Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By DarkStar
Verovali ili ne:

Slika

Internet Explorer 9: Platform Test Drive (link)

Da ne bih ja dužio o tome šta i kako, evo recenzije Elene Santos sa en.softonic.com
LINK

Google Chrome će imati ozbiljnu konkurenciju u brzini i funkcionalnosti, to je moje mišljenje nakon isprobavanja platforme (ne lupam gluposti jer sam inače korisnik Chrome-a) ;)

Takođe:

Windows Live Essentials Beta (link)

''

Public beta je dostupna već par dana, izgleda fantastično, ljudi koji zapravo koriste Windows Live će NAJZAD moći da koriste sve usluge mnogo brže i jednostavnije.

(Za oba programa obavezna Vista SP2 ili Win7)

Microsoft je zaista krenuo u odličnom smeru kada su u pitanju njihovi proizvodi. WL betu već koristim i oduševljen sam iako je tek u ranim beta fazama (update-i će dolaziti preko Windows Update-a), a i IE9 je već sada veoma funkcionalan iako ovaj Platform Preview nije zvanično ni Alpha build, lol.
By Ulix
Lepe vesti od Majkrosofta, ja već pomislio: prestaju da rade. :sigh:
Korisnikov avatar
By DarkStar
phhahaha samo ti sanjaj :P

2010 za Microsoft fanove je započela odlično!
Windows 7 se zaleteo, Microsoft Security Essentials, unapređen Windows Live, Essentials beta, IE9 u planu... hmmm gde je kraj? :D
Korisnikov avatar
By Rei
Chuo sam da ce IE9 koristiti grafichku za akceleraciju rada, cool.

Za messenger stvarno hvala ali ne hvala, prenatrpano i prekomplikovano i ja stvarno ne volim ta bulky "sve (shto ti ne treba) u jednom" reshenja.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ja sam prvo pomislio da se ne kaže "od Majkrosofta", nego "iz Majkrosofta".

A onda sam sa čuđenjem konstatovao da je Ulixandra interpretirala "lepe vesti" kao gašenje dotične firme. Mila, pa to nikako ne bi mogle biti lepe vesti, već isključivo i jedino -- NAJLEPŠE! :crkla:
Korisnikov avatar
By DarkStar
loooool smrt hejterima xD

Jeste, i IE9 će koristi GPU za akceleraciju, što je i dobro i loše... Ali najvažnije je da nastave sa pažljivim radom da ne skrše rad browsera, kao što je bilo sa IE7 lol.
Korisnikov avatar
By 2kune
tko se sada veseli uskoro će plakati... tako to ide... sve OK, korisnici se ponadaju, sijaju od sreće kako sve radi... a onda... he he he... :freddy:
žao nam je, to je bila sigurnosna rupa koju nismo mogli vidjeti, evo zakrpa samo što nije... a sistemi samo padaju širom svijeta ko tržište nekretnina... :giggle:
Korisnikov avatar
By DarkStar
Reci to Windows-u 7 :P

Poenta je u tome da Microsoft više nije ono što je nekada bio. Get with the times, people! ;)
Korisnikov avatar
By 2kune
buš videl... buš videl... :kosach:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Nije ovde reč o tome da li je Microsoft bio nešto "prvo", a sada postao nešto drugo, nego je reč o opravdanom nezadovoljstvu korisnika njegovih produkata -- ako može da napravi XP koji je opšte osenjen kao dobar OS, šta im je trebalo da prave Vistu koja nikako, i nakon 3 godine, da se adekvatno pokrpi? Pa ona integracija browsera u OS koja je praktično sjebala Netscape (tek kasnije je stigla alternativa u vidu FF, Safarija...). Itd. To su samo neki od primera, a takvih ima dosta. I ne vidim zašto je problem da se to kaže.

Btw da li neko zna kakav je bespatan Microsoftov AV (koji su se btw setili da izbace tek nakon što su druge firme počele da daju besplatne tzv. "home" verzije svojih antivirusa)?
Korisnikov avatar
By Madonna
kome se ne dopada windows neka ga ne koristi i poštedi nas kenjanja o tome kako ne valja i manje će se nervira i svi srećni
Korisnikov avatar
By DarkStar
Originally posted by Dušan Maljković

Nije ovde reč o tome da li je Microsoft bio nešto "prvo", a sada postao nešto drugo, nego je reč o opravdanom nezadovoljstvu korisnika njegovih produkata -- ako može da napravi XP koji je opšte osenjen kao dobar OS, šta im je trebalo da prave Vistu koja nikako, i nakon 3 godine, da se adekvatno pokrpi? Pa ona integracija browsera u OS koja je praktično sjebala Netscape (tek kasnije je stigla alternativa u vidu FF, Safarija...). Itd. To su samo neki od primera, a takvih ima dosta. I ne vidim zašto je problem da se to kaže.

