Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
Korisnikov avatar
By unic0rn
huh... kod mene je to diskutabilno, ali ako kazem zasto uapsice me :D

u principu, nishta nije legalno :D
Korisnikov avatar
By Rei
E da, kada sam napisao placeno, mislio sam na placeno svojim novcem ili roditeljskim, chisto da se zna. : PPP
Korisnikov avatar
By unic0rn
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:smeh: :pare:

a od donacija? :carica: :hyper:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
po istraživanjima IDG-a i organizacije BSA, u Srbiji je i dalje preko 70% softvera nelegalno. ina?e, cela kampanja legalizacije za ciljnu grupu ima pravna lica, jer firme troše mnogo više novca za softver neko pojedinci, pa se ne isplati progoniti ove potonje. izuzeci su naravno oni koji se bave proizvodnjom ilegalnog softvera, a to je ve? nešto drugo. stoga ne verujem da iko u Srbiji koristi legalni softver kod ku?e. prosto, to se ne kažnjava.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Naposlu sve legalno. Nema baš puno firmi koje bi riskirale, da plate ubita?ne kazne ako jih uhvate.

Kod ku?e - e tu je ve? malo drug?ije. Mada nastojim da imam sve manje više legalno, ako ne mogu dobiti legalno, nemam baš nekih moralnih problema da instaliram piratsku.
Korisnikov avatar
By Rei
@2Q

Pa dobro, to sam manje vishe znao, a da li ti koristish legalan software? :)
By Ulix
Sav softver na ovom kompjuteru je legalan.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2Q2Bstr8
stoga ne verujem da iko u Srbiji koristi legalni softver kod ku?e. prosto, to se ne kažnjava.
Ja sam kupio legalni softver. :eya:
bili su me grdno preplašili tim kaznama, a kompjuter je bio jeftiniji nego što sam o?ekivao... a i jedan deo posla odradim kod ku?e pa to šaljem drugima; i pošto sam softverski i hardverski nepismen, ne znam da li ?e neko negde jednom da nadje te fajlove i kaže "a-ha, radiš na ilegalnom softveru! kazna!"
elem, tada sam bio pod jakim stresom iz nekoliko razloga i bar sam zbog toga bio miran.
Ja sam ina?e kupio i nekoliko knjiga koje mi se uopšte ne svidjaju i zbog tih para mi je mnogo više bilo krivo (male knjige i male pare, ali sam mogao za njih skupljene da kupim neku enciklopediju).
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Definitivno, imam jedan legalan software, mnogo mi je bitniji hardware, on mora da bude kvalitetan.
Korisnikov avatar
By ciceron
I kod mene je na racunaru nista nije legalno.
By fazza
Nemam nishta legalno. Vidim da radnje prodaju legalni softver, cene su ono :hand: i to su uglavnom Windows-i, anti-virus software i tako neke gluposti,
znachi manje/vishe nishta konkretno. Recimo, cena nekog antivirus software-a
je izmedju 3,000-4,000 dinara, a za te pare cu radije da uzmem neshto od
hardware-a.

Sve dok budem mogao da krekujem ono shto mi treba i da nabavim software
koji mi treba nece mi pasti na pamet da isti placam.

Juche mi se bash prikachio neki mentol koji ima blizu 30 godina a i dalje ne radi
nishta na kompu osim shto igra igrice, i zali mi se kako ne moze da pokrene
Prince of Persia 3 bez vadjenja IDE kabla (faktichki, ako sam ga dobro razumeo,
onesposobljavanja jedne od komponenti - da li je to HDD ili CD nemam pojma).
Rekao sam mu da je lud, shta drugo da mu kazem?!

E, kad budem morao da chupam kablove iz kompa da bi mi se program pokrenuo
tada cu pocheti da kupujem legalan software. Do tad :unic0rn:
Korisnikov avatar
By Kupper
Legal - XP, Office 2003, EasyPicture, FastStone i AsusDVD. Ostalo illegal.
Korisnikov avatar
By Abyss
Legalno samo: Win XP, Win Server 2003, MS Visual Studio 2003, i SQL Server 2003.

