Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By zivotjeljut
Da li ovaj operativni sistem napadaju virusi i malware odnosno da li mu je potreban antivirusni program?
Korisnikov avatar
By tamanoir
Ja sam bila ubedjena da za Linux ne postoje virusi, tj. drug linuxovac mi je to rekao.. Juce su mi rekli obratno.. Sad ne znam u sta da verujem, haha.. No, koristim linux na svom kompu vec dosta dugo, nikakvih virusa i nikakvih problema nije bilo.. Pretpostavljam da virusa ima, ali da su bezopasni..
Korisnikov avatar
By unic0rn
za linux postoje exploiti, ali klasicni virusi itd ne.

za kucnu upotrebu racunajte da ne postoji... tesko da ce vas neko naci na mrezi i pokusavati upad "cisto radi jbg".
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
I ja instalirah pre par dana, i rekose mi da nema.
Korisnikov avatar
By andjela
zeznuli te :giggle:

btw ni na windowsu nemozes dobiti virus ako odrzavas sistem.
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
A kako da ga odrzavam?Koji god antivirus da turis nijedan ne stiti adekvatno!Oni koji,kao,i vrede nesto gutaju resurse pa ti sistem gushi..
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
jeste minus to što ti treba rezidentna zaštita (koja troši resurse), ali uvek ostaje pitanje kako sam OS raspodeljuje resurse na prvom mestu. zero-day exploits postoje za sve OS, ali je Windows glavna meta s obzirom na udeo tržišta koji ima.

i ovo što andjela kaže. većina virusa koristi rupe koje su nezakrpljene zbog nemarnosti korisnika ili se širenje virusa oslanja na neobaveštenost ili lakovernost korisnika.
Korisnikov avatar
By andjela
microsoft redovno izbacuje security patcheve za svoje operativne sisteme, crytical patchevi najcesce izadju dosta ranije pre crva koji koristi taj security hole za sta je patch izasao. vecina usera ne updateuje redovno i onda se zale posle :)

takodje za usb flasheve je najbolje da se iskljuci autostart kako ne bise dobili one gluposti tipa adobeR i sl.

a vecina virusa se dobije tak osto korisnik svesno odradi nesto za sta nije siguran sta je, a ono virus :)

sto se tice iskljucivanja autostarta evo reg keyeva za off (xp i vista) removable drive i cdrom
http://localhostr.com/files/4ebea3/Remo ... un_Off.zip
http://localhostr.com/files/a077b4/Remo ... un_Off.zip
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by andjelatakodje za usb flasheve je najbolje da se iskljuci autostart kako ne bise dobili one gluposti tipa adobeR i sl.
nije li ovo problem samo kod 2K i starijih?
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by zivotjeljut
Da li ovaj operativni sistem napadaju virusi i malware odnosno da li mu je potreban antivirusni program?
ako vec ides na linux, i to ubuntu, pokusaj i s Mint distribucijom, bazirana je na ubuntuu, ali i (barem meni) puno brza. jos je veca fora sto dolazi vec sa svim codecima, flash playerom i inim pa je jako dobro on-the-go rjesenje :)

(po distrowatch.com nakon ubuntua i opensuse najpopularnija distribucija :D )

stavio sam je nakon sto sam skuzio da je zadnja verzija ubuntua vidno sporija (i nakon novih instalacija na vise racunala) i mogu reci da se uz Mint stvarno lakse dise :D
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
Ja sam reinstalirao XP/fresh version/uradio WGA,odradio sve moguce i nemoguce update sa Microsoft sajta,Instalirao preporuceni BitDefender,Instalirao Norton antivirus 2009,Uradio upgrade sa SP2 na SP3...
Epa sad ako i to nije dovoljno :obesen:

Dodatak:Instalirao juce Ubuntu i gle:Ne moze Utorrent(meni najvazniji program!) ne moze ovo ne moze ono...FORmAT :tumble:
Korisnikov avatar
By Rei
Ne treba ti dva antivirusa, chak mogu i da prave probleme ako oba rade rezidentno. Skini Bitdefender, ja ne znam da njega iko koristi :)
By Kragi
Linux virusi polako dolaze i tek ce ih biti :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Ljudi moji, presao sam na Ubuntu ...

