Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Uskoro bi u Srbiji trebao krenuti treci mobilni operater, u vlasnistvu austrijskog Mobilkoma. Za pocetak, s obzirom da u ovako kratkom vremenu nije bas tehnicki izvedivo postaviti bazne stanice diljem cijele zemlje, u vecim gradovima Novi operater (koji ce promijeniti uskoro ime u TopNet) potpisao je ugovor o tzv. nacionalnom roamingu s MTS-om, sto znaci da ce korisnici Novog operatera (Topneta) za koristenje svojih usluga koristiti MTS-ov signal u mjestima koja nisu pokrivena signalom Novog operatera (bez ikakve dodatne naknade, da se razumijemo, i po cijenama koje ce propisati Novi operater).

Zanima me sto korisnici mobilnih telefona ocekuju od Novog operatera?
Nize cijene?
Bolju i povoljniju ponudu mobilnih telefona?
Da li biste bez problema promijenili broj mobilnog ukoliko bi Novi operater ponudio znacajno nize cijene, odnosno da li mislite da je trziste u srbiji fleksibilno ili su ljudi vezani za svoj broj koji ne bi promijenili (ili im se jednostavno ne da) cak i unatoc nizim cijenama?

S obzirom da Mobilkom sam po sebi nije low-cost operater (kao sto je to npr. Tele2), nekako ocekujem da ce glavna strategija Novog operatera biti nudjenje jako povoljnih mobilnih telefona, iako, sto se tice nizih cijena razgovora i sms-a, nekako sam skeptican - snizenja bi moglo biti, iako ne drasticnog. Mobilkom je majstor uvjeta poslovanja, pogotovo stavljanja nekih uvjeta koristenja jako sitnim slovima na dnu ugovora ;) a i vezivanja na odredjeno vremensko razdoblje - u prosjeku godinu ili cak dvije.

Uglavnom, mislim da Srbiju ocekuje zestoka borba za mobilno trziste. Nadam se da ce rezultat svega toga biti - nize cijene razgovora i sms poruka :D
By Sixto
Ocekujem da pokloni vise paznje ljudima sa pozamasnim racunima kao sto sma ja! Mislim da sma mobtelu ostavio jedan dobar sluzbeni auto za sve ove godine a oni meni samo automatski generisan mail 'primili k znanju' kad sma im stavio istu primedbu!
Danas moze svaka susa s ulice i klinac sa 100din da udje i izadje sa novim telefonom i brojem! A sta s nama korisnicima sa platinastim statusom? Kurac! E pa nece moci!
Mada mislim da su ovo pusti snovi! Bice ih troje, imaju monopol, sto bi obarali cene impulsa kad svima ide na ruku a nemaju glavobolju konkurencije, samo ce nastaviti da srcu trziste a mi da telefoniramo po paprenim cenama i dalje!
Korisnikov avatar
By erkondisn
sto se tice tvog korisnickog profila, mislim da ce mobilkom biti idealan :giggle:
By Sixto
Originally posted by erkondisn
sto se tice tvog korisnickog profila, mislim da ce mobilkom biti idealan :giggle:
Hm nisam razumeo ovo! Aj pojasni!?
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa ako usporedim praksu iz zemalja u kojima Mobilkom ima svoje mreze, dakle - Austrija, Slovenija, Hrvatska te njihovu politiku kreiranja cijena i odnos prema korisnicima, mislim da nesto slicno ocekuje i srbiju - dakle, jasno ti je sto hocu reci ;)

isto tako, jako dobar pristup korisnicima mobilkom jako dobro i naplati ;)
By Swanheart
ne ocekujem nista...zato sto vec 8 godina koristim usluge 063 mreze i ne nameravam da menjam iste...
Korisnikov avatar
By Delete
Ocekujem jednako niske cene rominga u Bosni kao sto ima MTS, samo ar duplo nize cene sms-a i razgovora unutar mreze. Ne trazim previse :lol:
A svakako nemam tu privilegiju da kupim te telefone sa karticama po niskim cenama, tako da ne moram nista ni ocekivati.
Korisnikov avatar
By M M and I
Ne ocekujem nista...za ono malo vremena koliko ja godisnje provedem u Srbiji meni sasvim dovoljan i Telenor...a vise volim da Telenoru ostavim pare nego Mobilkomu...
Korisnikov avatar
By ::fy::
NE očekujem ništa od trećeg operatera. Cene neće smanjivati, jer će se oni boriti za 20% "visokobudžetnih" korisnika koji su spremni da plate mnogo više ali da dobiju up-to-date uslugu. Dakle, biće to operater namenjen za domaće "budže" :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Sixto

Mada mislim da su ovo pusti snovi! Bice ih troje, imaju monopol, sto bi obarali cene impulsa kad svima ide na ruku a nemaju glavobolju konkurencije, samo ce nastaviti da srcu trziste a mi da telefoniramo po paprenim cenama i dalje!
Kod nas nije bilo tako...sada kad je došao treći operater, operater 2, odnosno Vip je ismislio svoju podmrežu kojom obara cijene u natjecanju sa Tele2.
U svakom slučaju, ja zadovoljan od kada je TEle2 stigao :yes:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Stripi
Originally posted by Sixto

