- 05 Sep 2007, 18:09
@darkic javi se ako ocesh lap top sa garancijom i svim tim govnima moj cale se bavi time...pa ak si ozbiljna...
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by andjelaKada sam ja bio mali i prvi put video laptop, koštao je 2 puta više od običnog kompa iste jačine. Bukvalno si mogao da kupiš 2 kompa za jedan laptop ... i nikako mi nije išlo u glavu kako on toliko manji od običnog kompa može da bude tako skup (bilo je pravilo manja igračka -> jeftinija igračka)
ipak su laptopovi skuplji u odnosu na desktop
Originally posted by KiwiOriginally posted by andjelaKada sam ja bio mali i prvi put video laptop, koštao je 2 puta više od običnog kompa iste jačine. Bukvalno si mogao da kupiš 2 kompa za jedan laptop ... i nikako mi nije išlo u glavu kako on toliko manji od običnog kompa može da bude tako skup (bilo je pravilo manja igračka -> jeftinija igračka)
ipak su laptopovi skuplji u odnosu na desktop
Originally posted by jukie
Nama je profesor iz računara na fakultetu (ah, davno je to bilo) nešto objašnjavao na primeru onog velikog radija iz sredine prošlog veka... naime posle nekog vremena stvorili su tehnologiju da radio aparat bude mali, ali su ga stavljali u veliku praznu drvenu kutiju, tako da domaćin kad mu gosti dođu, može da se pohvali kako ima pravi veliki radio, a ne nešto kržljavo i malo...
Originally posted by andjelako ti je to rekao duzan si da ga imash u radnji samo ako ga provuces kroz knjige i izvrshish povracaj PDV-a
pa u metrou mozes da kupujes samo za firmu.
znaci taj frizider je vlasnistvo firme i mora biti zaveden u knjigama. ako dodje inspektor, a frizidera nema, moze kazniti firmu.
Originally posted by RACABGRatzo, mnogi ljudi kupuju u Metrou i ne knjize kupljeno kako ti kazes!Originally posted by andjelako ti je to rekao duzan si da ga imash u radnji samo ako ga provuces kroz knjige i izvrshish povracaj PDV-a
pa u metrou mozes da kupujes samo za firmu.
znaci taj frizider je vlasnistvo firme i mora biti zaveden u knjigama. ako dodje inspektor, a frizidera nema, moze kazniti firmu.
cak i da ga provuces kroz knjige tebi niko ne moze da zabrani da ga prodas jeftinije nego si ga kupio u metrou
dacu ti primer kupish nesto u metrou za 100.000 dinara +PDV 18% =118.000 dinara kad ga provuces kroz knjige imas pravo na povracaj PDV-a 18.000 dinara .... onda ti izvrshish nivelaciju toga i umanjish mu cenu za 20.000 dinara jer se recimo u transportu ostetilo sada to ima cenu 80.000 +18% PDV-a = 94.400 razliku lepo si naplatio od drzave na sasvim legalan nacin.
samo pazi postoji procenat koji sme da se godishnje umanji.
mislim da se pishe neka izjava zbog cega je umanjena cena (loshtecenje i slicno )
zakonski imash pravo da prodash nesto po ceni po kojoj je nabavljeno .
inace sam u metrou kupio lap top bio je na nekom extra snizenju -40%
cene u metrou su nize za minimum 10-20% i cesto imaju akcije kada se oslobadjaju robe tako da se vrlo isplati .
garanciju dobijate regularno a i poshtuju zakon da ako se neshto pokvari u roku od 7 dana odmah zamenjuju uredjaj novim
u ostalim radnjama ce vas zavlaciti i cekacete da se proizvod vrati iz servisa i do 45 dana, a unapred znaju da to ne moze da se popravi .
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa u toj cenovnoj kategoriji stvarno više i ne možeš da očekuješ, a brži procesor bi samo brže praznio bateriju. inače Turion nema veze sa serverima.
ovo su sve prosečne konfiguracije dovoljne za obične, svakodnevne poslove. ako ti treba nešto specijalizovanije ne bi bilo loše da kažeš za šta konkretno. a pošto pominješ multimediju vodi računa da neki modeli imaju integrisanu grafiku, što je loše.
nemoj zaboraviti da ti je u ovu cenu uračunata i cena operativnog sistema. ako skineš Vistu bukvalno bacaš te pare, jer nećeš moći da je reinstaliraš. uz preinstalirane računare se ne dobijaju instalacioni diskovi, a neki proizvođači eventualno ubace tzv. "recovery" diskove sa kojih možeš da restauriraš hard disk u fabričko stanje, ali time gubiš i sve podatke.
Vista se inače sada instalira u sve nove računare, a ako ti baš i nije bitna, onda možda ne bi bilo loše da pokušaš da nađeš laptop bez instaliranog OS-a, pa ga posle sama instaliraj. time ćeš definitivno uštedeti.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!