Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Abyss
Originally posted by andjela
kernel, iliti jezgro operativnog sistema.

kernel xp je upgrade od win 2000 koji je opet upgrade od windowsa nt

vista nema nikakve veze sa njima. gui je implementiran u kernel na mnogo nizem nivou, tako su i drajveri za grafiku totalno drugaciji od drajvera za xp. takodje dx10 je vista only i nece nikada biti verzija za xp bas zbog totalno drugacijeg kernela.
Koliko su mene učili na MCSA kursevima, kao i na Visti, koju trenutno pohađam, kernel je kernel zajedno sa IRQ, drajverima, i ostalim komponentama koje su, naravno, izmenjene u svakom OS-u i koje komuniciraju sa GUI. Windows NT, 2000, XP, Server 2003, 2008 su NT OS, a znate li zašto? :) ))))

Dakle da se razumemo, ništa nije ovde "pisano od nule" izmena ima, negde drastičnih, negde manje drastičnih.
e vidis sada je gui integrisan u kernel

nije bas bukvalno pisano od nule, nije upgradeovano sa starije verzije kernela uz izmene. zato je vista i tako losa, viena ce biti malko bolja ali ce tek windows 7 biti ono sto je sada trenutno xp.
Korisnikov avatar
By webSTAR
Originally posted by v.l.a.d.a
samo bitno je i koji je amd. mora imati SSE2 set instrukcija
Znam to! mislio sam da ga testiram na drugom hardu, a koliko sam citao stvarno retko kome radi kako treba, i koji hardver podrzava!
imas tamo na onom linku koji hardware je podrzan. takodje bitno je da imas ps2 i mis i tastaturu ili usb mis i tastaturu, ako je usb mis i ps2 tastatura nece raditi tastatura :)
jao boze, koji glupi zahtevi! :durenje:
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by webSTAR
a inace, pitanje andjelko, dakle da li moze leopard da se instalira na amd athlon64 x2 koji podrzava te instrukcije, valda cak i sse3, ako sad nisam lupio. :tamoamo: i da li je to IKO uspeo da instalira? kazes mora intel, al zasto sam onda citao o amd varijantama..? hm? hm? :)
tiger moze na amd (sse2 neophodan, sse3 pozeljan)
leopard ne moze na amd i ne moze na nijedan intel 32bitni procesor, jer je leo 64bit native (nikakva emulacija vec cist 64bit os)
Korisnikov avatar
By webSTAR
zar nije vienna ustvari windwos 7??? :eureka:

barem sam ja tako dosad o njemu citao..

a ko garantuje da se taj projekat nece isto tako sj3bati kao longhorn 2005-te
Korisnikov avatar
By KiWi
Gui je sad deo kernela?

Zar to nije u Linuxu kernel poddirektorijum gui-a?

"... /src/gui/kernel/"
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by v.l.a.d.a
samo bitno je i koji je amd. mora imati SSE2 set instrukcija
Znam to! mislio sam da ga testiram na drugom hardu, a koliko sam citao stvarno retko kome radi kako treba, i koji hardver podrzava!
imas tamo na onom linku koji hardware je podrzan. takodje bitno je da imas ps2 i mis i tastaturu ili usb mis i tastaturu, ako je usb mis i ps2 tastatura nece raditi tastatura :)
jao boze, koji glupi zahtevi! :durenje:
to sam saznala tek kada sam instalirala... :)
imala ps2 tastaturu i usb misa. instaliram os x 10.4.6 i sve namestim i restart da instaliram nvidia drajvere za quartz (nesto sto je aero na visti, a kod macos x postoji jos od pantera) i posto je macos x ustvari UNIX OS naravno trazi mi root password da bi se instalirali drajveri i ja krenem da kucam pass kad ono tastatura ne reaguje, restart... i na kraju delete partition :)

sada me mrzi da instaliram.
Korisnikov avatar
By Abyss
e vidis sada je gui integrisan u kernel

nije bas bukvalno pisano od nule, nije upgradeovano sa starije verzije kernela uz izmene. zato je vista i tako losa, viena ce biti malko bolja ali ce tek windows 7 biti ono sto je sada trenutno xp.
Vista je, barem po meni, odličan operativni sistem, veoma fleksibilan, grafiku ovde ostavljam po strani, naravno, kao i svi dosadašnji nije savršen i svi željno iščekujemo SP za vistu :)
Korisnikov avatar
By andjela
zar nije vienna ustvari windwos 7??? :eureka:

barem sam ja tako dosad o njemu citao..

a ko garantuje da se taj projekat nece isto tako sj3bati kao longhorn 2005-te
ne viena ce biti mozda 6.1 a izlazi 2009.

valjda se nece sjebati :giggle: btw longhorn je otprilike windows 2008 server koji se moze skinuti RC1 :)
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Kiwi
Gui je sad deo kernela?

