Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Çâðê_DUP
@darkic javi se ako ocesh lap top sa garancijom i svim tim govnima moj cale se bavi time...pa ak si ozbiljna...
Korisnikov avatar
By Delete
@ALTER_EGO

Jel mogu i ja da se javim? :)
By Çâðê_DUP
sad bi svi da me zovu:) :) :)
shalim se kome god da treba bilo shta od komponenata za rachunar ili rachunar il bilo shta nek shutne u2u...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjela
ipak su laptopovi skuplji u odnosu na desktop
Kada sam ja bio mali i prvi put video laptop, koštao je 2 puta više od običnog kompa iste jačine. Bukvalno si mogao da kupiš 2 kompa za jedan laptop ... i nikako mi nije išlo u glavu kako on toliko manji od običnog kompa može da bude tako skup (bilo je pravilo manja igračka -> jeftinija igračka)
Korisnikov avatar
By jukie
Nama je profesor iz računara na fakultetu (ah, davno je to bilo :deda: ) nešto objašnjavao na primeru onog velikog radija iz sredine prošlog veka... naime posle nekog vremena stvorili su tehnologiju da radio aparat bude mali, ali su ga stavljali u veliku praznu drvenu kutiju, tako da domaćin kad mu gosti dođu, može da se pohvali kako ima pravi veliki radio, a ne nešto kržljavo i malo...
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by Kiwi
ipak su laptopovi skuplji u odnosu na desktop
Kada sam ja bio mali i prvi put video laptop, koštao je 2 puta više od običnog kompa iste jačine. Bukvalno si mogao da kupiš 2 kompa za jedan laptop ... i nikako mi nije išlo u glavu kako on toliko manji od običnog kompa može da bude tako skup (bilo je pravilo manja igračka -> jeftinija igračka)

eh da...
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by jukie
Nama je profesor iz računara na fakultetu (ah, davno je to bilo :deda: ) nešto objašnjavao na primeru onog velikog radija iz sredine prošlog veka... naime posle nekog vremena stvorili su tehnologiju da radio aparat bude mali, ali su ga stavljali u veliku praznu drvenu kutiju, tako da domaćin kad mu gosti dođu, može da se pohvali kako ima pravi veliki radio, a ne nešto kržljavo i malo...

:lol:
By RACABG
pa u metrou mozes da kupujes samo za firmu.
znaci taj frizider je vlasnistvo firme i mora biti zaveden u knjigama. ako dodje inspektor, a frizidera nema, moze kazniti firmu.
ko ti je to rekao duzan si da ga imash u radnji samo ako ga provuces kroz knjige i izvrshish povracaj PDV-a

cak i da ga provuces kroz knjige tebi niko ne moze da zabrani da ga prodas jeftinije nego si ga kupio u metrou

dacu ti primer kupish nesto u metrou za 100.000 dinara +PDV 18% =118.000 dinara kad ga provuces kroz knjige imas pravo na povracaj PDV-a 18.000 dinara .... onda ti izvrshish nivelaciju toga i umanjish mu cenu za 20.000 dinara jer se recimo u transportu ostetilo sada to ima cenu 80.000 +18% PDV-a = 94.400 razliku lepo si naplatio od drzave na sasvim legalan nacin.
samo pazi postoji procenat koji sme da se godishnje umanji.
mislim da se pishe neka izjava zbog cega je umanjena cena (loshtecenje i slicno )

zakonski imash pravo da prodash nesto po ceni po kojoj je nabavljeno .

inace sam u metrou kupio lap top bio je na nekom extra snizenju -40%
cene u metrou su nize za minimum 10-20% i cesto imaju akcije kada se oslobadjaju robe tako da se vrlo isplati .
garanciju dobijate regularno a i poshtuju zakon da ako se neshto pokvari u roku od 7 dana odmah zamenjuju uredjaj novim
u ostalim radnjama ce vas zavlaciti i cekacete da se proizvod vrati iz servisa i do 45 dana, a unapred znaju da to ne moze da se popravi .
By RACABG
pala mi je jos jedna ideja na pamet

uzmesh lap top preko firme izvrshis povracaj pdv-a a lap top izdash na revers zaposlenom .