Ostalo je manje-vishe nelegalno :D
Korisnikov avatar
By tramp
skroz sam ilegalna :trep:

ali ovih dana treba da instaliram legalan office - prijatelj dobio na faksu za dz - tako povremeno dodje microsoftu pa podeli studentima (ideja - navuci studente dok su mladi i siroti pa ce posle da ostanu uz tebe i kad krenu da kupuju - a i onako znaju da su studenti skloni pirateriji) .... i tako prijatelj dobio ali kako je vec imao svoju kopiju meni dao tu koju je dobio ... dakle legalna ali neplacena :D

a sto se tice kupovanja - kupovacu ih kad im ili cene budu pristupacne ili ja budem zaradjivala dovoljno da mi ove cene izgledaju pristupacno

:bubbles:

PS - a da mislim da je to kradja ali me nesto ne brine sa eticke strane sto pljackam one koji zaradjuju toliko na ostatku sveta
Korisnikov avatar
By Rei
Hahaha fazzo :)

Kakve veze ima taj lik sa legalnim SW? :P

Da vas pitam, vi shto nemate nishta legalno, da ste u mogucnosti da troshite pare na to, da li bi? Ili mislite da je besmisleno troshiti pare na nule i jedinice. :D

Ja bih! :bouncy:
Korisnikov avatar
By tramp
kao sto rekoh - da mogu kupila bi ih a do tog lepog dana....
By fazza
Originally posted by At0S
Hahaha fazzo :)

Kakve veze ima taj lik sa legalnim SW? :P
Dao sam samo primer shta rade ljudi samo da bi pokrenuli nelegalan software. :)
Znachi, vishe ni krekovi nisu ono shto su bili. :) Da sam ja na njegovom mestu
nikad mi ne bi palo da radim sve to samo da bih pokrenuo budjavu igricu.
Dodushe, ne bih dao ni nekoliko desetina hiljada dinara za legalnu verziju. :D :komp:
By fazza
Originally posted by At0S
Da vas pitam, vi shto nemate nishta legalno, da ste u mogucnosti da troshite pare na to, da li bi? Ili mislite da je besmisleno troshiti pare na nule i jedinice. :D

Ja bih! :bouncy:
Naravno da bih. :pare:
Korisnikov avatar
By Rei
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
By fazza
Korisnikov avatar
By Rei
E da stavrno, kako mu je uopshte palo na pamet "a da probam da ischupam kabl.." :smeh:

[/offtopic] :P
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by tramp
skroz sam ilegalna :trep:
Moram reci da sam se iznenadio kad sam chuo za stepen piraterije i programa i muzike i svega tamo :D
PS - a da mislim da je to kradja ali me nesto ne brine sa eticke strane sto pljackam one koji zaradjuju toliko na ostatku sveta
Ako cemo s moralne strane - Windows je IBMov projekat koji je Billy kada je dobio otkaz 80 i neke poneo sa sobom tj UKRAO.
Ako to nije dovoljno, software je toliko namerno bushan i bagovit da jednostavno ne vredi ni 10% tih para...

Da imam pare sve bi ih dao za neku MACu i zavrshio s Windowsom za vjek i vjekov.. One day :)
Korisnikov avatar
By freelancer
ja nista osim drajvera koje dobijem uz komponente i par audio diskova, legalno stecenim putem ne posedujem. kada bih zivela na zapadu gde je sve uredjeno i gde se tacno zna gde svaki cent zaradjen putem VAT-a ide, i gde bi se cenio i moj rad kao takav, verovatno bih kupovala software kao i ostale stvari legalno. medjutim, ovde osobito nakon onog idiotskog nabacivanja VAT-a na sve sto ima veze sa kompjuterima, koji su tako izgubili povlasceni status obrazovnih sredstava na koje ne bi trebalo placati dodatne poreze, osobito ako uzmemo u obzir da svega oko 15% stanovnistva poseduje pc literacy. znam da kaspersky nije kriv zbog toga, kao ni ostale kompanije, ali ja ovde legalno kupujem samo hardware i garderobu. kada su te dve stvari u pitanju u sirokom luku zaobilazim sive i crne berze.
Korisnikov avatar
By Dominion
softver koji je dosao sa mobilnim i mp3 plejerom original,
sve ostalo zahvaljujuci piratima i www/p2p:eu:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@At0S

ofkors da ne koristim, mada sam u poslednje vreme po?eo da prelazim na opensource varijantu. što se drugog pitanja ti?e, bih potrošio novac za OEM Windows npr., s obzirom da ne želim da preðem na Linux, ali za Office, Photoshop i ostale pakete - ne bih, nego bih koristio OpenOffice, GIMP i sl. ne vidim razlog budženja nekog Photoshopa na ku?nu mašinu kad ga koristiš za povremeni image resize ili tako neke gluposti koje može da radi i mnogo jeftiniji (?ak besplatan), a pre svega hardverski manje zahtevan softver.

kad je posao u pitanju, onda ne vidim zašto neko ko se profesionalno bavi npr. izdavaštvom ne bi i platio opremu koju koristi (oprema svakako podrazumeva i softver).

mada, ne mogu da se ne složim sa Unic0rnom - MAC RULZ!!!
Korisnikov avatar
By MARQUE
Imam 3 legalna software-a, ostalo je ... jelte ... ilegalno :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!