- 04 Jun 2007, 20:50
Uskoro bi u Srbiji trebao krenuti treci mobilni operater, u vlasnistvu austrijskog Mobilkoma. Za pocetak, s obzirom da u ovako kratkom vremenu nije bas tehnicki izvedivo postaviti bazne stanice diljem cijele zemlje, u vecim gradovima Novi operater (koji ce promijeniti uskoro ime u TopNet) potpisao je ugovor o tzv. nacionalnom roamingu s MTS-om, sto znaci da ce korisnici Novog operatera (Topneta) za koristenje svojih usluga koristiti MTS-ov signal u mjestima koja nisu pokrivena signalom Novog operatera (bez ikakve dodatne naknade, da se razumijemo, i po cijenama koje ce propisati Novi operater).
Zanima me sto korisnici mobilnih telefona ocekuju od Novog operatera?
Nize cijene?
Bolju i povoljniju ponudu mobilnih telefona?
Da li biste bez problema promijenili broj mobilnog ukoliko bi Novi operater ponudio znacajno nize cijene, odnosno da li mislite da je trziste u srbiji fleksibilno ili su ljudi vezani za svoj broj koji ne bi promijenili (ili im se jednostavno ne da) cak i unatoc nizim cijenama?
S obzirom da Mobilkom sam po sebi nije low-cost operater (kao sto je to npr. Tele2), nekako ocekujem da ce glavna strategija Novog operatera biti nudjenje jako povoljnih mobilnih telefona, iako, sto se tice nizih cijena razgovora i sms-a, nekako sam skeptican - snizenja bi moglo biti, iako ne drasticnog. Mobilkom je majstor uvjeta poslovanja, pogotovo stavljanja nekih uvjeta koristenja jako sitnim slovima na dnu ugovora
a i vezivanja na odredjeno vremensko razdoblje - u prosjeku godinu ili cak dvije.
Uglavnom, mislim da Srbiju ocekuje zestoka borba za mobilno trziste. Nadam se da ce rezultat svega toga biti - nize cijene razgovora i sms poruka
Zanima me sto korisnici mobilnih telefona ocekuju od Novog operatera?
Nize cijene?
Bolju i povoljniju ponudu mobilnih telefona?
Da li biste bez problema promijenili broj mobilnog ukoliko bi Novi operater ponudio znacajno nize cijene, odnosno da li mislite da je trziste u srbiji fleksibilno ili su ljudi vezani za svoj broj koji ne bi promijenili (ili im se jednostavno ne da) cak i unatoc nizim cijenama?
S obzirom da Mobilkom sam po sebi nije low-cost operater (kao sto je to npr. Tele2), nekako ocekujem da ce glavna strategija Novog operatera biti nudjenje jako povoljnih mobilnih telefona, iako, sto se tice nizih cijena razgovora i sms-a, nekako sam skeptican - snizenja bi moglo biti, iako ne drasticnog. Mobilkom je majstor uvjeta poslovanja, pogotovo stavljanja nekih uvjeta koristenja jako sitnim slovima na dnu ugovora

Uglavnom, mislim da Srbiju ocekuje zestoka borba za mobilno trziste. Nadam se da ce rezultat svega toga biti - nize cijene razgovora i sms poruka