- 19 Apr 2006, 11:15
Dragi moji i drage moje, od danas kre?e nastava u Kiwijevoj školi za hakeraše. Ne?u vas smarati, odmah kre?emo sa prakti?nim radom:
Lekcija 1: Napravi nevidljivi folder. Folder koji niko ne može da vidi, pa ni kada je ShowAll opcija uklju?ena.
Za izradu ovog foldera nije potrebno nikakvo znanje. Samo malo pažnje. Pratite me pažljivo:
1) Napravite folder negde na svom hardu
2) Kada vam ponudi da imenujete folder držite levi Alt i pritisnite ''0160'' na numeri?koj tastaturi (ne pokušavajte sa ciframa iznad slova, ne funkcioniše). Sada vaš folder nema ime.
3) Kliknite na folder desnim klikom i pritisnite Properties.
4) Odaberite karticu Coustimize
5) U dnu ?e te prona?i opciju Change icon
6) Izaberite ikonicu iz trinaeste kolone (prazna ikonica, kao da je ostavljeno prazno mesto izmeðu dve ikonice).
7) Kliknite OK i uživajte u svom skrivenom folderu.
8) Na?i ?ete ga tako što doðete do foldera pored tog nevidiljovog a do nevidljivog doðite tasterima levo ili desno. Možete i mišem da ga ''napipate''.
NAPOMENA: Proverio sam, radi na XPu, za ostale verzije Windows-a nisam siguran.
Vidimo se na slede?em ?asu de?aci i devoj?ice.
Lekcija 1: Napravi nevidljivi folder. Folder koji niko ne može da vidi, pa ni kada je ShowAll opcija uklju?ena.
Za izradu ovog foldera nije potrebno nikakvo znanje. Samo malo pažnje. Pratite me pažljivo:
1) Napravite folder negde na svom hardu
2) Kada vam ponudi da imenujete folder držite levi Alt i pritisnite ''0160'' na numeri?koj tastaturi (ne pokušavajte sa ciframa iznad slova, ne funkcioniše). Sada vaš folder nema ime.
3) Kliknite na folder desnim klikom i pritisnite Properties.
4) Odaberite karticu Coustimize
5) U dnu ?e te prona?i opciju Change icon
6) Izaberite ikonicu iz trinaeste kolone (prazna ikonica, kao da je ostavljeno prazno mesto izmeðu dve ikonice).
7) Kliknite OK i uživajte u svom skrivenom folderu.
8) Na?i ?ete ga tako što doðete do foldera pored tog nevidiljovog a do nevidljivog doðite tasterima levo ili desno. Možete i mišem da ga ''napipate''.
NAPOMENA: Proverio sam, radi na XPu, za ostale verzije Windows-a nisam siguran.
Vidimo se na slede?em ?asu de?aci i devoj?ice.