Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Paris
Originally posted by rei
Kojoj ocemo svi da znamo :D
he he vidi ga sto je sladak:D :kiss:

pa evo: na Puminom sajtu www.pumarunning.com/english/home.html ima lepih slicica (izmedju ostalog i jedna lesbian,dve devojke se ljube :D ) koje sam ja htela da skinem ali nisam znala kako jer je sve radjeno u Flashu. Zakukam ja Duci sinoc :D i ona uz pomoc programa HyperSnap uspe da mi skine slicicu:D

Kazem ja, bez Duce se ne moze:roll:
Korisnikov avatar
By Rei
E bash si srce ParisH. :kiss: :spank: :P

A Duco jel imash mozhda serijski br. za HyperSnap, ja nisam mogao da nadjem na netu pa unistalirao program, a bash je dobar :)

Bez Duce se ne mozhe, slazhem se :roll:
Korisnikov avatar
By Moa
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
Korisnikov avatar
By Moa
username :Rei
lic.broj: QKFP-WLDE-PBQE-LNVA-VXSZ-APHO
Ovo ti je Unlimited World Wide Licence
Korisnikov avatar
By Moa
Obavesti me da li ti radi serijski broj,zanima me
Korisnikov avatar
By Rei
Nisam hteo da zakeram, al' kad vec pitash - ne radi :smeh:
By Paris
Originally posted by rei
Nisam hteo da zakeram, al' kad vec pitash - ne radi :smeh:
:smeh:
bash si uvidjajan :D
Ajde Duco daj novi broj:B:roll:
Korisnikov avatar
By Rei
Ma bre necu da opterecujem zhenu, aj snaci cu se ja vec za to :)
By Paris
Tako sladak i fin momak zasluzuje vishe od jednog serijskog broja ;) :kiss:

[Izmenjeno 12-1-2005 ParisH.]
Korisnikov avatar
By Moa
Taj serijski broj vazi za verziju 3.5 to sam zaboravila da napomenem jer ja koristim tu verziju.Moguce da nece raditi na drugoj verziji ili nisi dobro ukucao> Namerno sam napomenula za koju licencu je verzija jer kod mene u programu imas na dva mesta da ukucas broj.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Mene zanima nekoliko termina iz web hostinga. Postoji krdo opcija a nemam pojma cemu koja sluzi. Dakle Dusice, kockalone, ako znate nesto o ovome, any help would be appretiated.
redom, sta je ovo:
sub-domains
custom dns zone file
remote loading of your files on another website
microsoft frontpage compatible (support FTP publish method only)
PHP/MySQL for building database driven sites
Perl for building advanced web aplications
ASP/ODBS for building ASP driven sites
webmail access
vacations responders
default delivery
SSI (server side includes)
static IP address
SSL support for e-commerce
Plug-in web tools
quicktime streaming

Znam da je ovo gomila stvari ali ako znate barem neka sta znaci, ili neki link na sprskom gde mogu da naucim ili neka knjiga koju bih mogao da kupim kad dodjem u Bg.
Hvala :cvece:
Korisnikov avatar
By kockalone
Preporucujem ti knjige koje izdaje CET (www.cet.co.yu). Pogledaj na njihovom sajtu ponudu a i mozes da ih kontaktiras kako bi ti pomogli oko izbora.

* static IP address - Racunari ne dobijaju IP adresu od DHCP servera, nego im se rucno unose IP adrese. Adrese dobijene od DHCP servera se zovu
dinamicke jer su promenljive posle odredjenog perioda, a staticke su nepromenljive dok se RUCNO ne promene

* Domain Name System je servis koji mapira domenska imena korisnika u IP adrese. Na primer www.yahoo.com treba da se prevede u neku IP adresu
i sli?no
Na jednom domenu mozemo da imamo neogranicen broj host imena, a mozemo domena da podelimo na poddomene. U tom slucaju, ime poddomena
uvek sadrzi i ime domena iznad (roditelja). Na primer, Microsoft.com je ime domena, odnosno deo DNS baze. Na ovom domenu moze da bude neogranicen broj hostova, na primer BilGates.Microsoft.com (Bil Gates je hosts koji se nalazi u domenu Microsoft).

