Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Paris
Recimo kad tražite neku fotku na search enginu i kliknete na nju piše: "Slika je mozda biti umanjena i zasticena autorskim pravima"

Kada otvarata novi mail accout jedno od ponuðenih sigurnosnih pitanja je " Koji je Vaš primarni broj ?estog leta?a " ????

Zatim account odnosno nalog preveden je kao ra?un.

I jos gomila manjih ili vecih gresaka. :shrug:

Tako je to kad se koristi Open Source umesto da se plati profi prevodilac:deda:
Korisnikov avatar
By Rei
Upravo zato ne volim software na srpskom. :)
A chak i kada je sve napisano bez greshke i dalje zvuchi smeshno. :)
Korisnikov avatar
By Stripi
SAme at rvacki.
Kad doðem kod buraza koji ima Windovse sa hrvatskim patchom ja umrem od smijeha.
Korisnikov avatar
By Delete
E moj burazer, koji bas nije dobar sa engleskim ima hrvatski patch, i ja nikako ne mogu da se snadjem na njegovom kompu u pojedinim trenucima.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by PH. d
Kada otvarata novi mail accout jedno od ponuðenih sigurnosnih pitanja je " Koji je Vaš primarni broj ?estog leta?a " ????
A šta to ina?e treba da zna?i?
:sesir:
By fencysmurf
dakle ni google nece biti podoban za pretendenta na srpski presto.
Korisnikov avatar
By spliff
:nerd: :puzzle: :wtf:

account = rachun (verovala ti ili ne).... as in a bank account (bankovni rachun), or to settle accounts (rashchistiti rachune), or statement of an account (izvod iz rachuna)
2)= izveshtaj
3)= opis
4)= objashnjenje...

nalog = order, command, directive, warrant....

ovo je iz bensona, ali mislim da je dovoljno
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by Stripi
SAme at rvacki.
Koje si ti to to?no greške vidio u hrvatskom google-u? :nerd:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Uf, tek da vidite grcki windows. Plug&play kao "ustanovljenje i neposredno pokretanje" (egkatastasi kai amesh ekkinisi), add/remove je "dodavanjeoduzimanje programa" (prosthafairesi programmaton) i sl. Ali sve je stvar navike.

Nema nista lose u prevodjenju, naprotiv, samo prevod naravno mora da bude valjan, inace se, kao ovde, vidi da su prevod radili brljivi Amerikanci.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by MARQUE

Koje si ti to to?no greške vidio u hrvatskom google-u? :nerd:
Mislio sam na windowse i mislio sam o tome kako to katastrofalno zvu?e na hrvatskom i kako se uop?e ne snalazim u njima a pouzdano znam da hrvatski znam bolje od engleskog :yes:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by Stripi

Mislio sam na windowse i mislio sam o tome kako to katastrofalno zvu?e na hrvatskom i kako se uop?e ne snalazim u njima a pouzdano znam da hrvatski znam bolje od engleskog :yes:
Eh, to je sad nešto sasvim drugo, no to nisu greške :neto: To što se svi mi bolje snalazimo u engleskoj verziji Windowsa ne zna?i da je hrvatska loše prevedena, ve? da smo se na ovu englesku *privikli*. Meni je takoðer bliža rije? "file" nego "datoteka" , a takoðer znam bolje hrvatski nego engleski ... sa druge strane, da sam od 7/8me godine kada sam po?eo rabiti komp imao operativnu sustav na hrvatskom, danas bi mi "file" u kompjuterskom smislu bila nepoznanica, bez obzira na moje znanje engleskog jezika ....
By Paris
Originally posted by spliff
:nerd: :puzzle: :wtf:

account = rachun (verovala ti ili ne).... as in a bank account (bankovni rachun), or to settle accounts (rashchistiti rachune), or statement of an account (izvod iz rachuna)
2)= izveshtaj
3)= opis
4)= objashnjenje...

nalog = order, command, directive, warrant....

ovo je iz bensona, ali mislim da je dovoljno
Are you dumb or what???