Btw da li neko zna kakav je bespatan Microsoftov AV (koji su se btw setili da izbace tek nakon što su druge firme počele da daju besplatne tzv. "home" verzije svojih antivirusa)?
Ah, ma da, ajde onda da pljujemo Microsoft zato što su ubacili Recycle Bin i overlapping funkciju prozora u verziji 3.1 kada ih je Apple tužio sa 189 tačaka, a sudija ih iskusno odjebao za sve osim 10, ajde da pljujemo Vistu zato što je "ponovljena istorija" Windows NT4, ajde da pljujemo BSODove in Windows95, hardversku brljotinu Windowsa 2k... Ne lupaj, molim te, lepo kaže Null, kome se ne sviđa, do viđenja... Ni meni se nije ni malo svidela Vista (osim izgleda) pa šta? Da li je svet umro zbog jednog veoma lošeg OSa? Naravno da ne...
Uostalom, JESTE reč o tome daq Mircrosoft u današnje vreme pravi SAMO dobre i veoma kvalitetne korake da ostvarivanju ideja svojih korisnika, podjednako i zadovoljnih i nezadovoljnih... Microsoft se trudi, dok je Apple potrošio 2 godine podjebavajući MS lošim neukusnim reklamama, i to reklamama za nešto što je NULA u današnjem svetu gde se FUNKCIONALNOST i PODRŠKA (tehnička posebno) ceni, a ne ko je koliko grešaka i loših OSova napravio...
Ne prave se web standardi na Mac-u, batice, već na Windows-u u Linuxu.

Vista je izašla pre svog vremena baš zato što je tržište prisiljavalo Microsoft da izbaci nešto novo i zameni XP. Kao i u svim ostalim poljima u biznisu, nikad ništa dobro nije proizašlo iz brzanja.

BTW, Microsoft Security Essentials je baziran na Windows Defenderu, a takođe ima veze i sa Family Safety uslugom...
Korisnikov avatar
By Berserker
Što se tiče WLM 2011, očekujem ga s nestrpljenjem, naravno nastojim da pređem na Win7...

Što se IE tiče, jednostavno toliko sam se razočarao u njega (razočaranje se nakupilo s godinama) da mi ovo ništa ne znači, tako da ću i dalje koristiti Operu 10.5 (i noviju) potpomognutu sa Google Chromom.
Korisnikov avatar
By Madonna
omg! i can appear offline to groups of people :piški u gaće
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by DarkStar
Ne lupaj, molim te, lepo kaže Null, kome se ne sviđa, do viđenja... Ni meni se nije ni malo svidela Vista (osim izgleda) pa šta? Da li je svet umro zbog jednog veoma lošeg OSa? Naravno da ne...
Uostalom, JESTE reč o tome daq Mircrosoft u današnje vreme pravi SAMO dobre i veoma kvalitetne korake da ostvarivanju ideja svojih korisnika, podjednako i zadovoljnih i nezadovoljnih... Microsoft se trudi, dok je Apple potrošio 2 godine podjebavajući MS lošim neukusnim reklamama, i to reklamama za nešto što je NULA u današnjem svetu gde se FUNKCIONALNOST i PODRŠKA (tehnička posebno) ceni, a ne ko je koliko grešaka i loših OSova napravio...

Vista je izašla pre svog vremena baš zato što je tržište prisiljavalo Microsoft da izbaci nešto novo i zameni XP. Kao i u svim ostalim poljima u biznisu, nikad ništa dobro nije proizašlo iz brzanja.

BTW, Microsoft Security Essentials je baziran na Windows Defenderu, a takođe ima veze i sa Family Safety uslugom...
Jebote, nisam ni znao da postoje Microsoft fundamentalisti, mislio sam da su najfanatičniji u tom kontekstu religiozni i ateisti. I taman kad čovek pomisli da je sve video i da ga ništa ne može iznenaditi, pojavi se neki novi trash, neočekivan i "ničim izavan", a ipak prisutan... :lood:

Ako mi se nešto ne dopada, o tome treba da ćutim i da ga se okanem? A što, moliću lepo? Što ne mogu da iznesem svoj kritički sud? Da neki korisnici koji imaju drugačije mišljenje o Microsoftu ne bi bili iznervirani? Pazi molim te: neko bi da ti suspenudje pravo da govoriš zato što se sa njim ne slažeš, i to još oko čega -- oko programskih rešenja OS-a i browsera?! FENOMENALNO!

Takođe, kakvi su to apokaliptički tonovi -- svet nije umro zbog jednog lošeg OS-a, svakako, ali to ne menja činjenicu, koju i ti priznaješ, a to je da je taj OS loš. A to sam i hteo da kažem, ne predviđajući da će zbog toga da nam se desi katastrofički scenario namenjen 2012. godini.

