Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Sixto
Nazire mi se malo galantnija kupovina TV-a!
Sta uzeti?
Koje su prednosti, mane i cene tj koliko brzo padajaju pa mozda sacekati jos malo!?
By superfly
lcd svakako. plazma polako gubi primat što se toga tiče.
Korisnikov avatar
By erkondisn
sudeci uz divnu, ostru i bistru analognu sliku, galantnom kupovinom galantno ces vozit merdzu u drugoj (osim ukoliko ti to novo cudo ne posluzi za gledanje digitalnih HD programa). ja bi ti i dalje preporucio automobil kompaktne, gradske, CRT klase
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
LCD i dalje ne može da parira plazmi po kvalitetu slike, tako da priča da plazma gubi primat ne stoji. u principu, manje dijagonale za LCD, veće za plazmu. razlika u ceni je daleko od irelevantne, tako da je bolje da razmišljaš o widescreen LCD-u od nekih 40-ak inča, osim ako ne planiraš da potrošiš baš baš puno para.

opet, kao što kaže erkondisn, s obzirom na kvalitet emitovanja TV programa ovde, pitanje je koliko se takva investicija uopšte isplati.
By RACABG
LCD full HD isklucivo Sony rezolucija 1980 x 1080 :kiss:
By Sixto
Ma sto se tice primata, vidim u novinama danas, odrzan je sajam negde u Evropi, ne zapamtih, i rekose da plazma stvarno gubi trku...
Sto se tice HD slike, ionako domace kanale ne gledam, retko kad, valjda ce DVD-jevi, Discovery i History biti interesantniji na malo vecem formatu, ili gresim?
By superfly
ja ću ipak sačekati da blu- ray tehnologija zaživi (i pojeftini) pa da gledam full hd filmove na takvim teveima.

a na satelitu se već emituju hd kanali ali nisam u toku koliko su dostupni, tj da li su kodirani....
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Sixto
Sto se tice HD slike, ionako domace kanale ne gledam, retko kad, valjda ce DVD-jevi, Discovery i History biti interesantniji na malo vecem formatu, ili gresim?
HD DVD-i odnosno Blu ray mediji, to da... za njih opet trebas 'jeftine' citace i playere, a za Discovery, on vec emitira u HD formatu, ali za to trebas kupiti poseban satelitski risiver, i biti pretplacen na davatelja usluga. za sada to uglavnom nude poljska satelitska platforma N, njemacki premiere, francuski Canalsat, britanski Sky... jednom ce i totaltv/digitv... ali mislim da ces se nacekati, HD je tek prakticki poceo...
dakle, ne samo da ces placati pretplatu na HD programe tih paketa, morat ces imati i satelitski risiver koji podrzava HD... trenutno su im cijene prava sitnica, nekih 500tinjak eura, minimum :yes:
By Sixto
E jebes poso, kupim ja za te pare sebi lepo nov namestaj za sobu!
TV moze i na CRT!
Korisnikov avatar
By Sutekh
LOL!

Pa shta si mislio koliko mozhe da koshta?

Elem, plazma :up: To cju kupiti sledecje godine u ovo doba, kad postanem milioner. :hvala:
By fazza
Plazme su josh uvek preskupe, vek trajanja kratak, popravka skupa.

LCD, bez razmishljanja.

Sa ovakvim ekranom visoke rezolucije ne ide da gledash analogne kanale, bilo da je u pitanju kablovski ili antenski sistem, jer je kvalitet emitovanja losh, tako da bi se najvishe isplatilo ako imash satelitski digitalni sistem, jer cesh tek tada videti shta znachi kvalitetan signal i televizija visoke rezolucije.
Korisnikov avatar
By Rei
Money down the drain if you ask me :pas:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Plazma gubi trku u smislu prodaje, s obzirom da je LCD sve popularniji, najpre zbog manje cene. ali je problem što na velikim dijagonalama (50+) plazma prosto blista u odnosu na LCD panele. i tu nema šta da se filozofira, plazma je još uvek definitivno bolja.
Korisnikov avatar
By andjela
kupis sony braviu ili neki samsung od 37 ili 42" i spojis i na kompjuter, em imas HD TV, em imas veliki monitor :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Moj rođak je pre par godina kupio veliku plazmu, platio čitavo bogatstvo za nju ... a sada mu je crkla jedna vertikalna traka debljine oko 2cm na levoj strani ekrana ... Kažu, nema pomoći. Ta traka može da se kupi, umešan čovek može da je nalepi na mesto stare ali nikad neće ubosti baš tako da izgleda kao originalna ... a i traka košta više od novog CRT TVa iste dijagonale ...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjela
kupis sony braviu ili neki samsung od 37 ili 42" i spojis i na kompjuter, em imas HD TV, em imas veliki monitor :)
Bravia može i kao moniktor?
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Kiwi
Moj rođak je pre par godina kupio veliku plazmu, platio čitavo bogatstvo za nju ... a sada mu je crkla jedna vertikalna traka debljine oko 2cm na levoj strani ekrana ... Kažu, nema pomoći. Ta traka može da se kupi, umešan čovek može da je nalepi na mesto stare ali nikad neće ubosti baš tako da izgleda kao originalna ... a i traka košta više od novog CRT TVa iste dijagonale ...
jao da, ja sam zaboravio na te momente.

oh well, this time next year i'm buying lcd.
Korisnikov avatar
By ns.happy
cuo sam za pricu da su neki likovi igrali neku pucacinu na plazmi i valjda je meta stalno bila kao namontirana na jednom mestu, i kada su zavrsili igru, na tom mestu je bilo crno, nije imalo boje, kao da su sprzili tu tacku... ne znam koliko je istina...
i da li je tacno da plazma ima rok trajanja od nekih 10tak godina dok lcd nije bas toliko ogranicen?
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by ns.happy
cuo sam za pricu da su neki likovi igrali neku pucacinu na plazmi i valjda je meta stalno bila kao namontirana na jednom mestu, i kada su zavrsili igru, na tom mestu je bilo crno, nije imalo boje, kao da su sprzili tu tacku... ne znam koliko je istina...
istina je. rijec je o tzv. burn in efektu, medjutim, to se dogadjalo kod starih modela, danas je tehnologija plazme poboljsana. opcenito plazma ima vecu dubinu boja i bolji kontrast.

medjutim, meni se i dalje ne svidja ni jedno ni drugo, nisam bas vidio mnogo lcd-a na kojem bi me slika bas zadovoljila, a plazma je ionako neprakticna, preskupa i pati od tzv. ghost efekta. LCD-u najvise zamjeram sto ne moze prikazati kompletno crnu boju, a i sve mi ponekad na njemu izgleda plasticno. za PC LCD mi je ok, al za gledanje tv-a, ne bas
Korisnikov avatar
By webSTAR
brate ako je neko te srece da plati za sony braviju, taj ce vala biti vise nego zadovoljan! ima toliko podesavanja i novih tehnologija ugradjenih, da je cak i nasa mizerna (low-def) slika kao HD. ne znam sad detaljne specifikacije, ali znam da mnogi kazu da bravia nije tipican LCD, vec najbolji.
Korisnikov avatar
By Stripi
Frend ima Braviu. Sjeo sam ispred nje i ostao kao opčinjen :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!