Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

KADA BI VAM NEKO REKAO DA CE KUPITI LAPTOP U NEKOJ OD VELIKIH MARKETA KAO STO SU IDEA, MERKATOR I TA CUDA, REKLI BISTE MU DA JE TO.............. :down: ili :up: ? I da li uopste ima neko ko je izvrsio takvu vrstu kupovine (ili makar neke ozbiljnije tehnike, da bas nisu neki sklj televizori ili neke gluposti koje mogu i u bloku 70 da se nabave) ko bi mogao da prokomentarise malo obimnije. :puzzle:
Korisnikov avatar
By jukie
Da li se to dešava u supermarketu, ili u odvojenoj posebnoj prodavnici koja samo deli istu zgradu i/ili sprat?

a činjenica je da u Merkator supermarketu ima svašta, tamo sam kupio vagu za merenje sebe, koja mi pokazuje različite mase svaki put kad stanem ali to zato što me jednom moja sestra jurila da me umlati pa sam slučajno naskočio na tu vagu, i heftalicu koja je bila npr. 50 puta jeftinija od susedne heftalice, a imaju i seno za morske prasiće koje pak nemam pa ne mogu da kažem da li valja
Korisnikov avatar
By Rei
Ako dobija garanciju za laptop ne vidim problem...
Korisnikov avatar
By tinkerbell
a mislis da su ozbiljnije tehnike, kako ti kazes, stvarno OZBILJNE?

ma...sta ja znam... ni ja ne bih kupila tu nista od tehnike... :neznam:
Korisnikov avatar
By Rei
Pa kad je srbija u pitanju, gde god da kupujesh tehniku, imash 50:50 shansu da te prodavac zajebe. :tuc:
Korisnikov avatar
By unic0rn
ma te prodavnice ne uvoze direktno nego od uvoznika, tako da je isto.. ako bi uporedila garancije i poreklo robe velika je sansa da bi nasla isti naveden servis i istog uvoznika..
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by tinkerbell
a mislis da su ozbiljnije tehnike, kako ti kazes, stvarno OZBILJNE?

pa da to i jeste glavno pitanje...da li su zaista "ozbiljNE" :napitak: . Imaju garanciju od godinu dana, a imaju cak i sa veoma kvalitetnim karakteristikama...sto je zaista zbunjujuce :shtap: :povez:
By fazza
Ne znam zashto bi bash laptop kupovao u supermarketu, kad imash toliko radnji gde mozhesh da ga kupish... Neshto sam sumnjichav po pitanju kvaliteta robe iz supermarketa tipa Idee ili Tempa, a pogotovo Metroa. Laptop mozhesh uzeti i u nekoj radnji koja je specijalizovana za prodaju rachunara, pod istim ili josh povoljnijim uslovima nego u supermarketima. Koliko sam ja imao prilike da vidim, tehnichka roba po tim marketima je u glavnom losheg kvaliteta, a izbor je prilichno mrshav. Video sam skoro nekog tipa kako u Maksiju u kolicima vuche desktop kompjuter... Uzeo je neki Comtrade-ov rachunar, dobio je naravno i garanciju, mada je meni to iskreno delovalo malo smeshno poshto je to ipak najobichnija prodavnica u kojoj se kupuju hleb i mleko, a on je chovek, pored onoliko prodavnica rachunara nashao da isti kupi bash u Maksiju. Sve jedno, svako ima svoj izbor, mada se ne mozhe reci ni da si sto posto siguran ako kupish rachunar ili neku komponentu u radnji predvidjenoj za to, jer i tamo mozhesh da naletish na neki losh primerak.

Zakljuchak: ne bih kupovao tehnichku robu u supermarketima. :uplasen:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
imam isto misljenje kao i vi, kao i za taj odnos 50:50 u odnosu na neku prodavnicu, gde su cene prilicne.
By fazza
A shta, kao Idea ili Tempo su jeftiniji? Ahaaaaaaaaa...
Korisnikov avatar
By andjela
bolje kupis neki ukradeni iz nemacke :giggle:
Korisnikov avatar
By KiWi
moja tetka kupila frižider u Metrou ... Ima garanciju i obezbeđen servis ... ne vidim problem u kupovini u Metrou ..
Korisnikov avatar
By andjela
pa u metrou mozes da kupujes samo za firmu.
znaci taj frizider je vlasnistvo firme i mora biti zaveden u knjigama. ako dodje inspektor, a frizidera nema, moze kazniti firmu.
By fazza
Originally posted by Kiwi
moja tetka kupila frižider u Metrou ... Ima garanciju i obezbeđen servis ... ne vidim problem u kupovini u Metrou ..
Zashto bih ishao u Metro da kupim frizhider kad nemam karticu, kad moram da platim u keshu, a josh i ne kapiram koje su to nove marke tipa "Neo", "FOX" i sl.? :)

