Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Dragi moji i drage moje, od danas kre?e nastava u Kiwijevoj školi za hakeraše. Ne?u vas smarati, odmah kre?emo sa prakti?nim radom:

Lekcija 1: Napravi nevidljivi folder. Folder koji niko ne može da vidi, pa ni kada je ShowAll opcija uklju?ena.

Za izradu ovog foldera nije potrebno nikakvo znanje. Samo malo pažnje. Pratite me pažljivo:

1) Napravite folder negde na svom hardu

2) Kada vam ponudi da imenujete folder držite levi Alt i pritisnite ''0160'' na numeri?koj tastaturi (ne pokušavajte sa ciframa iznad slova, ne funkcioniše). Sada vaš folder nema ime.

3) Kliknite na folder desnim klikom i pritisnite Properties.

4) Odaberite karticu Coustimize

5) U dnu ?e te prona?i opciju Change icon

6) Izaberite ikonicu iz trinaeste kolone (prazna ikonica, kao da je ostavljeno prazno mesto izmeðu dve ikonice).

7) Kliknite OK i uživajte u svom skrivenom folderu.

8) Na?i ?ete ga tako što doðete do foldera pored tog nevidiljovog a do nevidljivog doðite tasterima levo ili desno. Možete i mišem da ga ''napipate''.

NAPOMENA: Proverio sam, radi na XPu, za ostale verzije Windows-a nisam siguran.

Vidimo se na slede?em ?asu de?aci i devoj?ice.
Korisnikov avatar
By Delete
Na Milleniumu ne radi, u Properties uopste nema opcije Customize. :placko:
Korisnikov avatar
By M M and I
ha-ha-ha ... izgleda sasavo ali RADI :klap:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Delete
Na Milleniumu ne radi, u Properties uopste nema opcije Customize. :placko:
Potraži opciju Costumize pod nekom drugom karticom .. ili bar naði Costumize folder (mislim da je tako u Win98, pa da te onda usmerava wizard).
Korisnikov avatar
By Vega
A kad neko nema numericku tastaturu (laptop)?
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Radi radi.. ASCII kodovi cine cuda :)
Korisnikov avatar
By Adenim
Super je fora, kod mene radi.
Korisnikov avatar
By Taboo
:klap:Iiijaaaooo, ovo je super :klap:
Sada ?u sve da posakrivam :zavera: :giggle:
Želimo još :molise:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
:klap: Hocemo jos!!! :klap:

edit :
Ovaj...a kako da taj invisible file ne bude 'prvi'? Vidi se praznina...pa se ona ipak vidi da nesto nije u redu? :trep:
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by Vega
upravo sam to pitanje 'teo da postavim nasem hakeru....
Korisnikov avatar
By Rei
Pa stavite taj nevidljivi folder negde gde osoba od koje krijete sigurno nece trazhiti i.e. negdi dublje u windowsow direktorijum, tamo niko ne kopa osim ako je neki 'aker, a u sluchaju da jeste onda vam definitivno treba jacha zashtita od ovoga :)
Korisnikov avatar
By Zoe
:shake: Bravo, sjajno.........radi!!!
By Sixto
E ovaj folder ima da ima 40GB najmanje! :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by demian
Originally posted by Vega
upravo sam to pitanje 'teo da postavim nasem hakeru....
potraži negde numlock pa ga uklju?i ... ili nešto tako ... pojma nemam, zatekao si me nespremnog. Raspita?u se.
Korisnikov avatar
By nEne
e kiwi, ne moras da se raspitujes. skapirao sam uz ovu tvoju direkciju za NumLk, naime, na mojoj tastaturi ima dugme sa plavim natpisom 'Fn', drzeci to dugme i dugme ScrLk (ispod cega plavim slovima pise NumLk) palim numericku tastaturu, koja se nalazi na ovom klasicnom delu tastature, ali gde su brojevi ispisani plavim slovima... jeee! :B

dakle, moze!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by demian
e kiwi, ne moras da se raspitujes. skapirao sam uz ovu tvoju direkciju za NumLk, naime, na mojoj tastaturi ima dugme sa plavim natpisom 'Fn', drzeci to dugme i dugme ScrLk (ispod cega plavim slovima pise NumLk) palim numericku tastaturu, koja se nalazi na ovom klasicnom delu tastature, ali gde su brojevi ispisani plavim slovima... jeee! :B

dakle, moze!
heh ... ima bata bubrege :)
Korisnikov avatar
By Draco
YaaY, ovo je super!!! Mislim da ce ovo biti prva skola u kojoj necu ni sa jednog casa pobeci :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Lekcija 2: Napravi svoju ikonicu!

1) Start > All Programs > Accessories > Paint

2) Kada ste ušli u Paint ve? vam je otvoren Untitled dokument. Kliknite na meni Image i odaberite komandu Attributes.

3) U polja Width i Height upišite 32. Proverite da li je za jedinicu mere (unit) odabran pixel. Kliknite OK.

4) Sada nacrtajte svoju ikonicu. Ja sam za probu odradio prvo slovo svog imena, i ispalo je fino.

5) Kada zavr?ite ikonicu, kliknite na meni File i opciju Save As... . Sliku snimite kao tralala.ico (umesto 'tralala' upišite željeno ime ikonice). Preporu?ujem da je smestite u Windows folder, kako je neko ne bi greškom obrisao.

6) Sada vašu ikonicu možete da odaberete kao i svaku drugu ikonicu (npr. da vam vaša ikonica predstavlja My Computer).

Vidimo se na se?em ?asu, devoj?ice i de?aci :kiss:
Korisnikov avatar
By Mr. D
bravo za kiwija harekasha.... :kralj:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mr. D
bravo za kiwija harekasha.... :kralj:
fala fala ... mada je hakeraš malo prejaka re?, ali sam sam kriv...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
foldere (tj. fascikle) u Win2k, ili WinXP jednostavno skrivate tako što koristite razli?ite korisni?ke naloge sa razli?itim pravima pristupa. u Home verziji Xp-a se to radi tako što se uklju?i opcija "Make my folder private" za fasciklu koju želite da skrijete. u Win2K i Pro verziji ima malo više koraka...

a što se ikonica ti?e, nedostatak Painta je što on zapravo ne pravi prave ICO fajlove, pa samim tim te ikonice nemaju providnost. sve radi lepo u Exploreru koji ima belu pozadinu, ali je ikonica prili?no neupotrebljiva van njega. postoji dosta programa ?ija je imena pravljenje ikonica, Paint za to ne služi.
Korisnikov avatar
By Delete
Ma ne narusavaj autoritet naseg hakera, znamo mi da ti bolje znas :die:
By immortal
Pa ok ako neko jos zna te fore osim Kiwija ...nek pise....svaka cast kiwiiii....daj nesto josss zesce :) ))
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Delete
Ma ne narusavaj autoritet naseg hakera, znamo mi da ti bolje znas :die:
Ih bre dilitice, pa svi su dobrodošli :)

2Q2Bstr8 drži dodatnu nastavu.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Meni ne moze :nesiguran: ... lepo napisem'tralala'.ico .. i bude ona plava (ico) ikonica :puzzle:

:drama:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by tinkerbell
Meni ne moze :nesiguran: ... lepo napisem'tralala'.ico .. i bude ona plava (ico) ikonica :puzzle:

:drama:
meni radi ... ne znam šta da ti kažem .. skini ondak neki freeware icon maker
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!