Trenutno postoji 13 servera - root servera, i nikada se ne menjaju. Svaki DNS server treba da poznaje Rut servere i kako da ih kontaktira. To je jedina ranjiva tacka interneta. Firma koja odrzava Root servera zove se ICANN - Internet Corporation for Assign Names and Numbers. Na root serverima se
radi deljenje domena na poddomene. (Poddomeni: root level - Top Level Domain su: .com, .org, .net, .yu, .uk

- Kontinualan deo DNS imena, za koji DNS server koji hostuje tu zonu ima autoritet da daje odgovor. Jedna zona nije jedan domen. U jednoj zoni
mogu postojati razni zapisi, mapiranje... najcesce mapiranje nekog imena u host ime. (www, FTP, gay-serbia...) svaki zapis ima svoje ime + ime zone u
kojoj se nalazi.
Jedan DNS server moze da opsluzuje neogranicen broj zona.
gay-serbia.com - moze biti jedna zona,

Zone cuvaju podatke u tzv. zone database fajlu (or zone file) koji se nalazi na DNS serveru, %systemroot%system32dns.

* SSL - Secure cocket layer - tehnologija koju koriste web serveri i omogucava encripciju izmedju web servera i web klijenata

* .ASP (Active Server Pages) - dinamicki kreirana Web stranica sa .ASP ext, koja sadrzi ili Visual Basic ili Jscript code. Kada Web browser zatrazi
ASP stranu, Web server generise stranicu sa HTML codom i salje je nazadWeb browseru. ASP stranice su slicne CGI skriptima a olaksavaju Visual
Basic programerima da rade sa odabranim alatima. (btw, CGI je Common Gateway Interface i oznacava transfer informacija izmedju World Wide Web
servera i CGI programa. CGI programi su najcesci oblik dinamicke interakcije Web servera sa korisnikom. CGI je server-side jer se procesiranje
odvija na Web serveru.)

* PERL (Practical Extraction and Report Language) je programski jezik, dizajniran za "text processing" sto ga cini jednim od najpolpularnijih jezika za
pisanje CGI skripti. Perl je interpretiativni jezik i u njemu je vrlo jednostavno pisanje i testiranje jednostavnih prograama (da ne kazem programcica).

* Plug-in web tools -hardwarski ili softwarski modul koji dodajeadds specificne mogucnosti ili servise nekom sistemu. Tako bi, npr, Plug-in web
tools bili plug-inovi za Netscape Navigator browser omogucavali prikazivanje nekih tipova audio ili video poruka.

*MySQL je an open source RDBMS (relational database management system ) koji se oslanja na SQL procesiranje podataka u bazama podataka.
MySQL obezbedjuje API-je za PROGR JEZIKE C, C++, Eiffel, Java, Perl, PHP i Python.
* quicktime - video system razvijen za video ili animaciju. QuickTime podrzava vecinu encoding formata, ukljucujuci Cinepak, JPEG, i MPEG.
QuickTime je u neku ruku konkurent mnogim standardima (ukljucujuci AVI i ActiveMovie).

* PHP: Hypertext Preprocessor je open source, server-side, HTML scripting jezik koji se koristi za kreiranje dinamickih Web strana.
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Hi .. evo ja imam jedan problem...

svaki put kad pokrenem neki .avi file ... imam ton, ali nemam sliku tj. samo imam crnu sliku...

