Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Darling
Nemoj da pricas da i ti imas to cudo :drama:
Korisnikov avatar
By Mars
Znao ja nekad.

Te koje vas teraju da i dalje to učite - treba streljati.

Ne, kada sam ja učio - treblo ih je streljati. Sada ih treba prvo mučiti, pa onda zid.

Šta ti treba?
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by Mars

Znao ja nekad.

Te koje vas teraju da i dalje to učite - treba streljati.

Ne, kada sam ja učio - treblo ih je streljati. Sada ih treba prvo mučiti, pa onda zid.

Šta ti treba?
pa dobio sam zadatak da uradim pa mi treba pomoc oko njega
Korisnikov avatar
By unic0rn
offtopic:

jeeeebote, fortran!! :shok:

ako mu paskal dodje latinski jezik, fortran je vec staroegipatski!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
A ja mislio mi smo zaludni sto radimo prolog :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Processing......Please wait....
Korisnikov avatar
By KiWi
Imao sam knjigu "Fortran kroz praktične primere" i jedva sam je utrapio nekom (bilo mi je žao da je bacim).

Mislim da je besmisleno učiti Basic, o Paskalu i Fortranu ne želim da diskutujem. Inače, u nekom mašinskim školama se još uvek uči programiranje putem traka (izbuškaju se rupe na određenim mestima na traci, to mašina pročita i postupa po "naređenjima" datim sa te trake) ...

Uči Javu, Python i C# ... to ćeš bar moći negde da koristiš.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
VB skripte su strava :awesome:

A C# je najlaksi za ucenje i najprimenljiviji.

A to sa busenim karticama je super, mislim, samo za videti, za muzej recimo :lol:
Korisnikov avatar
By Incubus
... mislio da je medikament u pitanju ...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by unic0rn

ako mu paskal dodje latinski jezik, fortran je vec staroegipatski!
Ne dušo, latinski je klasičan, tj. svevremen, univerzalan.

Paskal i fortran su common corpses :hamlet:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Anhedonie

A to sa busenim karticama je super, mislim, samo za videti, za muzej recimo :lol:
Bušene kartice rade na istom principu kao i optički medijumi za skladištenje podataka...tako da..Ne treba odbacivati stare tehnologije i ideje nekad, samo ih modifikovati.
Originally posted by Incubus

... mislio da je medikament u pitanju ...
:smeh:

Ali baš tako.

Jedna koleginica, dramatičarka...išla kroz kuću, istraumirana pred kolokvijum i pričal "Imama paralaksis! Imam paralaksis!" a njeni se uplašili da nije bolesna!

:lol:

Consti, poslao sam ti na u2u.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam otišao na drugu sranu...od C-olikih jezika (Visual C++ poslednje čime sam se bavio)...ali imajući u vidu da su knjige za C# po par hiljada strana...ne znam baš koliko je lak.
Korisnikov avatar
By jenny
ja pitah za ovo najprimenljiviji.
baš sam skoro guglala c# vs java, php vs asp.net ... a eto ne setih se da pogledam na matičnom mi forumu šta ljudi misle :)

edit: i zašto
Korisnikov avatar
By Mars
Pa jeste jezik izbora za mnoge stvari, ali ipak mislim da je opšteg tipa. Da nećeš stvari koje su vezane za net i baze podataka da programiraš u njemu. Bar ja nisam to video.
Korisnikov avatar
By Darling
Ja sam dozivela nervni slom kada sam saznala da se i dalje radi Fortran, ocekivala sam neki od C jezika.... A, gorepomenuti Prolog se radi sledece godine :drama:

Mada, ako nesto zelis da naucis i ne treba ti skola za to!
Korisnikov avatar
By Mars
Neoprostivo, stvarno. Programi zastareli do zla boga.
Korisnikov avatar
By Darling
Nije mi jasno kako su uopste prosli akreditaciju, valjda program treba da bude savremen, msm, ovo je levom nogom da se prekrstis :doh:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam se jednom bunio što su nam na FAKULTETU programi zastareli.
Ne pitaj me koje sam odgovore dobio, samo je da se nerviraš i ništa više.
Korisnikov avatar
By Darling
Mogu da predpostavim :povez: Ja sam iz topa rekla da cu da pitam profesora ( na prvom casu) sta ce to nama u zivotu, a onda su me smirivali, govorili da se ne nerviram dzaba i da cu tako napraviti sebi problem....i stvarno se ispostavilo da je profan malo zaguljIT :shrug:

Mene bi bilo sramota da predajem to!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by Mars

Pa jeste jezik izbora za mnoge stvari, ali ipak mislim da je opšteg tipa. Da nećeš stvari koje su vezane za net i baze podataka da programiraš u njemu. Bar ja nisam to video.
E ja sam i to video :njanja:

E-ducan je internet firma koja ceo sajt radi u aspx.net-u a serverska strana je u C#, kao i rad sa bazom, preko SQL-a naravno.

Naravno, znanje samo jednog jezika je besmisleno, mada ovi visual studio paketi pocinju da prave takve wizarde za rad sa bazom, a i sa ostalim stvarima, da moze neko i bez znanja sql-a da komotno radi (sto se meni, licno, ne svidja).

Sve u svemu, C# je mocan jer u njemu mozes (skoro) SVE da uradis.
By Kragi
Fortran je prvi vise progeamski jezik i imao je uticaj na razvoj nekih drugih, tipa Basic, C ...zato ga valjda jos uvek i drze.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
E, al prolog je super! Bas, tera te da razmisljas na potpuno drugaciji nacin. Eo bas smo danas imali kontrolni iz prologa a ja nisam bio poslednjih mesec i po na casu :lol: Al kolko sam ucio super sam uradio :awesome:
Zadatak bio tipa... "spojiti dve liste u jednu tako da se naizmenicno spajaju rastuci fragmenti iz jedne pa iz druge liste pr: [1 3 5 2 3 1 2] [1 4 2 5 1] - rezultat [1 3 5 1 4 2 3 2 5 1 2 1]". Oko ovog sam se najvise mlatio :drama:
Korisnikov avatar
By Darling
Originally posted by Kragi

Fortran je prvi vise progeamski jezik i imao je uticaj na razvoj nekih drugih, tipa Basic, C ...zato ga valjda jos uvek i drze.
Onda su trebali da ostave i 486-ice i po neki Pentium da radimo na njima :njanja:
Korisnikov avatar
By Mars
U prologu što možeš da rešiš neke kategorije problema, brzo i efektno - to se u drugim programskim jezicima ubiješ od posla (prevesti vuka, kozu i kupus na drugu obalu...)

A to drugačije razmišljanje je zbog toga što je on nonpocedural language. Zadaješ šta treba da se uradi, ne kako.

A to što se i dalje uči Fortran...nije to zbog njegovog istorijskog uticaja na razvoj programskih jezika niti što je to (daleko bilo) neophodan preduslov za učenje savremenih, nego zato što nam prosvetu vode nenormalni, statični i lenji ljudi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!