Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Instalirao sam ukupno 3 CDa igrice "spellforce" , medjutim kada treba da pokrene igricu javi mi "da izbacim CD i prebacim ga u drugi CD/DVD drajver!" i nece da je pokrene.

CD je originalan, nije piratski. Da li please neki zna o cemu se radi/sta da cinim?

Hvala!
Korisnikov avatar
By Rei
Jesi siguran da ne trazhi da stavish CD broj dva?
By mangas
mozhda treba da mauntujesh neki fajl... mada ako je original trebao bi da imash sve u uputstvu za instalaciju i pokretanje. :confussed:
Korisnikov avatar
By andjela
mozes li da stavis ovde sliku desktopa sa tom porukom?
Korisnikov avatar
By antibiotic
hi!

ok.
Od 3 instalaciona CDa, prvi je 'instal & play CD' koji sam posle uspesne instalacije ponovo vratio u drajver da bi igrao igricu. Potom mi se normalno pojavi onaj prozor sa ilustracijom i opcijama: (eng.) startgame, new instalation, read me, online registration, bla bla...

ali kada kliknem 'start game`umesto da aktivira igricu - pojavi se widows prozorcic (ne kao warning, vec sa onim upitnikom u oblacicu sa leve strane ) i gore navedena poruka - sa opcijama: repeat ili cancel... kad idem repet onda mi se opet pojavi isti prozorcic ...

Meni je windows na nemackom, kao i igrica ali ovo sto mi se pojavljuje je otprilike ovo:
'Please remove disc from current CD/DVD drive and insert the original disc in another drive'

Na nemackom:
Bitte entfernen Sie die Disc aus dem Laufwerk und legen Sie die CD/DVD in ein anderes Laufwerk ein.

Igrica je Spellforce gold edition,

izgleda da je mnogo dobra, bas sam nameravao da zaronim sad dok vucem prehladu :(
Korisnikov avatar
By Mars
....in another drive.

Koji drugi drajv?!?

Možda je to kulturna poruka da ti čitač ne radi.

Nemam pojma.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Imam samo jedan jedini CD/DVD drive na lap topu i to trebalo bi da bude dovoljno, samo sto ga ne prepoznaje... ni meni nije jasno u koji fuckin' drugi drive treba da stavim CD!?

Sa igricom se instalira i directX kao opcija, sto sam ucinio.
Korisnikov avatar
By Mars
A kad ubaciš neki drugi disk...bilo koji?
Korisnikov avatar
By Mars
A jel to sada prvi put instaliraš ili si i pre, pre kompletne reinstalacije i sređivanja kompa?
Korisnikov avatar
By antibiotic
well... ovu igricu imam od ranije.
Imao sam isti problem i pre reinstalacije windowsa.
Medjutim, sad sam ponovo instalirao igricu sa nadom da ce sada da proradi, ali opet isti problem.

Nasao sam na njihovom ofic. forumu temu gde je neko imao isti problem , ali sa vistom!

Navodno treba da se skine patch 1.11 i direct X 10 (sa direct X 9 zajedno eventualno) i...

sad je jos gore!

Sad mi samo kaze da ubacim "originalni" CD 1 u drajver!
A jeste originalni CD 1 unutra!
Korisnikov avatar
By Mars
Čekaj onda, kako isti problem i ranije? Jel si pre imao instaliranu igricu ili ne?
(znači reč IMAO zameniti rečju INSTALIRAO)

:)
Korisnikov avatar
By antibiotic
da, znaci jednom sam je instalirao i imao sam isti problem, al' sam batalio sve do sada , jer mi se sada bas igra i necu da sam bacio pare za original za dzabe!
Korisnikov avatar
By Mars
Znači jednom si već POKUŠAO da je instaliraš? Nisi je instalirao, uz probleme, i NEKAKO rešio pa sada samo ne možeš da se setiš - nije ta situacija?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ma ne, jednom sam uspesno instalirao kao i sada , i onda mi se pojavio isti problem kao i sada - nece da podigne igru. Samo sto sam tada batalio celu pricu, a sad hocu to da resim i da igram.
Korisnikov avatar
By Mars
I ja samo nalazim probleme i rešenja za Vistu...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ja sam nasao neka "resenja", ali se plasim da ne napravim nesto jos gore.
Ne treba verovati svemu sto covek procita na netu.

1. Istalirati odredjene date patchere - ucinio.

2. kroz task menadzer ukoniti odredjene procese koji blokiraju igricu (pre instalacije ili aktiviranja igrice),
a koji "ne spadaju u stadardne windows procese" :
Kod: Obeleži sve
Windows 98/ME
Explorer
Systemtray
Alg.exe (only with Servicepack 2)
Csrss.exe
Explorer.exe
Lsass.exe
Services.exe
Smss.exe
Spoolsv.exe
Svchost.exe (mehrfach vorhanden)
System
wuauclt.exe (only with Servicepack 2)
wscntfy.exe (only with Servicepack 2) 

?

3. Da su instalirani najaktuelniji:
Kod: Obeleži sve
Intel 
VIA 
SIS 
NForce/Nvidia 
?

4. ...da je "instaliranom CD-Emulationsprogramimu deaktivirana opcija „RMPS“, ili „Hide CDR“... takodje instalirati aktuelni Mainboard i IDE"
???