Kod nas nije bilo tako...sada kad je došao treći operater, operater 2, odnosno Vip je ismislio svoju podmrežu kojom obara cijene u natjecanju sa Tele2.
U svakom slučaju, ja zadovoljan od kada je TEle2 stigao :yes:

Ja jako zadovoljan Tele2.se ...nikad vise nisam koristio mobilni a nikad manji racun...vise me kosta kucni nego mobilni...
Korisnikov avatar
By Rei
Kad pogledam logo firme, ne ochekujem nishta. :tuc:
Korisnikov avatar
By EnRage
Cisto informativno me zanima jel treca mreza krenula s radom tj. moze li se igdje, skeniranjem mreza na mobitelu/mobilnom, ulovit njihov signal. Bas me zanima sto i kako su pokrili jer se Mobilkom voli hvalit kvalitetom i velikom odgovornoscu no, cini mi se da su u Srbiji pomalo slampavi.
Korisnikov avatar
By EnRage
U drugim gradovima ce vjerojatno onda radit preko MTS-a, barem u pocetku.
Korisnikov avatar
By andjela
ocekujem da ce dovesti do toga da druga dva operatera pojeftine svoje usluge :)
Korisnikov avatar
By MARQUE
Ja imam Orange UK karticu, kupio još kad sam bio u Velikoj Britaniji, prelijep mi je njihov logo :love: .. šteta što oni nisu došli u Hrvatsku umjesto tele2 :( ... samo što je naravno preskupo koristiti tu karticu u Hrvatskoj (roaming!), no na eBay-u ljudi znaju prodavat bonove u 1/3 cijene tako da ih tamo kupujem i održavam je na životu, ... :cheer:

.. prije mjesec dana su mi poslali poruku da sam dobio 10 besplatnih SMS poruka, nemam pojma kojim povodom :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Marvin
Paaa.... ja bih jeftinije SMS poruke :smeh:

Ne zbilja telefon u 95% slučajeva koristim za SMS ( :love: sms). Kontam da bi to mogao biti neki teenage paket :blush:
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Marvin

Ne zbilja telefon u 95% slučajeva koristim za SMS ( :love: sms). Kontam da bi to mogao biti neki teenage paket :blush:
E, to!
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by REI

E, to!
Ima Telenor za ove svoje 062 nove onu foru kupovine poruka.
To fura mama mi moja...
I ja svaki put kad joj aktiviram pozelenim.
Korisnikov avatar
By Rei

To fura mama mi moja...
Nisam upucen?

Ono 'dodaj SMS' ?
Nekako sam izrachunao da mi se to ne isplati.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Od novog operatera ocekujem decka ( novog, naravno :D ) na vise mesecnih rata :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by REI

To fura mama mi moja...
Nisam upucen?

Ono 'dodaj SMS' ?
Nekako sam izrachunao da mi se to ne isplati.
Kako ti se ne isplati?
400 poruka za 330 dinara.
Malo mi je.
:cheer:
Ja čekam ove nove, pa ako ne urade ništa zanimljivo prelazim na 062.
Korisnikov avatar
By EnRage
Novi uvijek naprave nesto zanimljivo :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa.... telenor mi se nesto i nije pokazao, cak je ukinuo junior paket, bar da se kupuje, samo cekam kada ce me prebaciti na neki shit paket... u principu sam jako zadovoljan sa ovim sada, posto sam na junioru, poruka mi je 85 para i to je ok cena posto saljem oko 400 poruka mesecno. a sto se tice poziva, pa ni oni nisu bog zna kako skupi... sve u svemu koristim prilicno mob za pozive, i stigne mi racun oko 1500 do 2000...

a ovi novi... pa nadam se da ce imati uljudnije i ljubaznije osoblje. mozda je glupo, ali meni to dosta znaci! cene... ko cene...
Korisnikov avatar
By Rei

Kako ti se ne isplati?
400 poruka za 330 dinara.
Malo mi je.
:cheer:
Ja čekam ove nove, pa ako ne urade ništa zanimljivo prelazim na 062.
Pa to vazhi i za 63 i 62 brojeve.

A inache shaljem puno poruka u inostranstvo a ovo vazhi samo za domace mrezhe. :auto:
Korisnikov avatar
By Marvin
:nono:

" Dodaj SMS" tarifni dodatak mogu uključiti korisnici tarifnih paketa: Jedna cena, Moje vreme i Više priče. "

Stvarno mi nije jasno što i nas "obične" ne puste.
Korisnikov avatar
By EnRage
Zar se kod vas jos placa skuplje poruka u inozemstvo? To je UZASNO glupo, ovdje je oduvijek ista cijena za SMS slao ti u susjedni kvart ili u Nigeriju. Prosjecno SMS kosta oko 30 lipa, dakle oko 3 dinara bi to bilo, ja mislim.
Korisnikov avatar
By Marvin
Aj ne staj na žulj :grom:

Nešto malo ispod 8 dinara je jedna.... I stvarno kada se zapričaš sa nekim inozemnim- ode kredit za sekund...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!