Odesh fino u prodavnicu, kupish frizhider kako hocesh, nece niko da te aka za karticu i da te ispituje kako i za koga kupujesh, a imash mnogo veci izbor nego u Metrou. :)

Tako ja razmishljam, mozhda se nekome i isplati...
Korisnikov avatar
By Delete
Moj ortak je, uz konsultacije sa nekim tipovima iz computer servisa kupio solidan komp u Maxiju, naravno, uz odgovarajucu garanciju i po relativno povoljnoj ceni. Ne vidim razlog zasto da ne kupis laptop u marketu, jer konfiguracija je ista, kupila ti u marketu ili nekom renomiranom computer shopu.
By Sixto
A sto ne bi! Pa ne sastavljaju ga Metro i Idea vec HP, Kompak, Samsung, Fujitsu...
Pogledaj na netu cene i po radnjama, interesuj se kod upucenih kao Andjela sta misle o tom tipu kompa i pazari de ti je najjeftinije a da pri tom imas obezbedjen servis!
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ DarkAngel - daj bre koristi normalna slova...otisle mi oci zbog tebe :P :P :P
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
definitivno ne, jer ovo nešto IT opreme što sam do sada gledao je mahom skuplje po marketima. ja bih se uvek odlučio za neku ozbiljnu firmu specijalizovanu za prodaju IT opreme, jer ćeš tamo mahom naći edukovano osoblje, dobićeš bolje savete i bolju podršku. razmišljaj i o tome da će taj laptop verovatno ići na servis nekada, pa skontaj da li ti više odgovara da ga nosiš u Krnjaču ili u neku prodavnicu relativno blizu tvoje kuće.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
@tinki evo za tebe, kao i za @Delette da ne kukate vise sweet, menjam boju slova i velicinu, jer kako vidim moracu na kraju da kupim i naocare u Metrou:lol: sali se Dark malo.

Stvar je u tome, zasto kupiti jak laptop koji je 100 evra skuplji u nekoj firmiranoj prodavnici (gledala sam po netu razne konfiguracije i cene), ako isti (mada se jos uvek pitam da li je isti) mozete uzeti u nekoj od tih robnih kuca gde takodje dobijes garanciju.
Uh, zaista komplikovana odluka jer nemam bas para za bacanje...:tuzan:

Korisnikov avatar
By andjela
a koliko imas para na raspolaganju?
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by andjela
bolje kupis neki ukradeni iz nemacke :giggle:
ako ces mi biti diler, odmah sklapamo ugovor :sweet:

e i jos nesto...da li je bolja firma Acer ili Fujitsu Siemens (cula sam da dosta korisnika FS ima primedbe na ispravnosti rada)?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to ti zavisi od modela koji kupuješ. u principu su ok i jedan i drugi. možda ne bi bilo loše da navedeš koji te modeli interesuju i u kojoj cenovnoj kategoriji.

inače, nije svaka brendirana firma istovremeno i skupa. takođe proveri u vezi sa tom razlikom: da li je samo u pitanju prodavac koji dere ili ipak ima nešto dopisano "sitnim slovima" kad kupuješ u hipermarketu.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by andjela
a koliko imas para na raspolaganju?
600 evrica...
Korisnikov avatar
By andjela
za te pare tesko fujitsu-siemens
mozda neki low end asus

ipak su laptopovi skuplji u odnosu na desktop
Korisnikov avatar
By DarkAngel
jao cuti, ne staj mi na muku sa laptopovima i svim njihovim lepotama drugarici je tata bas kupio takav jedan, ali ipak kada bih mogla da opljackam roditelje i siru rodbinu za koju kintu mozda bih i uspela nesto dobro da ulovim...ali ovako, sama sam skupljala pare preko leta tako da mi je radije da nadjem neki jeftinji sa boljom konfiguracijom u nekom marketu nego da moljakam ljude da mu daju jos novca,sto ne volim nikako
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ako mi odgovaraju model i cena kupio bih laptop u hipermarketu, ukoliko mi više odgovara cena tu nego u specijalizovanim prodavnicama. Dobiješ garanciju i to je to.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ajde raspitacu se jos, i protresti noge kroz mnoge delove grada pa cu da vidim sta cu i kako. Hvala svima:srbin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!