Account znaci "racun" ali se korisiti i prevodi tako samo i isljucivo u bankarskoj ili poslovnoj terminologiji. A mi ovde pricamo o internetu (verovao ti ili ne).

S obzirom da imas internet, pretpostavka, i da si bar jednom u zivotu otvorio bilo koji mail account ili dial up account kod bilo kog naseg providera video bi da se u internet terminologiji rec account na srpski ne prevodi bankarsko/finansijskim terminom "racun", ver terminom vezanim za internet kao "korisnicki nalog" ili samo "nalog".

S obzirom da ti imas neku verziju MBensona koja nije updatovana milenijumima i nema prevod za terminologiju vezanu za kompjutere nije ni cudo da ne sadrzi stavku 5. korisnicki nalog.

U tome je i najveca greska sto su angazovani "prevodioci" kao ti, koji uzmu recnik i nalupaju se gluposti.
Korisnikov avatar
By spliff
:lol:

account (n)

1 a written or spoken report
2 sum of money kept in a bank
3 a record (or statement) of money received or paid out
4 a credit account
5 a customer
......................................

evo ovo nije benson i nije zastarelo :P
By Paris
user account =korisnicki nalog:

An established relationship between a user and a computer, network or information service.

User accountsrequire a username and password, and new user accounts are given a default set of permissions.

A user in computing context is one who uses a computer system.

Users may need to identify themselves for the purposes of accounting, security, logging and resource management. In order to identify oneself, a user has an account (a user account) and a username, and in most cases also a password (see below).

Users employ the user interface to access systems, and the process of identification is often referred to as log in.
By Paris
Objasnjenje termina account in a computing context

Ono sto ti navodis je generalno (uopsteno) znacenje reci account.

Svaka oblast zivota ima svoju terminologiju i pojedine reci imaju sasvim drugacije znacenje u jednoj specijalizovanoj oblasti i u drugoj.

Da ti uprostim: rec account znaci "racun" u bankarskom kontextu, ali ne i u internet terminologiji gde znaci "korisnicki nalog".
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Google je organizovao zajednicu ljudi koji žele da se bave prevoðenjem korisni?kog interfejsa, no u pitanju su entuzijasti, a ne profesionalci, pa samim tim ni posao nije odraðen najbolje kako je mogao biti. ja sam im pisao u nekoliko navrata zbog toga, no nisam primetio da se išta promenilo.

ono što je još bitno kad je Google u pitanju je da ta kompanija najve?i broj usluga nudi samo ako se koristi ameri?ka (English US) verzija njihovih aplikacija. to i jezi?ke nedoslednosti su uticale na to da se vratim na englesku verziju interfejsa.

a što se ti?e lokalizacije softvera, to je nešto za šta dajem punu podršku. evo i ja koristim lokalizovanu verziju operativnog sistema, iako se engleskim služim savršeno. smatram da jezi?ka barijera ne sme biti glavna prepreka u dostupnosti ra?unara širokom krugu korisnika. a tako je sada.

takoðe, user account se najta?nije prevodi kao korisni?ki nalog.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by MARQUE
Meni je takoðer bliža rije? "file" nego "datoteka" ,
A meni je pak najbliža tvrdi disk :love:
Korisnikov avatar
By Stripi
Nisam vidio tvrdnik :no: ima i to? :shok:
Ja sam kod buraza vio samo tvrdi disk :B
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
tako je prvo bilo prevedno na novohrvatski, posle je promenjeno.

ina?e, jedan profa sa beogradskog etf-a je davnih 70-ih u svojoj knjizi software i hardware prevodio sa mekotvorine i tvrdotvorine... :trep:
Korisnikov avatar
By Stripi
O mekotvorinama uop?e ne želim ni razmišljat :alexis:
By Paris
Meni je i rec Trazilica smesna, a kamoli neke "smesnije"
Korisnikov avatar
By Allkey
Ово је као када сам у једном часопису угледао грешку у неком од комично преведених линукса узез рубрици...

Угл., била је фора да је процес blatruć.nekaextenzija неочекивано умро. Али баш је тако писало. КОМА! :pucaodsmeha:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!