Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Koji OS koristite?

1. Windows 7
58
46%
2. Windows Vista
8
6%
3. Windows XP
31
25%
4. Neki drugi Windows
1
1%
5. Linux
20
16%
6. Mac OS X
6
5%
7. Neki drugi OS
2
2%
By ljubavbg
Koliko god bila ispavna priča o Linuxu, a jeste, mora se priznati da je i stakleni potreban. Tu i tamo ima dobrih stvari koje možeš da odradiš na njemu...
Korisnikov avatar
By horus.
iako mi se vise dopada linux od windows-a, moram priznati da je linux dosta izvikan... nit' je windows toliko los, niti je linux toliko dobar, koliko se prica...
ubuntu u kojeg se mnogi kunu ume muski da baguje... npr., mogi imaju problema sa braserom, kao i sa k3b-om, podizanjem sistema...
By ljubavbg
Originally posted by horus.

iako mi se vise dopada linux od windows-a, moram priznati da je linux dosta izvikan... nit' je windows toliko los, niti je linux toliko dobar, koliko se prica...
ubuntu u kojeg se mnogi kunu ume muski da baguje... npr., mogi imaju problema sa braserom, kao i sa k3b-om, podizanjem sistema...
Ne bih se bas slozio sa tobom. Stakleni je vise forsiran i po instalacije dopadljiv pocetnicima, pa ga zbog toga i vise koriste, dok sa druge strane imas Linux koji jeste stabilan (kada govorimo o Ubuntu govorim o LTS-u verziji), ali na prvi pogled nije tako dopadljiv. Medjutim i tu dolazi do zaokreta pogotovu u ver. 10.04 :bouncy:

Sto se tice tih problema vezanih za pojedine programe (kao i kod staklenog) to je donekle tacno, ali treba videti i drugu stranu price, tj. da li su to konacne verzije ili ne, kao i to da li je problem u samom hardveru (npr. vezano za Braser ili K3B). Iskreno, Ubuntu koristim od njegovog pocetka, ucestvujem u njegovom razvoju i do sada su se jedino LTS verzije pokazale kao dobre, naravno uz neka podesavanja. :D
Korisnikov avatar
By horus.
e pa sad koji je dopadljiviji, to je vec stvar ukusa... meni je mint skroz fav. po pitanju izgleda... :)
elem, kao sto rekoh ranije, linux jeste dobar, ali ne toliko, koliko ga svi hvale...
za mocnije masine je ok (ali mnogi hvale i 7-cu), ali ko ima slabiji komp (manji ram), taj ne treba da instalira linux, jer ce bagovati jako puno (been there)...
e sad bas, da instaliram puppy, ili dsl koji su kao ok, ali gadni do bola, necu, jer sa ovom konfiguracijom mi xp skroz ok radi...

i da, cekamo 10.04 da vidimo kako ce se pokazati... :)
Korisnikov avatar
By Sheytan
Prešao na "sedmicu".

Zadovoljan. :)

Još nisam isprobao sve osnovne funkcije, ali ono što sam do sada koristio, kao i prvi utisak, su vrlo pozitivni...
Korisnikov avatar
By EnRage
Koliko god se veliča ta Sedmica, toliko ja ne vidim niti veću razliku, ali niti nekakvo spektakularno poboljšanje u odnosu na Vistu SP2.

Ja koristim Ubuntu (Linux), besplatan je, ima hrpu programa i sve se jednostavno skine i instalira, a novo izdanje sustava dolazi svakih 6 mjeseci.

Imam i Win7 na laptopu, cisto da se nadje ako zatreba, ali to su zaista jako rijetke prilike.
Korisnikov avatar
By Allkey
Ubuntić, novi je ljubičanstven i priti i brzo se podiže. <3
Originally posted by EnRage

Koliko god se veliča ta Sedmica, toliko ja ne vidim niti veću razliku, ali niti nekakvo spektakularno poboljšanje u odnosu na Vistu SP2.

