Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Simor
Dobijem ja danas more obaveštenja od provajdera, ali za one koji koriste dial-up slede?e je posebno lepo:

"01.05.2006. godine Telekom Srbije je uveo nove cene za telefonske usluge u fiksnoj mreži. Tako ?e sada 1h lokalnog poziva u jakom saobra?aju iznositi 18,22 din a 1h u slabom saobra?aju - 9,11din.

Podse?anja radi:
jak saobra?aj: 07-15h i 17-21h radnim danima
slab saobra?aj: 15-17h i 21-07h radnim danima, subota 21h - ponedeljak 07h i svim državnim praznicima

Što se ti?e pozivanja SMIN prepaid broja 042/... - cene se nisu menjale.

Sat vremena provedeno na SMIN prepaid 042/... telefonskoj liniji u periodu slabog saobra?aja se tarifira sa 5,8 dinara dok je u periodu jakog saobra?aja cena 11,6 dinara."
Korisnikov avatar
By Delete
Sreca pa sam se dial-upa resila na vreme, kako god okrenem, skuplje mi je neko cable net.
Korisnikov avatar
By spliff
dial up. shta to beshe?
Korisnikov avatar
By Sandy Veverica
super nadam se da je to potvrdjena informacija.. posto se puno suskalo o tomee.. u svakom slucaju.ako je takoo jupii :bouncy: :bouncy:
By Simor
Originally posted by Sandy Veverica
super nadam se da je to potvrdjena informacija.. posto se puno suskalo o tomee.. u svakom slucaju.ako je takoo jupii
Pa, jbg, valjda provajder ne laže.
By fazza
Ista stvar je objavljena i na zvanichnom sajtu Telekoma.

Prichalo se danima o tome da li je SMIN poskupeo ili ne, jer se tarifira isto kao
i lokalni poziv, ali je bilo samo nezvanichnih informacija da nije poskupeo.
Ja sam skoro na to i zaboravio dok mi REI pre neko veche nije rekao da su
objavili i na Telekomovom sajtu da je cena SMIN-a ostala ista.
Korisnikov avatar
By Rei
Pajz sad, to se reklamira kao povoljnost, a cena ostala ista kao ranije! Shta oni misle da smo idioti?
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by REI
Shta oni misle da smo idioti?
Pa da.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
izmeðu ostalog u obaveštenju stoji i to da je ovo Telekomov doprinos bržem razvoju Interneta. nije nešto, ali ipak zna?i.
Korisnikov avatar
By Tot
Malo pojasnjenje: Sve je ovo tacno Simore sto si rekao, ali je interesantno kako su se lukavo dosetili. Impulsi nisu formalno poskupeli nego je skraceno vreme impulsnih intervala. Ranije je u jeftinom rezimu impuls trajao 4 min, a u skupljem 2 min. Sada je u jeftinom rezimu impuls 2 min, a u skupljem 1 min.

Cena impulsa dakle je ista, ali de facto imamo poskupljenje.

cena impulsa je 0.3037 din

Tako dolazimo do cifara koje si naveo:

1 sat u skupljem rezimu= 60x 0.3037=18,22 din

1 sat u jeftinijem rezimu=30x 0.3037=9.11

Meni se vise isplati adsl i podneo sam zahtev ali zbog nekih radova u mojoj telefronskoj centrali jos uvek cekam
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pri?aš bezveze. nisu se ništa "dosetili", ve? je tarifni sistem Telekoma takav da se koriš?ene usluga fiksne telefonije obra?unava u tzv. "impulsnim intervalima", a ne u minutima (ili još bolje sekundama). i to je bilo tako valjda od po?etka napla?ivanja te usluge u Srbiji.

bilo je re?i o tome da se preðe na obra?un bez zaokruživanja (to je nešto što ?e Telekom morati da uradi), ali isto tako ?e se pre toga cela Srbija na?i u dve tarifne zone (fiksna + mobilna), a i cena impulsa ?e poskupeti.
Korisnikov avatar
By Tot
Šta ja pri?am bezveze; pa znam valjda šta pla?am? :roll:

1 impuls =2 minuta umesto prethodnih 4 u jeftinijem rezimu, odnosno 1 minut umesto prethodnih 2 u skupljem. A pošto se cena impulsa ne utvrdjuje na Sionu, onda su se organi tako dosetili ili ako ho?eš preuredili sistem "u skladu sa vazecim sistemskim i zakonskim propisima" ?ega je rezultat da je telefoniranje duplo skuplje. A ovo ne bih znao da mi nadlezni organi nisu objasnili.
Korisnikov avatar
By Rei
Tote, ovo je tema o dialupu i ceni impulsa a ne telefoniranju :)
Za SMIN brojeve (042) i cena impulsa i impulsni interval ostali su isti. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!