Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
P2P mrezha drugachije koncipirana od ostalih. Neki kazhu da je malo komplikovana, ali ja kazhem da je samo malo komplikovana za razumeti, ali laka za koristiti. :)

Prvo shto vam treba je bittorrent klijent. Preporuchujem µTorrent (MicroTorrent)(link) koji je free, mali i lagan i ne troshi puno resursa a ima relativno lep broj opcija.
Trazhenje downloada se ne obavlja iz klijenta kao kod ostalih mrezha, vec se obavjla iz web browsera. Udjete na torrent search sajt, potrazhite shta vam treba i ako nadjete skidate tako shto u browseru kliknete na open umesto save, tada ce se .torrent fajl otvoriti u torrent klijentu i download ce pocheti. :)

U pitanju je trenutno najveca P2P mrezha na svetu, tako da search sajtova ima stvarno dosta.

Na sajtu http://gettorrents.tk/ mozhete listu nekih bittorrent sajtova uz kratke opise kakav sadrzhaj nude (movies, games, music..). Ili koristite Google. :)

Enjoy! ;)
Korisnikov avatar
By Rei
Hint kada neshto downloadujete gledajte da ima shto vishe "seedera" ;)
Korisnikov avatar
By freelancer
evo linka ka nekim solidnim torrent sajtovima:http://home.quicknet.nl/qn/prive/romeria/top25.htm
ja uglavnom koristim bitlord i bitcomet, i sasvim sam zadovoljna. bas cu da isprobam i taj mini program, mada ne mogu da kazem da mi ova dva navedena opterecuju sistem.
inace, kako da upadnem na one sajtove za koje je potrebna registracija? da li mozda neko ima da mi posalje invite? za uzvrat nudim invite za gmail.
Korisnikov avatar
By Rei
Pokushaj da nadjesh registraciju na sajtu http://www.bugmenot.com, samo unesesh url sajta i dace ti username i pass ( normalno samo ako ima u bazi : )
Korisnikov avatar
By freelancer
Tnx. Down with RIAA.

p.s.
Da li ovde postoji diskusija o mazgi? Ako ne, bilo bi dobro da razmenimo iskustva i na tu temu, jer ja koristim sve p2p programe, ukljucujuci i java based limewire i edonkey, pa cisto, da malo prodiskutujemo o portovima, podesavanjima, smanjenju cpu usage itd.
Korisnikov avatar
By TKO
here's my 2 cents:

ako je mogu?e, bitlord izbacite iz upotrebe, a evo i zašto
-Links to paid advertising sites
-Your IP will become a "hit" for some poor guy trying to sell something thinking you are actually visiting his website.
-During installing, use, and uninstalling, BitLord creates a dozen "unknown" entries, and does not let go of your system even after uninstalling and removing all "left over" registry entries.
-Deleting these entries causes Bitlord to hijack Azureus associations
-One entry has "Microsoft" in it
-Comes with its very own spy seeder that sends bits of itself out with every torrent piece, and tracks users who get pieces from a Bitlord user, reporting their IPs back to a remote site.
ja koristim Azureus koji koristi javu, pa se ne preporu?uje na slabijim mašinama i naravno ne radi, ako nemate instaliranu javu

kao i At0S, takoðe preporu?ujem µTorrent koji je odmah postao hit i ?ija je instalacija teška svega par kilobajta...
zna?i maltene je identi?an Azureusu, ali nije baziran na javi, a troši malo resursa

linkove za gomilu obi?nih i specijalizovanih torrent sajtova (serije, muzika...) ostavljam za neku drugu priliku, pošto mi trenutno nisu pri ruci...

pozz
Korisnikov avatar
By freelancer
zans kako, skoro svi programi imaju po neki bundle, ali to nije nista strasno ako imas dobar antivirus. ja sam se okovala kaspersky personal pro-om+ kaspersky anti-hacker-om, te su svi pokusaji hakovanja mog kompa bili uspesno odbijeni.
azureus jede cpu, ali to isto kazu i za mulu, pa sam je ja bez problema koristila i dok sam imala malo stariji komp. postoji opcija iskljucivanja pojedinih, ne tako bitnih funkcija koji samo opterecuju sistem. evo ja da shibnem jos jedan dobar torrent sajt sa koga skinuh sve epizode novog serijala w&g. tu se mogu naci trackeri za veliki broj novijih serija:http://www.xtvi.com/
inace, jesu torrenti dobri kada hocete da skinete celu sezonu nekog serijala sto iznosi otprilike 2,5-5,5GB, kao i neke velike programe, medjutim za pojedinacne epizode i sitnije fajlove, koji se ipak malo redje mogu naci na torrentima, preporucujem: ares lite (nema bundle-ova, veoma je mali, a ima solidnu kolicinu muzike, filmova, i serija, odatle sam skidala the l word). emule je zakon za sve. cega na muli nema to prakticno i ne postoji u realnosti. tamo sam iskopala raritete zlata vredne iz svih oblasti, pa cak i filmove iz 1941. verujem da moze da se nadje i po koji nemi film, i autenticni tonski zapis nekog muzickog dela izvedenog pocetkom veka.
za muziku je najbolje koristiti slsk, jer se na njemu uglavnom samo to i sharuje.
Korisnikov avatar
By Rei
Diskusija o P2P klijentima vec postoji u podforumu IT Qand A (link), dodushe tema je malo starija..

