Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

sutra izlazi prva javna beta. ako bude uspešan koliko i njihova Web pretraga (~65% Google, prate ga Yahoo i Live sa jedva po 15%), Google će uskoro "posedovati" Internet. dodajmo na to i njihovu politiku privatnosti kojom zadržavaju pravo da sačuvaju svaki bit informacija koji prođe kroz njihove servere i ja već počinjem da se osećam nelagodno. :uplasen:

zvaničan info:
http://googleblog.blogspot.com/2008/09/ ... owser.html

btw, cela stvar je procurela zbog greškom objavljenog stripa kojim najavljuju svoj browser. deo stripa ovde:
http://kara.allthingsd.com/20080901/her ... t-kaa-pow/
Korisnikov avatar
By Rei
pa josh ne mozhe, sutra izlazi beta kako reche 2q, a bete su, well, bete, ne treba se zaletati
Korisnikov avatar
By erkondisn
bas sam htio otvoriti temu. pa bit ce ga zabavno isprobati sto jest jest.

nekako se ne bojim googlea i njihove politike informacija. ionako nemam nista skrivati :lol:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kako je krenulo, uskoro će Google o meni znati više nego ja. :) čekam da izađe, pa da pročitam politiku privatnosti. nijedan browser do sada (koliko mi je poznato) ne "zove kući" i javlja o sajtovima na kojima sam bio, pa se nadam da neće ni ovaj. doduše njihov Toolbar već to radi ako se eksplicitno ne isključi, tako da nisam baš optimista. sačekaću da pročitam License Agreement, pa ćemo videti.

btw, zanimljivo je koliki se hype stvorio samo od sinoć od kako je ova vest procurela. gomila sajtova samo nagađa koji će URL služiti za download, pa zašto www.google.com/chrome daje drugačiji HTTP 404 od ostatka www.google.com stranica, pa koji headeri se dobijaju sa tog sajta... :lood:
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa eto. makar se u starosti neces bojati senilnosti :kolo: (uz pretpostavku da nema zloupotrebe jelte)

kako su ljudi pomalo izgubili smisao za ikakve racunske operacije intenzivnom upotrebom kalkulatora, tako ce ocito biti i u nekim drugim segmentima zivota. vec je i facebook dovoljno zlo.

daklehm, integracija ljudi i strojeva se pomalo odvija u jednom sasvim drugacijem smjeru :uplasen:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Facebook i nije nešto što moraš koristiš svaki dan za posao ili obrazovanje... dok search engine ne možeš da zaobiđeš. ja sad gledam svoj history - imam u proseku 30-ak pretraga dnevno. :shok:

a što se zloupotreba tiče, eto video si kako je prošla ova Viacom-ova tužba za YT - Google je morao da preda sve IP adrese sa kojih su pregledani njihovi nelicencirani sadržaji. a kad ih preda Viacom-u, Google-ova politika privatnosti više ne važi i ko zna šta će Viacom da radi sa tim adresama. da ti lupi tužbu, da ti šalje preteća pisma...

ko ti garantuje da u nekom trenutku vlada SAD neće doneti neki zakon po kojem će kompanije imati obavezu da daju ovakve podatke istražnim organima. kad pogledaš šta je sve Google skupio o jednoj osobi imaš ceo profil osim imena i prezimena. dodaj na to IP adresu i eto ti i poslednji deo slagalice.
Korisnikov avatar
By Rei
ochekivao sam da ovako lepo izgleda :) svidja mi se google stil
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Meni otvara brže od Explorera, ali neke stranice neće, te ga deinstalirah. Izgelda mi da je to web browser budućnosti, ali da mora još dosta da se na njemu radi. Instaliraću ga kad izađe iz Beta faze -- za sada ostaje Microsoft!
Korisnikov avatar
By Rei
Stip je pun humora, i sve lepo objashnjava, preporuchujem svima da prochitaju (2q je ostavio link) :)
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Nije los, veoma je brz, ali nekkao se mnogo sigurnije osecam kada se vratim Mozili...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pročitah strip, zabavan je, ali ima gomila tehničkih podataka, pa kontam da neće biti svima jednako zanimljiv. s druge strane, neke implementirane ideje zaista obećavaju i ima VEOMA zanimljivih pristupa svakodnevnim zadacima. treba se samo navići.

