Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Planiram da dobavim sebi novi iphone, pa me zanima kakav je kvalitet slika sa kamerom od 3Mpix? Da li je to dovoljno za veoma kvalitetne fotke ili je najbolje uzeti poseban foto-aparat sa više Mpix?

Hvala.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Pa sad, dobro pitanje! Recimo da su kristalno čiste i da se na njiam sve lepo vidi. Ne savršeno, ali veoma pristojno. Jel ima neko neku sliku od 3Mpix da postavi pa da vidimo?
Korisnikov avatar
By ns.happy
gledao sam fotke slikane iPhone-om, i poprilicno su jasne. 3mpx je sasvim ok za telefon. mada, ima i mobilaca sa jacom kamerom.
Korisnikov avatar
By horus.
dobro svetlo je presudno kada je kvalitet fotografija u pitanju... stoga, ako hoces dobre slike, uzmi foto-aparat...
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Originally posted by Dušan Maljković
uzeti poseban foto-aparat sa više Mpix

Hvala.
Korisnikov avatar
By erkondisn
nije sve u megapikselima vec u kvaliteti kamere. evo npr. iphoneovo ono smece od kamere je gore od nekih 1 Mpix kamera na npr. jednom starijem modelu samsunga koji sam imao :)

takodjer, imao sam jednu Nokiu s 2 Mpix i SE k610i s 2 MPix. razlike su bile itekako vidljive, s prednoscu na strani SE-a.

a evo kako to radi SE k800i s 3 MPix :

Slika

Slika

ps... za bolje rezultati pripazi da ima blic, i to xenon, a ne led ;)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
iPhone nema naročito kvalitetnu kameru. kako je već rečeno, rezolucija nije presudna. taj podatak samo govori koliko veliku sliku možeš da napraviš bez interpolacije.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Video sam fotke sa ovog novog iphone-a. I deluju veoma kvalitetno -- možda su ga unapredili.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ovaj najnoviji 3gs ima cak, zamislite... 3 MPix...

a u najnovijoj verziji za koju godinu mozda konacno ugrade i blic :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ne dopadaju mi se fotke koje pravi Iphone ... boje nisu "žive" kakve umeju da budu npr. kod canonovih fotoaparata, posebno nijanse crvene i zelene. Ipak, mnogo mi se dopada Iphone touch i planiram da ga pazarim ... ali naravno, ne zbog foto funkcija ....

Dušane, za tebe zlatno pravilo: "Multipraktik nikada ne obavi posao kao monopraktik!" ... Ma koliko je dobar uređaj iphone, bolje je pazariti prosečan telefon i dobar digitalac za iste pare ....

bolje uzmi nekog canona za 15tak hiljada ... i bićeš veoma zadovoljan ...
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by Dušan Maljković
Planiram da dobavim sebi novi iphone, pa me zanima kakav je kvalitet slika sa kamerom od 3Mpix? Da li je to dovoljno za veoma kvalitetne fotke ili je najbolje uzeti poseban foto-aparat sa više Mpix?

Hvala.
Uzmi bre fotoaparat i to Nikon ili Canon.
Od Canona NE preporučujem PowerShot A4xx modele ili IXUS modele sa oznakama i (malo slovo i - modeli i7, i5, ii...).
Korisnikov avatar
By andjela
fuji s6500 najbolje nesto sto nije dslr :)

a sto se tice iPhone_a... za slikanje nije, bolje baciti 500€ na ovaj fuji i i nokiu e71 :)
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by andjela

a sto se tice iPhone_a... za slikanje nije, bolje baciti 500€ na ovaj fuji i i nokiu e71 :)
Pa ispod 500€ može da nabavi DSLR - Nikon D60... (od 395€)
By Kragi
Rezolucija fotografije daje informacije o veličini iste, ne i o njenom kvalitetu.
Mislim da je najbolje da na netu pronađeš 'Review' modela telefona koji želiš da kupiš, a koji opet sadrži i fotografije rađene istim, pa sam proceniš da li ti kvalitet odgovara ili ne (jer je sve to stvar individualnih potreba i zahteva).
Naravno da ce svako ko zna malo vise o fotografiji uvek da ti preporuci fotoaparat ... no kao što rekoh to ipak zavisi od tvojih zahteva i potreba :)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Hvala svima na savetima i pojašnjenjima. Biće iphone onda + foto aparat -- u bliskoj budućnosti kada se za to nađe sredstava... :mljac: :D
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Vukodlak
Originally posted by andjela

Pa ispod 500€ može da nabavi DSLR - Nikon D60... (od 395€)
pa kako onda da za 100€ kupis e71 :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!