Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By tinkerbell
Kakav je to format? :puzzle:

Skidam neku igricu sa BearShare-a (skidacu je danima, da ne kazem mesecima :lol: ) i u ZiP-u je, ali na kraju pise ' .iso ' :puzzle: Hocu ja to moci normalno da odzipujem?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
iso fajl ti je tzv."slika" (eng. image) CD-a ili DVD-a (vide?eš po veli?ini). dakle, otvoriš Nero (ili ve? šta koristiš za narezivanje) i naðeš opciju "burn from image" i to je to.
Korisnikov avatar
By Insorcer
...(jedino sto znam da je .iso digitalna kopija nekog CD/DVD-a
"ceo CD u jednom file-u")...

...ala znamo..k'o da smo iz BacHke:klap:
By Paris
Iso file je se sam od sebe "odzipuje" kad ga narezes na CD/DVD tj. tek tada vidis da se u njemu nalazi vise fajlova. Pre je samo tako bilo moguce doci do podataka. U zadnje vreme su se pojavili i programi za extarhovanje podataka tipe Undisker beta ali nema potrebe da experimentises. Narezi ceo fajl preko Nera i to je to.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ok, hvala. :)

Nego, sad ste me uplasili.. :P ... fajl ima blizu 700 MB, al' je kao zipovan pa mozda ima i mnogo vise?! :puzzle: ... sto znaci da je mozda dvd??? Ja nemam dvd rezac :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Insorcer
...to ti je garant ono sto se meni desilo 100x
...kad' ga odzipnes on veci 40-50mb... ipak mislim da ce fercerati obican rezac
Korisnikov avatar
By Rei
Mozhesh i da instalirash Daemon Tools, on ce naprviti jedan (ili vishe ako podesish) virtualni CD/DVD drajv i u njega mozhesh da ubacish tj mountujesh taj .iso fajl i on ce da se ponasha kao pravi cd. :)
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Znaci (valjda) nista strasno!? :vruce:

Javicu sta sam uradila ;) (za jedno par nedelja :lol: )
Korisnikov avatar
By Dominion
narezes iz nero-a, ili magicISO programcica i to ti je to :)

pogledaj zvanicni sajt igrice ili neki game review na netu pa ces znati jel treba da se baci na dvd ili cd, u krajnjem slucaju mozes da je kacis na virtual drive :P
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne treba joj nikakav Deamon Tools ili šta god. ako ve? ima Nero-a, onda može da koristi njegov Image Writer, pa da napravi NRG fajl koji ?e "montirati" u vrituelni ureðaj. naravno, ako ima dovoljno prostora na disku.

btw, sude?i po eksteniziji zip.iso, rekao bih da prvo mora da ga sprži, a tek onda ?e dobiti nekakvu zip arhivu...
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Pa sada mi opet nista nije jasno...tj. ne znam da li cu znati :nerd: :alikako:

Evo sada pogledah..imam neki NeroImageDrive...jel to to? :puzzle:
Do sada sam skinula 257 MB od 677 .. javicu se kada skinem pa da mi detaljno objasnite.. :vruce:
Korisnikov avatar
By Rei
Nero ImageDrive je poput Daemon Toolsa, ali chini mi se da ne podrzhava .iso vec samo svoj .nrg. Neka me neko isparavi ako greshim poshto nisam sasvim siguran.

Nego Tinki, da bi narezala .iso fajl na CD idesh u Nero Express i nadjesh burn image file ili disk image. Prosto.
Daemon tools o kojem govorim sluzhi da omoguci da se CDovi chuvaju na hard disku i da se tako izbegne non stop menjanje CDova u chitachu ako te mrzi da to radish, kao mene. :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja koristim VirtualCD, bolji je. :P
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Za .iso fajlove najjednostavnije je koristiti Alcohol 120%. Samo odes na open-->mount image i to je to. Ja nikad nisam narezivao iso. fajlove da bi radili.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Pa jel da rezem preko Nero-a, Virtual CD-a ili da ne rezem uopste nego da nabavim Alcohol 120%...

:puzzle:

Nero vec imam i ne deluje mi komplikovano :P ... e sada ako vec nije neophodno da rezem...mozda da skinem ovaj Alcohol 120% ?

:doh:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kao što je ve? re?eno, ISO je zapravo slika diska. kao kad bi sve te silne nule i jedinice koji su zapisani na CD-u jednu po jednu presnimila i smestila u jedan jedini veliki fajl na tvom hard disku. to zna?i da možeš da uradiš i obrnuto. iz tog jednog velikog fajla lepo te jedinice i nule ponovo narežeš na prazan cd. i dobi?eš cd koji je identi?an onom sa kojeg si prvo kopirala. zato se i zove slika.

e sad, ako želiš cd kopiju fajla, najlakše je da fajl narežeš. u Nero imaš opciju File->Burn Image ili u novim verzijama je Recorder->Burn Image. odabereš ISO fajl i narežeš ga. to možeš i na RW disk, pa ako ti posle ne treba, samo ga presnimi.

e sad, ako to isto radi Alcohol, kako re?e operativni kadar, onda možeš i njega da instaliraš. on ?e ti napraviti tzv. "virtualni" CD ureðaj, pa onda iz njega odabreš da "montira" ISO u taj ureðaj. ta je procedura identi?na kao da ubacuješ pravi disk u pravi drajv. virtualni drajv zapravo simulira taj proces, s tim što se sadržaj sa tog diska nalazi na hard drajvu, a ne na CD-u...

vodi ra?una da kad instaliraš Alcohol ?eš morati da ga patchuješ, pa ne znam šta ti je jednostavnije...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e, da, zaboravih da ti kažem... ako ne želiš da instaliraš još jedan program, postoji rešenje samo preko Neroa, mada traži malo više koraka.

kad skineš taj ISO fajl, Nero može da ga pro?ita i da ga nareže na neki CD, kako sam ti ve? napisao. e sad, Nero ima takoðe ugraðenu podršku za te virtualne ureðaje, tako da kad odabereš narezivanje možeš da mu kažeš da ti ne reže na fizi?ki ureðaj, ve? da kreira virtuelni fajl. on ?e kreirati fajl koji ima ekstenziju (valjda) NRG i njega možeš da koristiš preko tog Nero Image Drive-a, koji ti ve? imaš.

ovo radiš tako što u Recorder meniju biraš opciju Choose recorder i tu umesto tvog CD-RW ureðaja biraš taj Nero Image Writer. zatim ideš klasi?no Burn Image i odabereš ISO fajl. u slede?em koraku te on pita gde da smesti taj NRG fajl i to je to. kad ga napravi, samo ga otvori u Nero Image Drive-u.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ok. Odlucila sam. Nero! Prva ili druga varijanta. Dobro cu da proucim ovu drugu kada bude do toga doslo :)

Hvala 2Q2Bstr8. :kiss:
Korisnikov avatar
By Delete
A da meni kazes sta je u pitanju, pa da ja downloadujem i narezem ti?
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Evo cisto da se pohvalim, danas sam narezala oba cd-a. Bilo je lako!

:bye:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!