Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by colorado
Jedino sta znam o tome je da je ta memorija "too low on my computer". :pilence:
Mislim da si ispucao skoro ceo hard disk... po?ni da brišeš filmove i druge velike stvari...
Korisnikov avatar
By Rei
Virtualna memorija je prostor na hard disku koji windows koristi kao i ovu 'obichnu' RAM memoriju kada je ista popunjena. Preporuchljivo je imati virtuelnu memoriju velichine najmanje 2xkolichina RAMa.
Vrlo bitno za stabilan rad kompa.

To se podeshava u control panel -> system -> tab advanced -> performance settings -> advanced - > virtual memory -> change.

Zakukuljeno i zamumuljeno...

Ako ti je lakshe, samo pochisti disk(ove) :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
problem je definitivno nedostatak slobodnog prostora na sistemskoj particiji. pogledaj koliko imaš, pa javi ako nije to u pitanju.

a za REI-ja: virtualna memorija je ipak nešto malo drugo. :trep:
Korisnikov avatar
By colorado
na D imam jos nesto vise od 3 giga, a na C nesto vise od 13...
Korisnikov avatar
By Abyss
A paging file is an area on the hard diskthat Windows uses as if it were RAM
For best performance, set the initial size to not less than the recommended size under Total paging file size for all drives. The recommended size is equivalent to 1.5 times the amount of RAM on your system.
Usually, you should leave the paging file at its recommended size, although you might increase its size if you routinely use programs that require a lot of memory.
[source: Windows Help & support Center]

naime, ne treba ni preterivati sa velichinom VM jer to zna usporiti podizanje i spushtanje sistema
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
isto i ja dobijam tu poruku kada mi je komp upaljen 5-6dana
meni je virtual na c 1.2Gb a na initiated drugoj particiji 900mb
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by 2Q2Bstr8
a za REI-ja: virtualna memorija je ipak nešto malo drugo. :trep:
Izvoli, ispravi me. ;)
Korisnikov avatar
By Kupper
Mnogo instaliranih fontova takodje utice na memoriju. Mislim, nisam otkrio toplu vodu, rekao mi je moj serviser.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mnogo fontova, pozadinskih aplikacija (sve one ikonice dole kod sata), pa onda to kad sistem dugo radi, a aplikacije ne rukuju najbolje sa memorijom i sli?no.

za colorado: kada ti se pojavi ta poruka, pritisni ctrl+alt+del da otvoriš upravlja? zadacima (task manager). klikni na procese, pa na poslednju kolonu (iskoriš?enost memorije - memory usage). tako ?eš sortirati sve aktivne procese po upotrebi memorije i vide?eš koji je potrošio najviše, što ti može dati ideju koja je aplikacija toliko alava. proveri i kako je podešena virtualna memorija, tj. koliko je prostora odvojeno na disku, onako kako ti je REI rekao.

REI, ispada da te ja tu sad nešto ribam za sve postove iz ovog foldera. :trep: sorry. :)
By fazza
Kupite malo vishe RAM-a i nece biti problema. :D
Korisnikov avatar
By andjela
stavite velicinu fajla pagefile.sys (u kome se smesta virtual memory) da bude fixne velicine barem 1024MB (za min i max iste vrednosti) i resen problem.

properties na my computer > tab advanced > button performance > pa opet tab advanced > dole virtual memory button change

mozete staviti na c particiju, ali posto se pagefile jako fragmentuje, bolje napraviti posebnu particiju za njega, ali moze i na c

idete na custom settings i za initial i za maximum size stavite 1024MB (a moze i 2048MB ako radite sa necim sto zahteva dosta rama, a imate samo 512MB ram-a)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to što si napisala zavisi od koli?ine RAM memorije, tako da ne možeš ovako unapred odrediti šta ko da upiše. neki odnos koji daje najbolje performanse je da se stavi dva do tri puta više od prave koli?ine rama. pa npr. ako neko ima 256 rama, treba da upiše 768 mb za virtualnu memoriju.
Korisnikov avatar
By andjela
moze da se upise bilo koja vrednost za pagefile.sys (jedino ogranicenje je prostor na particiji)

a sto se tice performansi, najbolje je iskljuciti virtual memory, koji je 1000 x sporiji od rama (podaci se citaju i zapisuju na hard), a kupiti dovoljno rama (znaci 2GB rama i ne treba ti virtual memory)
Korisnikov avatar
By Delete
Ma problem je u RAM-u!
Korisnikov avatar
By Rei
I pored 2 gb rama winu ce trebati pagefile. Mozhda mu sa nekih 8 gb rama nece trebati...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e, sad si se baš pokazala "stru?njakinjo". :zacepi:
Korisnikov avatar
By Mahoney
e... aj se dogovorite sta je ram, a sta virtual memory i koliko cega i gde da upisem, pa da nastavimo sa svakodnevnim aktivnostima :D

tako uvek u ovom folderu, neko nesto napise, ja to uradim, onda dodje neko treci, popljuje prvog, pa preporuci nesto novo, sto je, naravno, EPOHALNO, i tako ukrug.

standardna majstorska posla :D :D :D
Korisnikov avatar
By Rei
Ma stavi na system managed size i necesh imati problema ako budesh imao prostora na hard disku. :)
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by REI
I pored 2 gb rama winu ce trebati pagefile. Mozhda mu sa nekih 8 gb rama nece trebati...
nece veruj mi ; )
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by REI
Ma stavi na system managed size i necesh imati problema ako budesh imao prostora na hard disku. :)
system managed usporava performanse racunara

veruj mi i to ; )
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by 2Q2Bstr8
"stru?njakinjo"
:lol:

kiss
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by andjela
Originally posted by REI
system managed usporava performanse racunara

veruj mi i to ; )
Aman, pa nemaju svi 2 gb rama, da ne prichamo o 4 ili 8 gb :roll:
Korisnikov avatar
By andjela
pa 1GB je oko 100 eura (znaci 2GB oko 200) za vistu ce ti trebati

evo recimo

win 2k3 server ima 1.5GB rama
iskljucen mu je virtual memory

na njemu je RDBMS i relaciona baza od 2GB i file server sa oko 50 korisnika vec sada

i sve radi kao podmazano 24/7 sa nekih 400MB free rama lufta, cisto ako dodje do nekih pikova
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!