Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Marvin
Nikad do sad čuo, ali po ovome što piše na njihovom sajtu, opet ispadne da je TA jeftinija.
Ovde struju troši dok greje, a TA napuniš na jeftinoj, ne?

A ovog zdravlja što se tiče, i alergija, ja imam izuzetno jaku alergiju na prašinu i grinje, a imam TA u sobi, i niš mi ne smeta.
Korisnikov avatar
By mitrandir
TA se puni dok je jeftina, ali kad je ovako hladno duva non-stop, relativno brzo se ohladi pa opet mora da puni. Inače, ovih dana duva po ceo dan.

"Prosečna težina radijtora je 5kg dok su TA peći teske i 100kg. Ne zauzima prostor debljine svega nekoliko centimetara, TA peć zauzima 1kvm. Zato što je naš najveći radijator 2kW a najslabija TA peć iste snage. Zato što je ekvivalent u grejanju 1kW norveškog radijator greje isto kao i TA peć 3kW."
Korisnikov avatar
By smaug
A da li zivis u stanu ili u kuci? I koliko je veliko to sto treba da zagrejes? Jedna prostorija? Cela kuca/stan?
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by mitrandir

TA se puni dok je jeftina, ali kad je ovako hladno duva non-stop, relativno brzo se ohladi pa opet mora da puni. Inače, ovih dana duva po ceo dan.

"Prosečna težina radijtora je 5kg dok su TA peći teske i 100kg. Ne zauzima prostor debljine svega nekoliko centimetara, TA peć zauzima 1kvm. Zato što je naš najveći radijator 2kW a najslabija TA peć iste snage. Zato što je ekvivalent u grejanju 1kW norveškog radijator greje isto kao i TA peć 3kW."
Ako je do prostora i lepote, onda kontam da da.

A ovo gore rešavaš sa veličinom pećke. Šestica je dovoljna za sobu do 20m2 bez da duva preko dana.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Sa TA peci smo presli na Rovex (odnosno, norveske) radijatore. Razlika u racunima za struju je vidljiva - u korist Rovex-a, barem 20%.
Druga razlika je u toploti, TA peci treba nekoliko sati da se napuni i ako je koristis ceo dan, vec od 5 popodne je prazna, a norveski radijator se zagreje za 10 minuta i onda odrzava temperaturu koja se odredi. U pet minuta greju nekih 2 minuta,a 3 minuta su ugaseni (slicno principu po kome radi klima).
Imaju mogucnost i daljinskog ukljucivanja, sto je odlicno ako si ceo dan napolju i ne bi da se vratis u hladan stan.
Poenta: kupi norvezanina. :D
Korisnikov avatar
By Burak
sve je bolje od ta peci - nikad necu prezaliti pare koje sam dao za astronomski velike racune za struju dok sam se na legendarnu ta grijao.
By Sixto
A na koju foru stede struju?
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Marvin

Ako je do prostora i lepote, onda kontam da da.

A ovo gore rešavaš sa veličinom pećke. Šestica je dovoljna za sobu do 20m2 bez da duva preko dana.
Hehe. Šesticu i imam, soba 4.5x4.5.
Korisnikov avatar
By Marvin
E, pa ti si onda druze razmazen i voliš i zimi da landaraš u gaćama :lol:
By Speculum Columbae
Ajde odbanujete BBB-a, da nekome malo jebe mater, bilo je zanimljivije (bez uvrede autoru teme).
Korisnikov avatar
By castor
steta sto dukkehjem nije tu :sigh: kontam da bi on dao najstrucniji odgovor
By Swanheart
ja sam posle ta peci presla na elektricni valiantov kotao

e sad, razlika, sa ta peci ej mogla da se zagreje samo dnevna soba, kupatilo i spavaca soba su mogli da se zagreju jedino ako licno duvam u iste, a racuni za struju stizali i do 12 hiljada.
ovako 2 radijatora u dnevnoj sobi, jedan u kupatilu, jedan u spavacoj sobi, u stanu konstantno toplo posto ja imam naviku da budem i kad napolju ima -10 u kuci/stanu u majici kratkih rukava a racun za struju ne prelazi 5 eventualno 6 hiljada.
sam kotao kao investicija jeste skup ali se svarno isplati
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Dante