Doduse, nisam presao bas regularno. Iz sedmice sam putem aplikacije Wubi instalirao Ubuntu kao drugi sistem (to Wubi radi sam, windows je prvi i drzi boot sektore, ubuntu je pomocni) ...

Skinu, instalirao ... i OK je ... Nije da sam bio lud za njim, ali OK je ...

A onda sam na youtube-u trazio neki tutorial o osnovnim funkcijama .. i naisao na prikaz Ubuntu Netbook izdanja ... i instalirao netbook preko ovog regularnog Ubuntua (sto je bolja opcija, jer u ovom obliku desni klik zadrzava svoju funkciju)

Ljudi moji ... ja sam odusevljen! Kako je ovo lep i praktican OS !!!! Verujte, lepsi mi je od Mac OS X Leoparda i Win 7

Ko nije video, neka pogleda http://www.youtube.com/watch?v=WO18yYTT-s0
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Ja koristim Ubuntu 10.10 ali desktop edition, jer mi je netbook edition toliko
bagovao da mi je bilo nemoguce raditi. Jos neki kolega je imao isti problem,
te sam poverovao da je u pitanju sam sistem a ne interakcija sistem-moj laptop,
i vratio desktop edition. Na netu nadjoh jos ljudi sa razlicitim rcunarima a istim problemom.

KiWi javi ako ne primetis nikakve probleme i nakon mesec dana koriscenja.
Korisnikov avatar
By Rei
Lepo izgleda, ali mi deluje sporo. I da li taj ogroman meni sa strane mora uvek biti tu? Iritira me njegova velicina a i pozicija.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
i ja teram ubuntu na mojoj kantici i evo je fercera...zasad sam zadovoljan
Korisnikov avatar
By erkondisn
jeste, ovo na netbook izdanju je tzv. Unity sucelje koje ce biti defaultno u izdanju 11.04 :)

a Rei, djeluje sporo jer je testna konfiguracija podosta sporija (Atom na 1.66 Ghz i 1 gb rama)... meni se moze i sakriti naravno... a uostalom, poziciju menija mozes i sam pomaknuti gdje hoces... to je i bit linuxa - da ga prilagodis svojim potrebama :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by (Hilbert)

Ja koristim Ubuntu 10.10 ali desktop edition, jer mi je netbook edition toliko
bagovao da mi je bilo nemoguce raditi. Jos neki kolega je imao isti problem,
te sam poverovao da je u pitanju sam sistem a ne interakcija sistem-moj laptop,
i vratio desktop edition. Na netu nadjoh jos ljudi sa razlicitim rcunarima a istim problemom.

KiWi javi ako ne primetis nikakve probleme i nakon mesec dana koriscenja.
Kada se Ubuntu Netbook instalira kao aplikacija na klasičan Ubuntu, sve ostaje isto, samo pri logovanju posle unošenja username-a dobijaš opciju da se uloguješ u Netbook okruženje ...

Što se tiče bara sa leve strane, ne znam kako je za regularno instaliran Ubuntu netbook, ali ako ga instaliraš kao ja (Ubuntu Software centar i onda nađeš ubuntu netbook plugin) o se pojavjulje samo kada ti želiš ... tj. ulazi na njega klikom na ubuntu dugmence (gore levo) ... Ako ukačim kako da snimam ekran mogao bih da snimim tutorial i postavim na youtube, da vidite kako je meden :D
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Originally posted by KiWi

Kada se Ubuntu Netbook instalira kao aplikacija na klasičan Ubuntu, sve ostaje isto, samo pri logovanju posle unošenja username-a dobijaš opciju da se uloguješ u Netbook okruženje ...
Da, da, to je samo dodavanje novog interfejsa prakticno. ja sam instalirao
netbook edition, nisam tako dodavao. Cesto nisam mogao da zatvorim aplikacije, cesto se sistem ukoci i sta god mu radio, ne znaci, moram iskljuciti laptop. Desktop edition ima savrsen interfejs za moj ukus, te ga necu menjati opet, ali me zanima sta se to desavalo sa netbook edition. Raspitacu se to vec negde. Kubuntova netbook edicija mi je radila perfektno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!