Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

vec par dana ne mi brzina downloada torrenta ne prelazi 5-6 kilobajta u sekundi!? popizdeo sam... ne znam da li je do neobee-ja ili do mojih podesavanja (mada nista nisam cackao)... koristim i BitComet i uTorrent...

:cupakosu:
Korisnikov avatar
By Rei
Koliko si torrenta probao da skinesh? Mozhda si zakachio neki 'nezdravi' ?
Korisnikov avatar
By nEne
da, to sam i ja prvo pomislio! al' nije... probao sam tri-cetiri (jedan sa most seeded torrent liste) i na svima je brzina ocajna... (trenutno skida QeerAsFolk S1 brzina je 3kB/s...)
rei, ti si isto na neobeeju, jel'?
Korisnikov avatar
By Rei
Jesam, na neobeeju sam ali poslednjih dana nisam nishta skidao tako da ne mogu da ti kazhem kako kod mene ide. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By M M and I
brzina zavisi i od toga koliko mnogo seeders & peers uploaduju torrent...a i od brzine njihove konekcije...Ako je neki zastareo torrent onda manje ljudi uploaduju i jako su niske brzine downloadovanja...
Korisnikov avatar
By Super Mario
i kod mene je u protekla dva tri dana došlo do pada brzine skidanja torrent fajlova. Sada je prosek 5-7kb/s (ukupno za sve fajlove :shok: )

A ako uhvatis nezdravi torrent da li to smanjuje brzinu "zdravih" koji se istovremeno skidaju?
Korisnikov avatar
By M M and I
kod mene je brzina i dalje ista ne BitComet-u..(samo taj agent korisitm pa za druge i ne znam)...nekad predje i 590 kb/s...ali nekad zna da bude i samo 60-tak...ako je torrent zaista star onda se spusti i do 15-tak...ali retko skidam stare torrente...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
proveri podešavanja zaštitnog zida, on takođe može da uspori protok. moguće je i da je ISP ograničio protok na određenim portovima.
Korisnikov avatar
By spliff
kod mene je sve u redu (eunet adsl)
Korisnikov avatar
By Zoe
Sta je torrnet?! :puzzle:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by 2Q2Bstr8
proveri podešavanja zaštitnog zida, on takođe može da uspori protok. moguće je i da je ISP ograničio protok na određenim portovima.

pa jeste, firewall zna da zeza na pocetku...dok ga ne podesish...ali kad ga podesish onda nema obicaj da sam menja settings...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako te je neko razumeo...

bila je tema o torrentima u folderu IT Q&A, potraži tamo.
Korisnikov avatar
By KiWi
Meni radi, ali sporije.. jer skidam slike i video i još plus pustim torrent
Korisnikov avatar
By nEne
bice da je neobee ogranicio protok na nekim portovima, zezao sam se sa portovima (iako nemam pojma sta to znaci) menjao ih, ovo ono, i sad mi se brzina vratila...

dakle, sto posto je neobee kriv, posto i super mario kaze da ima problem... cim budem nasao bolju ponudu menjam provajdera (Telekom ADSL?). jebote, ja sa neobee adslom ne mogu da bez prekidanja pratim streaming od 180 kbps!!!
Korisnikov avatar
By Rei
Well, neobee jeste najjeftiniji :bubbles:

Kazhu da je 'rizichno' menjati provajdera, zbog 'profesionalnosti' i provajdera i telekoma, mozhe da se desi da chekash i mesec dana na promenu. :roll:

Poshto ja nemam vishe dialup modem u kompu ne mogu da menjam jer ja ne mogu ni nedelju dana bez neta, a ne josh mesec...
Korisnikov avatar
By nEne
uh, ne bi mogao ni ja bez neta...

kontam da kad Telekom bude nudio svoj sDSL predjem kod njih (ako pristupnina nije 6 hiljada dinara), jeste da su monopolisticka govna, ali meni je bitno da imam jeftin i dobar* pristup netu.

[size=-2]* dobar znaci bolji od ovog neobeejevog[/size]
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa sve ti se to svodi na isto. ADSL ide preko Telekomove infrastrukture, a potom do Internet provajdera koji (opet) koristi Telekomove linkove ka inostranstvu. tako da ti ni Telekom neće moći ponuditi mnogo bolji ADSL.

možda ne bi bilo loše da kontaktiraš Neobee tehničku podršku (veoma su ljubazni) i pitaš da li rade ovako nešto. s obzirom da to nije nelegalno, ne vidim razlog zašto ti ne bi rekli.

inače, Neobee ima sasvim solidan link, tako da nisu "zakrčeni".

a što se tiče menjanja provajdera, to će teško biti izvodljivo s obzirom na način na koji Telekom vezuje pretplatničke brojeve sa ADSL usmerivačima. sigurno ćeš čekati jako puno, a ostaje i pitanje da li će tvoj novi provajder imati slobodan ADSL port na tvojoj centrali u trenutku promene. to uglavnom nije slučaj, pa otuda i veliko čekanje.

btw, ako neko misli da se ISP-ovi oslanjaju na satelitske veze - grdno se vara. nestabilne su i slabe. svi koriste zemaljske linkove, a Verat (možda i EUnet i Beotel) jedini imaju svoje linkove ka inostranstvu. SVI ostali provajderi koriste Telekomove.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Od avgusta su ovi u SBBu promenili način dodele IP adresa tako da mi sad svi P2P programi rade fenomenalno. Pogotovo što je odnos Download/upload=2/1, a mislim da je kod ADSLa 4/1 što podosta komplikuje rad torrenta. U svakom slučaju sad mi je kružić u µTorrentu sav zelen, a download mi je oko 27-28 pa nekad i 30 KB/sec, a upload konstantno oko 15 KB/sec. Batalite ADSL i ako možete pređite na kabl.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!