Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Izvor: Blic 12.06.2008.

Surfovanje na klupi

Besplatno priključiti sopstveni računar ili mobilni telefon na Internet, proveriti mejl ili surfovati satima, moguće je od juče u Studenskom parku zahvaljući priključcima koje je na više lokacija postavio „Telenor“. Beograd je time postao prvi grad u regionu, koji se pridružio savremenim svetskim trendovima korišćenja Interneta na otvorenom.

- Koncept Internet parkova postoji već dugo u mnogim svetskim metropolama, Parizu i Londonu, recimo, a nekima je verovatno poznat i onaj u Central parku u Njujorku. Drago nam je da i Beograđanima možemo da omogućimo da izađu u park, sednu na klupu ili ispod drveta na travu, i u opuštenoj atmosferi rade svoj posao - objašnjava Goran Stupar, medija koordinator „Telenora“.
Povezivanje prenosnih računara, PDA uređaja i mobilnih telefona novije generacije na Internet moguće je na dva načina: bežično (ukoliko uređaj podržava „vajrles“) ili putem USB modema, jer je Stidentski park dobio „vajrles“ Telenor konekt uređaj i tri klupe na koje su postavljeni USB modemi. Način povezivanja je veoma jednostavan, a u parku su postavljene i table na kojima su objašnjeni osnovni koraci. Brzina protoka je oko 1,8 megabajta u sekundi, što je „Telenor“ obezbedio preko svoje 3G mreže mobine telefonije. Svi posetioci parka će u naredna tri meseca, koliko traje promotivni period, moći da isprobaju prednosti ovakvog načina povezivanja na Internet mrežu uživajući u radu na otvorenom prostoru, poručuju predstavnici „Telenora“, a u toku sledeće nedelje slični Internet parkovi biće otvoreni i u Nišu i Novom Sadu.

Uskoro širom Srbije

„Telenor“ Internet se za sada može koristiti u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a u narednom periodu će signal za pristup mreži biti omogućen i u drugim mestima širom Srbije. Da biste koristili „Telenor“ Internet od sopstvene kuće potreban vam je uređaj za povezivanje na Internet: USB modem za laptop i desktop računare, PCMCI kartica za laptop računare sa PCMCI slotom, EXPRESS kartica za laptop računare sa EXPRESS slotom, ili „Telenor konekt“.

ovo je baš lepa vest :)
nadam se da će ovi priključci potrajati, znajući kako pojedinci vole da uništavaju iz razonode :blenta:

planira li neko da oproba surfovanje iz parka? :)
By Swanheart
swanimir se do juna ogranicava samo na racunar:cupakosu:
Korisnikov avatar
By andjela
a sta ce biti posle tri meseca promotivnog perioda?
Korisnikov avatar
By IriS
ne znadem, to sam se isto i ja pitala.
kako će i da li će funkcionisati zimi... i kolika će biti cena... mada mislim da ne bi trebalo da bude ništa skuplje nego na drugim mestima (kafići, restorani).
Korisnikov avatar
By Mahoney
a sta ako neko zasedne i ne zna da se skine.

naime, kako sam video na vestima, u pitanju je neka skalamerija pored klupe koja ima USB prikljucak. i sad, neko sedne, pristeka se na net, a svi ostali nestrpljivo cupkaju oko njega. neprijatno njemu, neprijatno njima?

inace, divna vest :D
Korisnikov avatar
By IriS
pa tako je kad god je nešto besplatno :D
ja nešto računam kako nema baš svaka šuša lap top. :blenta:
Korisnikov avatar
By djo
ma izmislili su ameriku... pa vec sigurno dve i nesto godina postoji gomila kafica u kojima je wireless besplatan :odbij: , tj platis kafu i surfujes
Korisnikov avatar
By Egmont
Besplatan Internet za sve! Besplatno školovanje za sve! Besplatni lap topovi za sve!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
i besplatan seks. ;)

super vest, ali znajući Telenorovu politiku cena, prilično sam skeptičan. to treba da bude besplatno.
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by 2Q2Bstr8
i besplatan seks. ;)

super vest, ali znajući Telenorovu politiku cena, prilično sam skeptičan. to treba da bude besplatno.
OK, ne moraš sad da me prozivaš zato što sam ti samo jednom platio :P
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Egmont
Besplatan Internet za sve! Besplatno školovanje za sve! Besplatni lap topovi za sve!
Đe? Đe? :cheer:
Korisnikov avatar
By andjela
tesko da ce 1.8MB/s (~20Mbit/s) da bude free :)
Korisnikov avatar
By dungoll
u pitanju je 1.8Mbps , to je maximum iz HSDPA v3 koji je Telenor primenio na tih pet 3G stanica koje ima u BG :) to je downlink, uplink je svega 384Kbps (cca 196KB/s i 36KB/s, respektivno DL/UL). veza je iza teškog NAT-a, tako da će raditi samo surf, chat i nezahtevni protokoli (SSL recimo u 90% slučajeva ne radi)

otići ću da probam šta je tačno tamo u pitanju, ali ako je to ono što sam svojevremeno video na nekoj njihovoj prezentaciji :) to je ono iz prvog pasusa

verujem da je ova jedna u parku samo HSDPA, bez podrške za GSM i postavljena je deljeno na WiFi predajnik i na taj USB partrljak - tako da to nije "neki" internet :) već ono što se uklapa u Telenorov princip "društvene odgovornosti" i način rada velikih korporacija kao što je Telenor (imate na njihovom sajtu o Društvenoj odgovornosti)

