Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By bakalar
Dakle, sinoc sam normalno korstio kompjuter... (muzika, net, igre, ...)
U jednom momentu sam se odlucio da skinem program PowerStrip (kako bi clock-ova po prvi put graficku karticu) ... Instalirao sam ga, i on je zatrazio restart, ok ...

Nakon toga desktop nisam video :) Svaki put bi se Windows ZAMRZAO prilikom ucitavanja (Crn ekran sa natpisom "Windows XP Professional" i ispod kockicama koje cikulisu(koje u jednom momentu STANU, i nema dalje...).

Posto nisam ni mogao pretposaviti u cemu je problem (uspeo sam ga podici u safe modu ali nisam znao sta cu sa njim ), odmah sam uradio format disk-a i ISTI Win instalirao...

Sada, sa novom kompijom windowsa i formatiranom C particijom, nisam jos ni sve drajvere uspeo instalirati, a isti problem se desio (dakle, tokom ucitavanja Windows-a (jos PRE nego sto se pojavi Welcome), on se zamrzne). Safe mod ponovo radi (ovo pisem iz njega).

U tih par minuta koliko je radio, instalirao sam 2-3 progama (AV, player za muziku i kodek pack ...) i drajvere za zvucnu (kasnije sam ih uninstalirao i izvukao samu karticu, ali dzabe, nije do toga) ... Takodje sam skinuo i CD player i DVD player i jos jedan HDD (koji mi nije bas potreban).

Sada na njemu radi:
Maticna ploca: Asus-A7V8X-X (VIA, KT 400) - nisam instalirao drajvere
Zvucna kartica: Creative Audigy SE - radila je ok, na NOVOM Win, ali sam pomislio da oni nesto brljaju pa sam deinstalirao drajvere i izvadio karticu sa ploce ... nema promene :(
Procesor: Athlon XP (na nekih 1.7Ghz ...)
768 rama Modem za kablovski net
G-Force2 mx -nisam instalirao drajvere

Win XP SP2 (sa jos nekim patchevima iz marta ove godine, sve on to ima ... "all in one setup")

Konfiguracija je ranije, godinama radila, u poslednje vreme me je masina zezala ali bi problemi nestajali sami od sebe (najcesce formatom diska :) ) ili bi vec biti konkretniji (zamenjena stara problematicna zvucna kartica...)

Ima li neko predlog, gde da gledam, sta da radim ... ?
Korisnikov avatar
By KiWi
reinstaliraj sve ... poželjno na nekom drugom hardu, da ne pogubiš info.
By fazza
Pokushaj da vratish fabrichke vrednosti u BIOS-u (load setup default ili tome slichno).
Korisnikov avatar
By v.l.a.d.a
probaj safe mod ili lngc (last known good configuration)
ako to ne uspe reinstaliraj windows. Nadam se da imas vise od jedne particije, jer prilikom ponovne instalacije brise se particije na kojoj je ranije bio instaliran win. :bye:
Korisnikov avatar
By v.l.a.d.a
izvini al ja stvarno nisam bio procitao tvoj post do kraja:lol:
Sad jesam! Jedino resenje po meni je da izvadis cmos bateriju i da je vratis. To ce resetovati bios i sve komponente racunara na fabricke postavke. Cmos ti je baterija koja se nalazi na maticnoj ploci, samo pazi kad je budes vadio komp mora da ti bude iskljucen i struje.
Korisnikov avatar
By Morpheus
A zasto nisi instalirao plochu?
Kako mozes da instaliras ostale komponente ako nisi instlairao plocu na koju su oni prikljuceni.Kada dizes sistem prvo sto treba da uradis je da instaliras plocu pa onda sve ostalo.
Korisnikov avatar
By andjela
mogao si malo da se raspitas pre prvog koraka i svako bi ti rekao da nvidia gf2 mx nije uopste za overclock, jednostavno to je low entry graficka i na njoj nije kvalitetna memorija pogodna za overclock, a sam gpu je osiromaseni gts (pravi full gf2).

dzaba se se trudio. moguce da si overclockom ostetio memoriju i sada nece da radi ni na stabilnim default frekvencijama.

probaj da ucitas defailt vrednosti u biosu, zatim instaliraj windows i samo drajvere za graficku pa vidi sta ce biti.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
andjela, čini mi se da je dečko samo instalirao softver za overclock. tj. da nije ni stigao da overclock-uje grafičku. :)

btw, kao što ti je andjela već rekla, u ovom slučaju ćeš najlakše otkriti problem ako ideš korak po korak. nemoj instalirati odjednom više stvari, već jednu po jednu. pa ako radi, onda instaliraj sledeću i tako dalje.
By fazza
Originally posted by andjela
mogao si malo da se raspitas pre prvog koraka i svako bi ti rekao da nvidia gf2 mx nije uopste za overclock, jednostavno to je low entry graficka i na njoj nije kvalitetna memorija pogodna za overclock, a sam gpu je osiromaseni gts (pravi full gf2).
Hah, ovo mi je promaklo! :) GF2 i overclock... :sekirica:
Korisnikov avatar
By bakalar
E, evo problem sam resio sa jos jednim formatom diska i instalacijom Win XP ...

p.s. ispalo je lose sto sam insalirao VIA drajvere za maticnu i to vise necu da radim. Poslednja verzija je tih drajvere je mnogo matorija od one koje mi Windows sam instalira ...

Hvala na pomoci, srecom nisam morao da se petljam sa BIOS-om, i dalje ne kapiram sta mu se desilo ali sada radi ... kul :skijanje:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
u slučaju problema sa drajverima, digneš sistem u safe modu, odeš na Device Manager. nađeš uređaj koji te zeza -> properties -> driver -> rollback driver. to će ti instalirati prethodnu verziju drajvera koju si imao (u tvom slučaju Windows verziju).

ili još bolje, odeš na VIA-in sajt i skineš nove drajvere.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!