Ja koristim Ubuntu (Linux), besplatan je, ima hrpu programa i sve se jednostavno skine i instalira, a novo izdanje sustava dolazi svakih 6 mjeseci.
Amin! :D
Korisnikov avatar
By erkondisn

e pa sad koji je dopadljiviji, to je vec stvar ukusa... meni je mint skroz fav. po pitanju izgleda... :)
elem, kao sto rekoh ranije, linux jeste dobar, ali ne toliko, koliko ga svi hvale...
za mocnije masine je ok (ali mnogi hvale i 7-cu), ali ko ima slabiji komp (manji ram), taj ne treba da instalira linux, jer ce bagovati jako puno (been there)...
e sad bas, da instaliram puppy, ili dsl koji su kao ok, ali gadni do bola, necu, jer sa ovom konfiguracijom mi xp skroz ok radi...

linux mozes mijenjati kako ti hoces, e sad, kako si pojedinu distribuciju izabrao, mozes naici na nekakve razlicite izglede sustava...

bit linuxa je da je visokokonfigurabilan, odnosno da sve mozes podesavati onako kako tebi odgovara. ako ti se ne svidja defaultni odnosno prethodno podesen izgled distribucije, promijeni je :)

sto se tice slabijih kompova, da li si ikad probao distribuciju s LXDE suceljem, koji je puno brzi od GNOME, KDE, pa cak i XFCE sučelja? jedna od tih je npr., Lubuntu. Prije par dana sam ga instalirao na moj pralaptop iz 2002 s jedva 512 mb rama i Celeronom na 1.5 GHz i sve bome leti (a LXDE i fino izgleda i sve radi isprve, ukljucujuci npr. i spajanje na net putem bluetootha povezanog na mobilni telefon... nema doduse letece efekte, ali bome nema to ni XP :D ).
Korisnikov avatar
By Srklet
prelazim na linux bas ovaj tjedan. kakav god bio, gori od windowsa ne moze biti.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by erkondisn

linux mozes mijenjati kako ti hoces, e sad, kako si pojedinu distribuciju izabrao, mozes naici na nekakve razlicite izglede sustava...

bit linuxa je da je visokokonfigurabilan, odnosno da sve mozes podesavati onako kako tebi odgovara. ako ti se ne svidja defaultni odnosno prethodno podesen izgled distribucije, promijeni je :)

sto se tice slabijih kompova, da li si ikad probao distribuciju s LXDE suceljem, koji je puno brzi od GNOME, KDE, pa cak i XFCE sučelja? jedna od tih je npr., Lubuntu. Prije par dana sam ga instalirao na moj pralaptop iz 2002 s jedva 512 mb rama i Celeronom na 1.5 GHz i sve bome leti (a LXDE i fino izgleda i sve radi isprve, ukljucujuci npr. i spajanje na net putem bluetootha povezanog na mobilni telefon... nema doduse letece efekte, ali bome nema to ni XP :D ).
e nisam... :shrug:

npr., kad sam isprobao sve distros koje su mi bile zanimljive sa GNOME (opsesija prava :giggle: ), onda sam presao na XFCE (konkretno xubuntu), ali nije se bas proslavio... :neznam: i za kraj sam isprobao one os za pentium II i usb... :lol:

ali definitivno cu probati lubuntu... :hyper: tnx... :hug:

ali uskoro planiram da dodatno nadogradim ram, jer je ovo sramota koliki je sada (256mb. :drama: )...
s koliko najvise mb mogu da idem na 1.7ghz celeron? 1gb.? :hmm:
Korisnikov avatar
By erkondisn
mislim da ce ti tih 256 mb rama biti na knap, jer recimo meni pri podizanju Lubuntu zauzme nekih 60 mb rama... xubuntu je npr zauzimao skoro pa 100, a ubuntu cca 120 mb :) otvoris onda jos jedan browser, i on ce ti pojesti jedno 100tinjak (hint: instaliraj flashblocker u browser - u Lubuntuu ti je defaultni browser Chromium, on takodjer podrzava mogucnost ekstenzija)

