfujem na IE i generalno se otarasim ove napasti?

Hvala!
Korisnikov avatar
By bern
MS ti ne bi tražio pare - apdejti su besplatni. To je neka prevara.

Skini Spybot Search & Destroy sa http://www.safer-networking.org/en/index.html instaliraj i apdejtuj ga, onda skeniraj.

I ne koristi IE - šta će ti? Šupalj je kao švajcarski sir.
Korisnikov avatar
By topsecret
IE je uz to i spor, imas brze. I kao sto rece bern, ne skidaj nista to je sigurno neka prevara. Iskljuci i windows update i ostale bezbednosme mere windowsa.
Korisnikov avatar
By bern
Taj njegov update što je instalirao nije MS-ov. Nema potreba da isključuje Windows Update u Control Panelu, naprotiv...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Problem za sada resen.

Nasao sam na netu aktivacioni kod koji moze da se unese u manuelnom aktiviranju internet securityja. Nesto je updateovao/instalirao (jebga) i sada nemam problema.
Ovo verovatno ne traje zauvek, pa ce verovatno pre ili kasnije da mi trazi isto.

U svakom slucaju hvala na pomoci.
Korisnikov avatar
By Srklet
bjezi od explorera, to je smece. preporucujem google chrome.
Korisnikov avatar
By antibiotic
jes vala :(

Cisto for the record.

Sledeca microsoftova smicalic je u widnows defence-u!
Opet iskoci neki false program ( potpuno drugaciji od gore navedenog) koji navodno skenira komp i upozorava na viruse,
i opet te primorava da kupis proizvod ako zelis na internet preko bilo kog browsera!

U nekom trenutku sam uspeo da na firefoxu budem citavih pet minuta kako bi nasao resenje - koje nisam nasao, jer svi poturaju neke svoje softvere od kojih nikakve koristi nema.

i onda posle sat vremena cackanja uspeo sam da sam nekako popravim - ladno.

Treba pronaci fajl, koji je nesto kao player/softwere preko kog se otvaraju ovi defensovi smrdljivi prozori/blokatori/skeneri.

Zove se KB50458093 i kod mene je smesten pod "plugs" u adobe fajlovima ( moguce da je ovo jedn od adobe propratnih dzidzabidza, nisam siguran). Moze se locirati tako sto se desnim misem klikne na taskbaru - posto je otvoren u obliku ovog false win defen. programa.

Onda na njega kliknuti desnim misem do properties - security - odabrati svoj user name i onda dole na permissions for ... odabrati opciju advenced - klik na change permission , pa onda na edit.

Onda iskuci lista sa permissions i sve opcije staviti na deny umesto na allow!

Iskliktati ok-ejeve do zatvaranja svih prozorcica.

REstartovati komp - i onda bi trebalo da sve radi normalno!

Ako nema uspeha , onda isprobavati sve permission opcije , pored user name-a - i SYSTEM i Administrator koji stoje na listi usera.

Eto, mozda bude nekom od koristi, ovog resenj nema nigde na netu.
Mada ne veujem da je i ovo za stalno.

Jako sam besan na microsoft sto nas maltretiraju na ovako kurvinski nacin. Pizde fashisticke.
Korisnikov avatar
By erkondisn
mislim da si bio zrtva nekog treceg neidentificiranog softvera koji si sam slucajno instalirao ;) ubuduce pazi kako surfas i probaj recimo chromium ili chrome :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Najbitnije ti je kod tih lažnih ključeva da odmah isključiš Widnows Update i bilo koju komunikaciju windows OSa sa internetom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!