posle 3 godine mozes da otpishesh lap top i ushtedish 18 %
vidi se da radim za kriminalce :)
By жњ
uloziti pare i naruciti dva laptopa sa rasprodaje u dubaiju. ovde prodati jedan i tako povratiti ulozene pare za oba komada. ostaje vam laptop.

moj drug je tako uradio ;)
By Sixto
Originally posted by RACABG
pa u metrou mozes da kupujes samo za firmu.
znaci taj frizider je vlasnistvo firme i mora biti zaveden u knjigama. ako dodje inspektor, a frizidera nema, moze kazniti firmu.
ko ti je to rekao duzan si da ga imash u radnji samo ako ga provuces kroz knjige i izvrshish povracaj PDV-a

cak i da ga provuces kroz knjige tebi niko ne moze da zabrani da ga prodas jeftinije nego si ga kupio u metrou

dacu ti primer kupish nesto u metrou za 100.000 dinara +PDV 18% =118.000 dinara kad ga provuces kroz knjige imas pravo na povracaj PDV-a 18.000 dinara .... onda ti izvrshish nivelaciju toga i umanjish mu cenu za 20.000 dinara jer se recimo u transportu ostetilo sada to ima cenu 80.000 +18% PDV-a = 94.400 razliku lepo si naplatio od drzave na sasvim legalan nacin.
samo pazi postoji procenat koji sme da se godishnje umanji.
mislim da se pishe neka izjava zbog cega je umanjena cena (loshtecenje i slicno )

zakonski imash pravo da prodash nesto po ceni po kojoj je nabavljeno .

inace sam u metrou kupio lap top bio je na nekom extra snizenju -40%
cene u metrou su nize za minimum 10-20% i cesto imaju akcije kada se oslobadjaju robe tako da se vrlo isplati .
garanciju dobijate regularno a i poshtuju zakon da ako se neshto pokvari u roku od 7 dana odmah zamenjuju uredjaj novim
u ostalim radnjama ce vas zavlaciti i cekacete da se proizvod vrati iz servisa i do 45 dana, a unapred znaju da to ne moze da se popravi .
Ratzo, mnogi ljudi kupuju u Metrou i ne knjize kupljeno kako ti kazes!
Medjutim, inspekcija i dalje kaznjava one koje uhvati jer se time cini prekrsaj Neknjizenja izdate dokumentacije! Nije bitno da li ti to imas nameru knjiziti ili ne, dokument je izdat, postoji u necijoj knjizi izlaznih racuna, to sto ti ga ne knjizis se tebi obija o glavu! Ne secam se, al mislim da su kazne za Neknjizenje 50.000 pa navise!
Korisnikov avatar
By svichky
ako su u pitanju toshiba, fujitsu i slicne firme, ja se ne bih def odlucio na kupovinu...generalno je poprilicno losa ponuda laptopova kod nas u odnosu svetsko trziste...
Korisnikov avatar
By svichky
rekoh, u odnosu na ponudu na svetskom trzistu:)...a ako vec hoces da poredish ja nikad ne bih recimo stavljao toshibu i sony u isti kosh...
Korisnikov avatar
By andjela
naravno, ali i sony je precenjen... vaio kosta vise nego macbook pro (a apple je expensive za ono sto nudi :) )
Korisnikov avatar
By DarkAngel
A sta je potrebno da se uradi (osim poneti pare i otici u Merkator) kako bih uzela jedan za licnu upotrebu...posto se :nope: u pojam "uknjiziti" ne morate mi objasnjavati sve od kulina bana (to cu kroz godine nauciti :sweet: ), samo me upitite kako da obavim kupovinu, a da mi se ne nakaci neki cika inspektor ili teta inspektorica :lol: na vrat?