sto se tice nadogradnje rama, to ti ovisi o modelu maticne ploce koji imas. isto tako, da bi nadogradio memoriju, potrebno ti je znati vrstu RAM-a koji vec imas na ploci (i koju vrst RAM-a ti maticna ploca podrzava, sto ti uredno pise u uputama maticne ploce)
Korisnikov avatar
By horus.
sd ram pc 133... mislim da je to to... :nerd:

ja sam sa hardverom katastrofa... osisace me kao ovcu u nekom servisu kada budem nosio komp na nadogradnju rama... :sniff:
Korisnikov avatar
By mmiki
xp

Sto se tice 7 i Viste, zasto prostije kad moze komplikovanije?

Vistu i 7 su samo nafrakali, nemam zivaca da se ponovo "snalazim" za necim novim a istim. Plus da se mislim ima li drivera...
Korisnikov avatar
By erkondisn

sd ram pc 133... mislim da je to to... :nerd:
hm, ima li to uopce za kupiti :nerd:

radje istrpi jos neko vrijeme i skupljaj pare... ako ides na nadogradnju mozda ce te kasnije doci skupa pita neg tepsija... ovako ga mozes natjerati da ti barem nekako radi, a da opet nisi zakinut za neke nove tehnologije i slicno... :)

uhvati se instalacije i postavi cca 512 MB ili jos bolje, 1 gb swap particiju

(http://www.howtoplaza.com/how-to-instal ... -partition - obrati paznju na 5u sliku odnosno na opciju Specify partitions manually )
Korisnikov avatar
By horus.
raspitacu se jos malo po prodavnicama racunarske opreme, pa cu videti sta dalje...

tnx a lot... :hug: :sesir:
Korisnikov avatar
By Dexter White
Na PC-u Windows 7, na MAC-u Tiger OS 10, na laptopu Windows XP :D
By Ulix
Na istom kompu imam Ubuntu i Vistu, pa ih koristim naizmenično. Prešao bih u potpunosti na Ubuntu, ali koristim često neke programe poput SPSS-a, čije ekvivalente nisam uspeo da pronađem.
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by polarlicht4.1

XP na desktopu, 7 na laptopu. :maca:
Isto!

I sve me nesto svrbi da predjem na linux, ali ne znam nista o njemu... A nesto nemam vremena da se posvetim ucenju novog OS-a.

A bas bih jako zelela Linux :sweet:

A i mislim da bi dobro radio na mom laptopu (AMD athlon dual core QL 60, RAM 2 GB)
Korisnikov avatar
By bothways
Na desktopu Linux (Ubuntu 10.04).
Na laptopu dual boot Linux (Ubuntu 10.04) i Windows 7 (potreban mi je windows zbog fakulteta).
Korisnikov avatar
By Dexter White
Originally posted by bothways

Na laptopu dual boot Linux (Ubuntu 10.04) i Windows 7 (potreban mi je windows zbog fakulteta).
Kakav je taj Ubunutu? Ja hoću da instaliram linux na svoj PC ali nikako da se odlučim... Mandriva ili Ubunutu...
Korisnikov avatar
By deran
edit-sve zastarelo... :D

možda pomogne...
By biotherm
Probaj Ubuntu ili eventualno Kubuntu... Ja sam Ubuntu isprobao, ok mi deluje :)

Imas i Ubuntu zajednicu u Srbiji, samo izgooglaj... Skoro je izasla nova verzija, ima ugradjen Twitter/Facebook podrsku i sl.
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by Dexter White
Originally posted by bothways

Kakav je taj Ubunutu? Ja hoću da instaliram linux na svoj PC ali nikako da se odlučim... Mandriva ili Ubunutu...
Mislim da sam ja malo "pristrasan", jer cu previse da hvalim Linux, a da bacam hate na Micro$oft. U svakom slucaju, koristim ubuntu vec vise od 4 godine (jos od verzije 5.10) i prezadovoljan sam :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!