Što se Applea tiče ja se njime nisam ni bavio, a on nije ni tema ove diskusije, a ni ja nisam Mac user niti fan dotične kompanije, tako da ne razumem zašto sada pričaš o tome. I evo složiću se sa tobom -- neka je Apple takav, ali šta to menja na Microsoftu -- ako je prvi loš, onda je drugi nužno dobar? I onaj deo u kome se dotična firma "trudi" -- pa to je stvarno srceparajuće! -- i sad mi treba da zavežemo i ćutimo -- možda i da poštujemo božanstvo Billa Gatesa? -- zato što se oni, eto -- TRUDE?! Neka onda naše kritike budu deo tog trudbeništva i neka se Microsoft, tako trudan, potrudi da čuje i naš glas...:right:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Dušan Maljković
Ne lupaj, molim te, lepo kaže Null, kome se ne sviđa, do viđenja... Ni meni se nije ni malo svidela Vista (osim izgleda) pa šta? Da li je svet umro zbog jednog veoma lošeg OSa? Naravno da ne...

Jebote, nisam ni znao da postoje Microsoft fundamentalisti, mislio sam da su najfanatičniji u tom kontekstu religiozni i ateisti. I taman kad čovek pomisli da je sve video i da ga ništa ne može iznenaditi, pojavi se neki novi trash, neočekivan i "ničim izavan", a ipak prisutan... :lood:

:up:
Ja sam ceo dan pod impresijom da zapravo postoje Microsoft fanboys i to fanatic Microsoft fanboys. :wow:
Korisnikov avatar
By DarkStar
Nisam ni rekao da treba da ćutiš i da se okaneš, Dušane, a ono što sam hteo da kažem je da nije fer lupiti nešto poput: "Nije ovde reč o tome da li je Microsoft bio nešto "prvo", a sada postao nešto drugo, nego je reč o opravdanom nezadovoljstvu korisnika njegovih produkata" (pssst, to se zove FLAMING!) zato što ova tema JESTE baš o tome da Microsoft pravi nešto novo i bolje. A ti da zapravo pratiš koje se i kakve stvari odvijaju, znao bi da Microsoft SLUŠA svoje korisnike, zato je Windows 7 ovakav kakav i jeste. Krljati sada Microsoft zbog jedne velike greške niti ima smisla niti je normalno, jer nit IE9 nit novi WL imaju veze sa Vistom niti sam ja Vistu spomenuo u prvom postu izuzev SP2 requirement-a zbog kompatibilnosti.

Takođe nisam sam imao nameru da zvučim fanatično, niti sam bio iznerviran, lol, ako vama zvuči tako, ok, whatever.

I, ahem, Bill Gates je napustio firmu 2008. on više nema veze sa ovom pričom.
Korisnikov avatar
By Srklet

Vista je izašla pre svog vremena baš zato što je tržište prisiljavalo Microsoft da izbaci nešto novo i zameni XP.
:lol:

svasta sam mislio da cu procitati, ali kako je microsoft zrtva trzista... :pucaodsmeha:

p.s.
iskreno se nadam da te placaju za ovu (inace, losu) propagandu, jer ako doista vjerujes u to sto pises, onda je to fakat tuzno. jako tuzno.
Korisnikov avatar
By Berserker

I, ahem, Bill Gates je napustio firmu 2008. on više nema veze sa ovom pričom.

Dios Mios !! :shocked:

Btw, što se tiče Microsofta, priznajem da je Vista bila škart, ali probao sam /icu i baš je OK.
Jedinu zamerku imam za IE, ali to ne znači da neću isprobati i novu 9ku.
Korisnikov avatar
By DarkStar
Originally posted by Popeye

Vista je izašla pre svog vremena baš zato što je tržište prisiljavalo Microsoft da izbaci nešto novo i zameni XP.
:lol:

svasta sam mislio da cu procitati, ali kako je microsoft zrtva trzista... :pucaodsmeha:

p.s.
iskreno se nadam da te placaju za ovu (inace, losu) propagandu, jer ako doista vjerujes u to sto pises, onda je to fakat tuzno. jako tuzno.
Pa jesam li rekao da je Microsoft žrtva tržišta? Idioti su sami krivi što su izbacili OS tako rano...
Jebote, ljudi, ne pravite se glupi i ne izvrćite svoje reči... I ne flamujte temu više, 90% postova je off topic.
Korisnikov avatar
By CareBear
Originally posted by unic0rn
Ja sam ceo dan pod impresijom da zapravo postoje Microsoft fanboys i to fanatic Microsoft fanboys. :wow:
I to pokradose od Applea. Sramota! :lol:

Elem, stvarno ne kapiram cemu dizanje prasine oko Viste i Gatesa, kad su oni proslost. Aktuelni su Sedmica i Stevica...
ON: Stvarno nisam mogao da verujem da se iko vise uzbudjuje oko novog IE, ali eto... Nadam se i da ce Wave 4 uz ovu integraciju SVEGA uspeti da bude dovoljno modularan kao i Wave 3, a ne da mi sve vreme sa ekrana vristi bloatware. Inace za novi Writer sve pohvale - izgleda da ce u novoj verziji moci da zameni Word (ili koji god word processor) kod vecine korisnika.
Korisnikov avatar
By andjela
ma kakav crni internet explorer.... a ako zelite brzinu, batalite Chrome, probajte Operu :)
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by unic0rn

:up:
pa da :smeh:

ono, za Apple mi je jasno, imaju jednostavnost, dizajn, priču i dobar marketing iza sebe, ali Microsoft :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!