:nono:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by dungoll
u pitanju je 1.8Mbps , to je maximum iz HSDPA v3 koji je Telenor primenio na tih pet 3G stanica koje ima u BG :) to je downlink, uplink je svega 384Kbps (cca 196KB/s i 36KB/s, respektivno DL/UL). veza je iza teškog NAT-a, tako da će raditi samo surf, chat i nezahtevni protokoli (SSL recimo u 90% slučajeva ne radi)

otići ću da probam šta je tačno tamo u pitanju, ali ako je to ono što sam svojevremeno video na nekoj njihovoj prezentaciji :) to je ono iz prvog pasusa

verujem da je ova jedna u parku samo HSDPA, bez podrške za GSM i postavljena je deljeno na WiFi predajnik i na taj USB partrljak - tako da to nije "neki" internet :) već ono što se uklapa u Telenorov princip "društvene odgovornosti" i način rada velikih korporacija kao što je Telenor (imate na njihovom sajtu o Društvenoj odgovornosti)

:nono:
:qqlele: dete, sta ti sve naprica ovde... :shok2: ajd sad lepo na srpskom, da te svi razumemo...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sve se mislim da su dali 1.8 MBit vezu, pa njima ni GPRS ne ide punom brzinom. to je stvarno neverovatno koliko je wireless Net ovde osakaćen, kao da niko ne zna specifikacije i šta znači koja vrsta veze. ja ga nikad ne bih koristio osim za LAN.
Korisnikov avatar
By dungoll
ma :) najbolje od svega što će većina da se kad se kači na WLAN tamo da se ukači na 54mbps i onda će da viču ŠTO JE BRZOOOO , blaah.
a u pozadini je HSDPA , koji U MAXIMALNIM VREDNOSTIMA ostvaruje 1,8mbps, doduše za to u parku sa optičkom vidljivošću i malim uticajem sredine postoje uslovi onima koji se okače modemom :)

u principu, to je šarena laža - ali bolje išta no ništa ... mali korak za pojedince (čitati barem poznavaoce prilika interneta i smernica kretanja tehnologije) ali veliki za laike ;)
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Stripi
Đe? Đe? :cheer:
omg, gosin. maljkovic je se vratio preko egmonta... :drama:

ont: yaaaay... :yay:
Korisnikov avatar
By dungoll
jbte... gospodin maljković na ovom forumu ima šta ? tapiju na jebene vrednosti komunizma ???

:protest: :protest: :protest: :protest:
Korisnikov avatar
By EYA

:up:

i Besplatan Prevoz na celoj Planeti :tos:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by dungoll
jbte... gospodin maljković na ovom forumu ima šta ? tapiju na jebene vrednosti komunizma ???

:protest: :protest: :protest: :protest:
zaboravio si na turbo folk tapiju... :lol:
Korisnikov avatar
By zboO
1)ja vec vidim kako neka cica seda na klupicu...ushteka svom mali lap topic..i onda joj pridje neki tenkre otima joj topic i bezi u nepoznatom pravcu...

ili..

2) posle par dana sve polomljeno, u parku nece biti ni klupa a ne usb prikljuchka..

to ako potraje svaka nam chast.

ali da ne kazete da sam negativna....
....WUHUU za ideju, bravo bravo...

:wink:
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by zboO
1)ja vec vidim kako neka cica seda na klupicu...ushteka svom mali lap topic.
Legally blond lap top? :)
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by 2Q2Bstr8
uuuuuuu, ovo je bilo nisko.

:lol:
Takav sam prema svima za koje se emotivno vežem.
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by zboO
1)ja vec vidim kako neka cica seda na klupicu...ushteka svom mali lap topic.
Legally blond lap top? :)
da da, power mac u PINK varijanti....wuhuu...
Korisnikov avatar
By dungoll
i voila :

danas, ukraden telenor connect pack! iz busije gde je stajao :)

srbija, srbija, srbija, srbijaaaaaa
Korisnikov avatar
By dungoll
što je najgore, :) isti je potpuno beskoristan sem na mestu na kojem je bio montiran ... ne razumem destruktivnost... ne u ovom slučaju.
Korisnikov avatar
By iJazz
Ni ja.

Sad se nadam da će se na neki volšeban način sprava samouništi u trenutku dok je u njihovim rukama, uz prateću eksploziju koja bi im ... *khm* pusti mašti na volju šta bi im sve uradila :pinknaocari: .
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!