Mada, nasla sam neke relativno dobre karakteristike po solidnim cenama, evo tri izbora pa vi dajte savete u odabiru,i da za sledeci vikend lepo zatvorim ovu temu kuckajuci sa novog laptopa :)

1. Acer Extensa EX5610-101G12 C2D
* Cipset: Intel 945GM Express
* Procesor: Intel Core 2 Duo T5500 (1.66GHz, 2MB L2, FSB 667MHz) 64-bit
* Ekran: 15.4" TFT LCD WXGA CrystalBrite 1280 x 800 (HighBrightness 200nit)
* Grafika: Intel Graphics Media Accelerator 950 sa deljenom sistemskom memorijom
* Mreža: 56K modem, 10/100 Mbps LAN, 802.11b/g WLAN (Acer SignalUp bežicna tehnologija)
* Sound Blaster Pro i MS Sound kompatibilni audio sa integrisanim stereo zvucnicima i mikrofonom
* 5-u-1 citac kartica
* Baterija: litijum-jonska 6 celija 44.6W (do 3:30 h autonomije u radu)
* Težina: 2.7 kg
Tehnicke karakteristike
Dijagonala ekrana 15,4 inch TFT LCD WXGA CrystalBrite
Rezolucija 1280x800

Integrisane ili pratece komponente
Procesor Intel Core 2 Duo T5500
Brzina rada 1,66 GHz
Takt 667 MHz
Cache 1 128 KB (2 x 64KB)
Cache 2 2048 KB (2 x 1024KB)
Cache 3 0 KB
Graficka kartica Intel Graphics Media Accelerator 950
GPU Intel
Memorija 128 MB (do 128MB deljene sistemske memorije)
Mrežna kartica 10/100 Mbps LAN
Wireless Da 54 Mbps - Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi sa Acer SignalUp bežicnom tehnologijom
Transfer rate 100 Mbps
Card Reader: 5-in-1 Card Reader
DVD RW DVD+/-RW Dual Layer Super Multi
SATA1 HDD Drive
Kapacitet 120 GB
Broj obrtaja 5400 rpm
SODIMM DDR2
Kapacitet 1024 MB (2 x 512MB) 2 SODIMM slota, nadogradiva do 4GB
Brzina rada 667 MHz

Raspoloživi konektori
Analogni VGA 1 (15-pin D-Sub)
TV Out 1 (S-Video)
LAN (RJ 45) 1
Modem (RJ 11) 1 (integrisan 56K V.92 modem)
USB 2.0 4
Audio out 1 (line out / headphones)
Mic in 1 (line in)
Fire Wire (IEEE 1394) 1
PC Card Slot Tip 2 1

Cena Cena
(bez PDV-a): 53.694 din.
(sa PDV-om): 57.990 din.

2. AcerAspire 5104WLMi

Procesor AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-56 1.8GHz
Memorija 1024MB DDR2 533MHz
HDD 120GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Graficka karta ATI Radeon Xpress 1100 - do 128MB share-memorije
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvucna karta 16-bit Sound Card
Zvucnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11b/g
Operativni sistem Windows Vista Home Premium
Baterija do 150 minuta
Težina 2.8kg
Dodaci i raspoloživi konektori
UMTS Nema
Card Reader 5-1 citac kartica
USB 3
AudioOut 1
MicIn 1
FireWire (IEEE 1394) 1
PC Card Slot 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
Web Camera 0.3Mix WebCam
Garancija 12 meseci

56.990 din.= 712e
Korisnikov avatar
By DarkAngel
3. Toshiba
Satellite A210-133
NOVI MODEL!!!

tampaj stranu Štampaj stranu
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
Dodaj u korpu
(cena sa popustom)
58.990 din.= 738e

Specifikacija
Procesor AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-52 1.6GHz
Memorija 1024MB DDR2 667MHz
HDD 120GB SATA 5400rpm
Graficka karta ATI Radeon® X1200 (up to 831 MB total available graphics memory)
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvucnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Baterija lithium-ion
Težina 2.7kg
Bluetooth Integrisan Bluetooth
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
FireWire (IEEE 1394) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
TV Out 1
Web Camera Integrated 1.3 Megapixels Video Camera
Garancija 24 meseca