Inache sam i ja za BitLord chitao neke loshe stvari, tipa da ogranichava upload bez obzira na podeshavanja i da mu trackeri zato blokiraju ili usporavaju download.. Neko chuo neshto o tome?
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Koristio sam torent i bas je lepo radio, mada u zadnje vreme ne radi uopste. Nista mi nije jasno, samo je umro. Sad kao nesto pokusavam sa BitComet. Sto se sajtova tice, ako koristite Firefox, mozete istalirati google toolber za pretragu torrenta, ima 15 sajtova.
Pomenuo mi prijatelj da sfve moze veoma lako i brzo da se skida sa Mirc-a, mada mi jos nije objasnio kako. :vruce:
Korisnikov avatar
By Rei
Verovatno preko dcc sa nekog bota, ali to sad nije tema :)
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Dobro, sto se ljutis, samo sam pomenuo. Nego, puca mi veza (ADSL) cim ukljucim torrent, na recimo 10-15 min. Sa cim to ima veze? Inace dobro radi.
Korisnikov avatar
By Rei
Ne ljutim se samo kazhem. :)
A ako si 100% siguran da veza puca zbog torrent downloada, to onda mozhe biti zbog provajdera kojem se ne svidja shto neoranicheno koristish svoj neogranicheni link..
Mada to je jedan onako pesimistichki pogled na problem, ne znam shta bi moglo biti..
Korisnikov avatar
By freelancer
lol! pa, naravno da je zbog damn providera. sbb je jedno vreme i mene pokusavao da sputa da heavy dloadujem, konekcija je umirala na 15 minuta, ogranicavali su mi brzinu, no sam ja samo promenila portove, a i oni, valjda, digli ruke. najbolje je da, ako imas mogucnosti, promenis providera.
inace, bitlord ne ogranicava dload iako sam ja upload, naravno, ogranicila na 80% dload kapaciteta i meni odlicno radi, nekada cak postize i vise od svog teoretskog maximuma. cak i kada su u pitanju public trackeri odlicno radi. ja poskidah sve britannice, encarte i silne glomazne recnike bas preko bitlorda bez ikakvih problema. a govoromo o minimum 3 GB po fajlu.
By жњ
kako se menjaju ti damn portovi?
Korisnikov avatar
By Rei
Ako si na µTorrent udjesh u opcije i imash networking options pa prva opcija tu je port, unesi neki ili klikni na randomise port :)
Korisnikov avatar
By Oziris
Is it just me ili svako u poslednja 2 dana ima problema sa torrentom? Nece nista ni da pocne da download-uje. Instalirah i ovu latest verziju 4.4.1 i opet nista. :(
Korisnikov avatar
By xfreelancer
o kom programu je rec?da li si proverila da li su trackeri aktivni? podesila portove? nisi iza firewall-a?
Korisnikov avatar
By Oziris
Pa ni do sad nisam to namestala pa je radio... :(
Korisnikov avatar
By xfreelancer
ali, mozda tracker nije dobar. kilikni tracker i vidi sta pise.
Korisnikov avatar
By Oziris
Ma,sada je kao proradio, ali je toliko spor kao da sam na dial up konekciji... Imam ADSL na 256 kb/s,skidam spot od 50MB a kaze mi da ce zavrsiti za 8h!!!
Korisnikov avatar
By xfreelancer
e pa, mozda je tvoj provajder odlucio da malo ogranici protok, jer, recimo, sbb povremeno ima tu ruznu naviku, mada su se u poslednje vreme, moram teska srca da priznam znatno popravili. opcija 2 je da proveris health trackera, kao i broj peerova koji poseduju taj fajl koji skidas. dakle, brzina ne mora da zavisi samo od tebe vec i od onih ljudi od kojih skidas. probaj da pronadjes drugi tracker sa vise ljudi. ja recimo trenutno skidam the l word, i health je 3476% tako da postizem teoretski maximum svoje konekcije.
Korisnikov avatar
By habl_
O.K.

Recite da sam glup, ali meni i dalje nije jasno kako to da on funkionise po p2p principu, ako se download obavlja sa odredjenog nadjenog sajta sa trazenim fajlom, a ne upadom u tudji kompjuter ?
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Evo linka ka jednom lepom forumu sa gay themed torentima http://gaytorrentnews.org/ Ima gomila gay filmova, samo treba paziti da skidate sveze torente kod kojih ima bar nekoliko seeder-a.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!