Ajde odbanujete BBB-a, da nekome malo jebe mater, bilo je zanimljivije (bez uvrede autoru teme).
Pa tebi ako to fali, a ti izvoli pa jebi.
By Kragi
To koliko ce norveski radijator biti isplativ zavisi od objekta, izilacije, stolarije, povrsine, orijentacije prozora blah, blah, blah ...
Proizvod se uvozi iz zemlje gde postoji nekakav standard o izgradnji stambenih objekata (u vidu gore navedenog) pa kad niskoenergetska kuca dihtuje bolje od nemackog autumobila a arhitekta staklene povrsine fasade okrene ka jugu/zapadu/jugozapadu, onda ni pri najgorim vremenskim uslovima u kuci temperatura ne pada ispod 18°C :smeh: a zidovi akumuliraju toplotu koju kasnije ispustaju. E sad koliko je to za nas?
U Srbiji jos postoji tzv niza tarifa izmisljena kada su npr. ves masine trosile 3kw za jedno pranje, naspram sadasnje A energetske klase (ispod 1kw i 2-3 kg vise vesa), sijalicu od 100 w sada zamenjuje ona od 15-20 W :roll:
Trenutno je potpuno neprilagodjena potrosacima.
Svaka potrosnja el. energije preko 300kw mesecno postaje neisplativa a u buducnosti ce postati luksuz.

Imas kalkulator na njihovom siteu, popunis i izracunas, pa sam vidis da li je isplativo i koliko.
Nekome moze da bude, nekome ne. :peace:
Korisnikov avatar
By Mars
[offtopic]
Originally posted by Kragi

...a arhitekta staklene povrsine fasade okrene ka jugu/zapadu/jugozapadu, onda ni pri najgorim vremenskim uslovima u kuci temperatura ne pada ispod 18°C :smeh: a zidovi akumuliraju toplotu koju kasnije ispustaju.
Sve da pitam, pa zaboravim...poslednji put oko one teme o ribama...

Jel možda još nekom čudan izbor mesta u rečenici i postu gde naš Kragi ubacuje ovog smajlija: :smeh:

:) [/offtopic]
Korisnikov avatar
By starky

http://www.rovex.rs/norveskiradijatori/index.html

Planiram da sa TA peći pređem na neki drugi način grejanja pa mi Kiborg preporuči norveške radijatore.
Koristi li ih neko, znete li nešto o njima ili nekog ko ih koristi?
imam ih dva,u svakoj sobi po jedan,a soba ima oko 15 kvadrata.koristim ih skoro od kada su se pojavili ovde,recimo 10 godina.prezadovoljna sam.racun za struju mi je oko 4000.
Korisnikov avatar
By 2kune
a koliko koštaju? mislim, reda veličine... ne svaki model ponaosob...
Korisnikov avatar
By unic0rn
meni je interesantno ovo upravljanje sistemom na daljinu. ako izuzmemo da kosta skoro ko dva radijatora, extremno kul i prakticno
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da jenny ima takav radijator...
Korisnikov avatar
By EnRage
Ma ako je Norveško mora valjat :lol: To vam je kao ono kad Amerikancima nešto žele prodati pa kažu da je iz Skandinavije, a ako im žele udijeliti neku mudrost onda je ona uglavnom iz Kine :D

Nikad nisam kužio te TA peći, ček, ona se kao puni po noći kad je jeftina struja, a koliko onda dugo puše kad se napuni?
Korisnikov avatar
By mitrandir
Cene su od 23000-28000.
A što se verovanja tiče, nije da ne verujem Kiborgu. Nego i on ima centralno grejanje a ne norveške radijatore.
Ovo što piše na Rovex-ovom sajtu je lepo i krasno ali zanimala su me iskustva onih koji ove radijatore koriste.
Korisnikov avatar
By constantine

Cene su od 23000-28000.
A što se verovanja tiče, nije da ne verujem Kiborgu. Nego i on ima centralno grejanje a ne norveške radijatore.
Ovo što piše na Rovex-ovom sajtu je lepo i krasno ali zanimala su me iskustva onih koji ove radijatore koriste.
:sise: :mazi: :tamoamo: :kissing: :awesome: :catwoman: :spank:
Korisnikov avatar
By Dominion
najbolja stvar koju sam mogao da kupim - nema placanja haraca citave godine infostanu/toplanama.

3 radijatora + za kupatilo. 24 sata ukljuceni. kad sam napolju temperiraju na 16-19 a kad sam unutra na 22. kad se spava opet 19. racun 5-6000. - imajuci u vidu da se to placa samo par meseci kad je napolju cica zima. ostatak godine se ne koriste - videti stavku za infostan/toplane.

sa toplanama sam pre uvek gledao u pasulj i morao da se dogrevam (u prethodnom stanu) sa ta pec. iskljuce ti radijatore u 22h, a ja koji uglavnom nocu radim na kompu se smrzavam k'o dupe. ustani ujutro - tek sto su proradili radijator, stan jos uvek ledara. neka hvala, nikad vishe.

novi stan je manji i nije bilo moguce ta pec (i da sam je hteo, iako trosi vishe), jes da akumulira ali zajebi, ne mozes u tri sobe da isecesh jednu pec. prevelika je i za jednu sobu a ne tri u tri sobe.

norvezani minijatura i mozes na zid da ih kacis a mozes i stalak da uzmesh pa da stoje na podu. milina.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!