4. Acer
Aspire 5520G-302G16

Specifikacija
Procesor AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-56 1.8GHz
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 160GB SATA 5400rpm
Graficka karta nVidia GeForce 8400 128MB DirectX10
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvucnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11b/g
Baterija do 180 minuta
Težina 2.75kg
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
SPDIF 1
FireWire (IEEE 1394) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
DVI 1
HDMI 1
TV Out 1
Dodaci Integrated WebCam 0.3MPix
Garancija 12 meseci (Mogucnost produženja garancija na 36 meseci, uz doplatu)
Korisnikov avatar
By Delete
Ne moram dalje da citam kad vidim procesore koji nisu ni 2.0 Ne svidja mi se ni Windows Vista
Ne znam sta ce ostali da kazu, ali meni se to cini pomalo skupo.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ma operativni sistem mogu lako da menjam, ni ja ne volim Vistu. Cene jesu velike za te ponude (zato ja hocu, ako uspem da pronadjem, neke slicne konfiguracije u tim marketima). A svidja mi se AMD TURION jer je serverski procesor,mada moze i Core2Duo....a 2.0 tesko da se moze naci za te cene. Inace meni treba laptop za sve, skolu, i multimedijalne primene, tako da pogledajte pa recite.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa u toj cenovnoj kategoriji stvarno više i ne možeš da očekuješ, a brži procesor bi samo brže praznio bateriju. inače Turion nema veze sa serverima.

ovo su sve prosečne konfiguracije dovoljne za obične, svakodnevne poslove. ako ti treba nešto specijalizovanije ne bi bilo loše da kažeš za šta konkretno. a pošto pominješ multimediju vodi računa da neki modeli imaju integrisanu grafiku, što je loše.

nemoj zaboraviti da ti je u ovu cenu uračunata i cena operativnog sistema. ako skineš Vistu bukvalno bacaš te pare, jer nećeš moći da je reinstaliraš. uz preinstalirane računare se ne dobijaju instalacioni diskovi, a neki proizvođači eventualno ubace tzv. "recovery" diskove sa kojih možeš da restauriraš hard disk u fabričko stanje, ali time gubiš i sve podatke.

Vista se inače sada instalira u sve nove računare, a ako ti baš i nije bitna, onda možda ne bi bilo loše da pokušaš da nađeš laptop bez instaliranog OS-a, pa ga posle sama instaliraj. time ćeš definitivno uštedeti.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa u toj cenovnoj kategoriji stvarno više i ne možeš da očekuješ, a brži procesor bi samo brže praznio bateriju. inače Turion nema veze sa serverima.

ovo su sve prosečne konfiguracije dovoljne za obične, svakodnevne poslove. ako ti treba nešto specijalizovanije ne bi bilo loše da kažeš za šta konkretno. a pošto pominješ multimediju vodi računa da neki modeli imaju integrisanu grafiku, što je loše.

nemoj zaboraviti da ti je u ovu cenu uračunata i cena operativnog sistema. ako skineš Vistu bukvalno bacaš te pare, jer nećeš moći da je reinstaliraš. uz preinstalirane računare se ne dobijaju instalacioni diskovi, a neki proizvođači eventualno ubace tzv. "recovery" diskove sa kojih možeš da restauriraš hard disk u fabričko stanje, ali time gubiš i sve podatke.

Vista se inače sada instalira u sve nove računare, a ako ti baš i nije bitna, onda možda ne bi bilo loše da pokušaš da nađeš laptop bez instaliranog OS-a, pa ga posle sama instaliraj. time ćeš definitivno uštedeti.

definitivno dezinformacija za Turion, thanks na pravoj info. Znam da je jeftinije uzeti bez OS-a (kada vec mogu sama da ga sredim) ali nema u ponudi...JA dosta radim u Photoshopu kao i u programima za programiranje , bitan mi je net, a igrice cu sigurno uz to sve pomalo igrati (Ali one zahtevnije), zato kazem laptop mi treba za celokupnu upotrebu, kao i Destop, samo sto ovo veliko cudo ne moogu da ponesem sa sobom...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa laptop baš i nije san snova za Photoshop i igrice, ali jasno mi je da moraš napraviti neke kompromise. za PS ti treba što jači procesor i što više RAM-a, a za zahtevne igrice dobra grafička. ne smeš zaboraviti ni na veliki hard disk.

imajući ovo u vidu, u datoj cenovnoj kategoriji je jako teško da nađeš nešto što će zadovoljiti sve tvoje prohteve. da se radi o desktop računaru, tu bi već mogla nešto da izvučeš za te pare.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
drustvo hvala svima na savetim...kupovina obavljena, nesto smo sredili da bude kako valja i da ne bude preskupo. :namig2:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!