Znaci... ocaj zivi! :(
Korisnikov avatar
By antibiotic
a mozda je sve mnogo jednostavnije...

lako ci ja opet da instaliram igricu (mada to traje vise od pola sata),
ali hocu da ucinim sto vise moguce kako bi verovatnoca da igrica proradi bila sto veca -
a da pritom ne zajebem nesto.
Korisnikov avatar
By Rei
Meni se bash chini kao da nemash original igru... Jesi probao da je crackujesh ?

Ili, jel imash mozhda neki Daemon Tools, Alcohol 120% ili neki slichan disk image emulation program? Ako imash, ugasi ih, mozhda smetaju zashtiti igre...
Korisnikov avatar
By Mars
Napravi jedan Restore Point pre svih tih instalacija.
Korisnikov avatar
By antibiotic
@Rei:
cek..cek.. nesto spominjase na forumima da te zezalice treba da se deaktiviraju ili sl... samo ja ne znam da li ih imam i gde se to deaktivira? Ipak je moje znanje u krompjutere malo ograniceno. :/

CD je originalan! Sav srecan ga kupio na rasprodaji, potpuno je nov!
Koji ce mi K crack ako je originalan disk?

Hvala ti puno sto si se javio!

MArs:

amm sta je to Restore Point?
Korisnikov avatar
By antibiotic
edit:
Kaze:
"Daemon, GameJack, CloneCD, AnyDVD, Alcohol 120, Direct CD u.ä. Tools/Treiber sind probeweise zu entfernen. Deaktivieren Sie auch Ihre Anti-Virus Software sowie Ihre Firewall. "

Znaci, da sve ovo uklonim probe radi, kao i da deaktiviram Antivirus softver... nisu normalni.

i da.. sa diskom sam instalirao kao opciju GameSpy Arcade za online igranje (?) i trazi mi da se 'subskribiram'... ali to valjda nije moranje da bi mi proradila igrica..?
Korisnikov avatar
By Mars
Kad zabrljaš nešto da možeš da se vratiš na stanje pre toga.

Start->Accessories->System Tools->System Restore

Onda odabereš drugi stavku "Create a restore point" (možeš neki komentar da staviš, da te podseti kada i zašto si to uradio, pre kojih intervencija).

Posle je pozivaš izborom gornje opcije "Restore my computer to an earlier time" i izborom konkretne tačke (ima ih više, pošto ih sistem u pozadini i sam periodično kreira, bez intervencije korisnika, a može i ovako kad tebi treba)
Korisnikov avatar
By Rei
Ne znam shta drugo da ti kazhem, ako imash neki od tih navedenih programa, deaktiviraj ga (pogledaj u system tray, pored sata) ili ga uninstaliraj, pa probaj. Antivirus ne bi trebalo da izaziva bilo kakve probleme.

Jedino shto mi pored toga pada na pamet je da si kupio fake i da bi trebalo da probash da crackujesh igru. Sorry.
Korisnikov avatar
By antibiotic
@Mars,
jedva sam nasao ovu opciju sto pricas (wind mi je na nemackom),
ali ne verujem da je to resenje, a malo se i plasim da to uradim, jer ako mi ranije nije radilo sto bi sada posel restore?
Pogotovu posle onog fatalnog kvara, pa ako vratim sistem u stanje pre toga - ko zna sta moze da se desi...

@Rei,
CD sam kupio u velikoj prodavnici za tehniku i softver i nema sanse da je fake! Sad je malo kasno da reklamiram,a i da mogu ne verujem da bi mi mnogo pomogli... ovaj problem imaju i drugi, znaci standardica... a problem nije neresiv.

Nista, probacu opet da reinstaliram igricu, pa se cu da vidim sta ce onda biti. Hvala!
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, ne. Restore neće da ti reši problem igrice. Restor rešava problem kad zabrljaš nešto prilikom instalacija i pokušaja instalacija....da vratiš sistem na predjašnje stanje. Undo na nivou sistema.

Nemaš šta tu da pokvariš.
Korisnikov avatar
By antibiotic
aha... u onom kalendaru na listi od juce - kada sam instalirao igricu - stoje sve aktivnosti sem informacije o samoj igrici! Znaci Spellforce instalation ili sl. nema na listi!
Stoji samo "Softwere Distribution Sevice 3.0" ako je to to...

Napravio sam ponovnu instalaciju igre - islo je brzo, ali opet nista.
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by antibiotic
Meni je windows na nemackom, kao i igrica ali ovo sto mi se pojavljuje je otprilike ovo:
'Please remove disc from current CD/DVD drive and insert the original disc in drive'
pa nije ti original disk, moras da ubacis original disk.

idi na www.gamecopyworld.com nadji tu igu i skini no cd/dvd fixed .exe fajl
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa jel nekoliko puta ponovio da je kupio original igricu, ali mu ovo javlja kao grešku iako je igra original?
Korisnikov avatar
By andjela
znam da je ponovio, ali onda ne bi javljalo ovu poruku. znaci neka uradi ono sto sam napisala u drugoj recenici
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!