ovo je inače beta verzija, tako da će problema biti sigurno. idem sad da se igram. :)
Korisnikov avatar
By Rei
Flash ga izgleda gushi, posebno full-flash sajtovi (ageofconan.com npr), koje ionako mrzim :mag:

anyway WTB master password :)
& permanently exclude gay-serbia from the new tab page :)
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Evo ja ga sad koristim...svidja mis e sto cuva lozinke (znam kad predjem na neki drugi brow, nema nigde lozinki, sve moram ponovo da trazim...ovo je kul :) )

Svidja mi se ;)
Korisnikov avatar
By dungoll
Generalno sam zadovoljan, ima već pomenutih prednosti i mana.
Ima šanse i da bude vulnerable, ali polako, već ćemo se sami u to uveriti.
Naravno, ne očekujem da će mi Banca Intesa za svaki browser napraviti pojedinačnu podršku (da, da, većina banaka koje daju E-Banking podržavaju samo MSIE) za svaki browser, tako da dok barem neko ne napravi MSIE Plugin za Chrome - ostaću na Mozilla-i.
Priče o brzini - mislim da su nerealne svuda sem pri startovanju - Chrome se ubedljivo najbrže startuje, ali samo browsovanje po mom mišljenju ostaje mrtva trka međ' Opera-om i FF-om, a sada ulazi u igru i Chrome, Verdict : Ja ostajem sa FF-om.

ali živi bili pa videli, opeglaće lagano sve mane, tu (pokazujem na vrat) me secite.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by dungoll
Naravno, ne očekujem da će mi Banca Intesa za svaki browser napraviti pojedinačnu podršku (da, da, većina banaka koje daju E-Banking podržavaju samo MSIE)
banca intesa u hr ima sucelje koje radi u operi :smug:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
web banking ne rade banke, već ga kupuju od, na primer, Halcoma ili Pexima (od ovih drugih konkretno Intesa). tako da nije nikakav problem da aplikacija bude prilagođena za više browsera - pa svega dve aplikacije treba da se prilagode. druga opcija je sveprisutni Flash, gde se pravi jedinstveni app.

anyhow, primetio sam da se Chrome momentalno otvara, interfejs mi se jako dopada, a vidim i da sajtove veoma brzo renderuje. pretpostavljam da nije dobar primer navoditi Gmail JS, ali činjenica je da radi veoma brzo. ima i problema, ali ovo je tek prva beta.

danas sam se malo igrao sa usability-jem, pa sam video kako je elegantno rešena pretraga i start page (pandan onim "speed dial" stranicama iz Opere i FF-a). a dopada mi se i task manager.

e sad, custom dodataka još uvek nema, a koristim par komada na IE, tako da zbog toga još uvek ne mogu potpuno da pređem na Chrome.
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by erkondisn
Originally posted by dungoll
Naravno, ne očekujem da će mi Banca Intesa za svaki browser napraviti pojedinačnu podršku (da, da, većina banaka koje daju E-Banking podržavaju samo MSIE)
banca intesa u hr ima sucelje koje radi u operi :smug:
u srbiji - nema šanse da dobije jerbo pexim nema nikoga od ljudi koji bi to razradili za bilo koji drugi browser, oni su samo majkrosoft ništa više.

ali iskreno i mislim da banca intesa ne radi pexim ebank, niti halcom, jerbo oba označavaju svoje interfejse, ali možda grešim. :perezube:
Korisnikov avatar
By Frey
Skinuo mi je automatski i bez pitanja srpsku verziju, pa sam poludeo. Kasnije ću ga detaljnije isprobati i iskomentarisati, ovako bi komentari suvise negativni u afektu.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ma nije. jedna instalacija sadrži sve jezike, a default je ona na koju ti je podešen regional settings u Windowsu. idi na Tools meni, pa Opcije, pa na drugoj kartici (na eng. je "Minor Tweaks") nađeš dugme za promenu jezika na dnu. tu otvoriš drugu karticu (Jezici) i u prvom select boxu odabereš engleski.
Korisnikov avatar
By Frey
Sad mi se već sviđa :) A i konačno se neko setio da lokalizaciju stavi u jednu instalaciju, a ne da svaki jezik ima posebnu instalaciju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!