"... /src/gui/kernel/"
da zato je i trebalo ovima iz nvidie i amd(ati) pola godine da naprave donekle funkcionalne drajvere za vistu :)
Korisnikov avatar
By andjela
Vista je, barem po meni, odličan operativni sistem, veoma fleksibilan, grafiku ovde ostavljam po strani, naravno, kao i svi dosadašnji nije savršen i svi željno iščekujemo SP za vistu :)
vista je junk nhf :) ko zna kakve sarene laze su ti ispricali momci i devojke sa platnog spiska micro$ofta :D

a ne nadaj se mnogo od sp1 ;)
http://www.trustedreviews.com/software/ ... -Speeds/p1
valjda ce im final biti nesto upotrebljivo :)
Korisnikov avatar
By Abyss
Da se razumemo, viena je codename za Windows 7 i serversku verziju koji se planira za 2010. godinu i očekuje se da će se WinXp totalno ugasiti do 2011. kao OS.
Kao što je i Longhorn bio CN za vistu pa su ga ipak preformulisali da bude za CN Server 2008.
Korisnikov avatar
By Abyss
vista je junk nhf :) ko zna kakve sarene laze su ti ispricali momci i devojke sa platnog spiska micro$ofta :D

a ne nadaj se mnogo od sp1 ;)
http://www.trustedreviews.com/software/ ... -Speeds/p1
valjda ce im final biti nesto upotrebljivo :)
Ako si bar malo upućen/a u sam OS mogu da ti pričaju svašta, bitno je ono što ti znaš. :)
Korisnikov avatar
By andjela
viena nije codename. codename za vienu je blackcomb
Korisnikov avatar
By Abyss
Što će u prevodu sve biti Windows 7 što Home/Business..., što server verzija.
Korisnikov avatar
By andjela
Ako si bar malo upućen/a u sam OS mogu da ti pričaju svašta, bitno je ono što ti znaš. :)
naravno a kada ti vista sa 2GB radi sporije nego xp sa 1GB to ti sve kaze o operativnom sistemu :)

jedino sto valja je vista x64 pa stavis nekih 8GB rama ima da leti.
Korisnikov avatar
By Abyss
Danas sam uključivao Win Vista na Dual Core mašini sa 2Gb RAM-a i pokrenuo na njoj VM i instalaciju Viste (deljeno 1-1 Gb RAM-a), Vista Ultimate je i dalje letela.... :) )))))))

Ne znam ko te to slagao, reči su reči, a činjenice, činjenice, ako mi ne veruješ, voleo bih da mi se pridružiš kako bih te razuverio u to i to na konkretnom primeru pokazao. :) ))
Korisnikov avatar
By andjela
Danas sam uključivao Win Vista na Dual Core mašini sa 2Gb RAM-a i pokrenuo na njoj VM i instalaciju Viste (deljeno 1-1 Gb RAM-a), Vista Ultimate je i dalje letela.... :) )))))))

Ne znam ko te to slagao, reči su reči, a činjenice, činjenice, ako mi ne veruješ, voleo bih da mi se pridružiš kako bih te razuverio u to i to na konkretnom primeru pokazao. :) ))
i koliko ti bude slobodno rama kada se podigne vista?

niko me nije lagao, vidim svojim ocima :)
pokreni recimo photoshop i neku "malu" sliku edituj pa javi kako ti radi ;)

laku noc... idem da spavam
Korisnikov avatar
By iJazz
Originally posted by Kiwi
Gui je sad deo kernela?

"... /src/gui/kernel/"
U Linuxu GUI nikako nije deo kernela. Iznad kernela stoji X server, koji služi za pokretanje grafičkog okruženja... Kernel kao termin može da znači jezgro bilo čega, a ne samo operativnog sistema.
Korisnikov avatar
By Abyss

i koliko ti bude slobodno rama kada se podigne vista?

niko me nije lagao, vidim svojim ocima :)
pokreni recimo photoshop i neku "malu" sliku edituj pa javi kako ti radi ;)

laku noc... idem da spavam
Ne bih o tome ovde, voleo bih da ti pokažem na konkretnom primeru. :) ))

Kod mene samo činjenice i ništa drugo :) ))))
Korisnikov avatar
By Oziris
Ima li neko ovaj Vortex na CD-u da mi nareze, i je li on bootabilan? Malo sam popizdela od ovog XP sad sto imam, koji btw preti da vrlo skoro pukne zahvaljujuci propustenim trojancima kroz avg...
Korisnikov avatar
By andjela
najbolji windows xp pro je unattended verzija, znaci cist windows bez svih tih vista lookalike gluposti

uskoro treba da se pojavi prva public beta release Windowsa 7

a takodje se najavljuje i Service Pack 2 za Vistu
Korisnikov avatar
By andjela
pa windows 7 je po pravilu trebao da izadje tek tamo 2010-11 ali popularnost Viste je primorala MS da malo pozure :)
Korisnikov avatar
By Rei
Pa dobro ali ako 7 beta 1 izlazi uskoro shta je sa Viennom, oce da je ukinu? :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Windows 7 jeste Vienna (ili Blackcomb). i "7" je bio codename, ali su odlučili da je ime dovoljno jednostavno i efektno, pa su ostavili tako. serverska verzija će se zvati Windows Server 2008 R2, pošto će biti izdata kao "minor release".
Korisnikov avatar
By andjela
sve mi se cini da ce i W7 biti minor release Viste :)
Korisnikov avatar
By iJazz
Pa tako nesto je i rekao Ballmer, ako se dobro secam. Nece biti pisan od nule, vec ce biti baziran na Visti, uz zakrpe i ulepsanja i neka sredjivanja...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa tako otprilike. osim multi-touch inputa, Sedmica bi trebalo da ima native podršku za virtual hard diskove (jedan kontejner fajl koji će se ponašati kao hard drajv uključujući i mogućnost boot-a), onda povećan boot performance, smanjen install time (navodno na samo 10 min za OS, a dodatno i za sve aplikacije), ribbon interface u Win aplikacijama (WordPad, Paint...), podršku za DX11 i DX-HD, native podršku za gadget-e u Exploreru, nove aplete u Control Panelu, novi Windows Solution Center...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!