Šta da radim? :kiss:
By Çâðê_DUP
Verovatno ti treba neki noviji codec.
A mozda i ne :)
Korisnikov avatar
By Moa
E postoji fora ne znam zasto,kod nekih radi ffdshow a kod nekih Nimo paket.Kod mene npr nece Nimo da radi ali zato super radi ffdshow.Znaci ako ti ovo ne resi problem pronadji Nimo paket da skines.
Korisnikov avatar
By Rei
E imam jedan cd sa nekim relativno vazhnim programima, no na njega je dva puta narezivano neshto pa sad ne mozhe da se vidi ono shto je prvi put narezano tj prva sesija ili kako vec, jel mozhe to nekako da se povrati, pomocu nekog programa?
:potapsava:
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by rei
E imam jedan cd sa nekim relativno vazhnim programima, no na njega je dva puta narezivano neshto pa sad ne mozhe da se vidi ono shto je prvi put narezano tj prva sesija ili kako vec, jel mozhe to nekako da se povrati, pomocu nekog programa?
Pocni polako da ih nabavljas opet i ponavljaj u sebi Continue session,continue session,continue session,ne new session vec continue session:)
By Çâðê_DUP
Mislim da je ipak najpametnije sacekati da se skupi 700mb pa lepo narezati odjednom. Nikada se nisam zajebavao sa multisession opcijom.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Dusica4
Originally posted by rei
Pocni polako da ih nabavljas opet i ponavljaj u sebi Continue session,continue session,continue session,ne new session vec continue session:)
Ma znam ja to ali ta opcija nije postojala s obzirom da sam to rezao u nero expresu ili kako se vec zove, a ne u nero burning rom-u jer mi neshto nije radilo kako treba...
Damn :)
Korisnikov avatar
By Moa
ccccc kako svi volete te wizarde ja ne mogu da verujem :)
Korisnikov avatar
By Moa
Kockaloneeeeee jes' ziva zeno? :)
Ajde oglasi se nema te 100 godina :kiss:
Korisnikov avatar
By kockalone
mjauuuuuuuuuuuuuuuuuu

Evo me i tu sam sve vreme, a posto si ti maestro ja sam ostala bez texta :potapsava:
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by kockalone
mjauuuuuuuuuuuuuuuuuu

Evo me i tu sam sve vreme, a posto si ti maestro ja sam ostala bez texta :potapsava:
E onda /me nece da postuje dok ti ne uradis to,jedino ako se 2 dana bude vuklo neko pitanje cu uletim onda:)
Korisnikov avatar
By Moa
Pokrenula sam Photoshop a znam da ne smem to jer mi zapuca moju sofisticiranu masinu al :jbg:
Anyway,kad sam probala da ga zatvorim pomocu Task Menagera zatvorio ga je ali mi skroz nije dao pristup Desktopu nego sam morala da saltam izmedju programa alt+tab.Nakon par minuta mi je windows u sys tray-u javio gresku na svim programima i da pokrenem Disk check sto pre.Nakon par minuta od te greske mi je javio istu tu gresku ali samo na Mozilli.Onda sam probala da ga restartujem medjutim kako nisam mogla da dodjem do Start button uopste morala sam da mu uradim jedan hladan reset na dugme.Kad se podizao poceo je da skenira HDD i nije nista nasao.Onda sam otisla na Disc check i javio mi da ce proveriti HDD nakon prvog restarta jer mora da pristupi odredjenim Windows fileovima a to moze jedino preko scan disca kad se bootuje :neznam:
Odradio je i to medjutim nista opet nije nasao.E nakon tog Scan disca mi je u Mozilli pobrisao profile,kukije,bookmarks i sifre koje sam cuvala.Jel mogu to da iskopam negde iz nekog fajla i da vratim?
Korisnikov avatar
By kockalone
:iskolacen: Cekam da Dusica odgovori :)

Probaj da nekim alatom uradis restore sa diska foldera C:Documents and Settingsuser name(pod kojim se logujes)Application DataMozzila

Nije rdjav Restore 2514 (mali je - pokreces ga sa flopyja, a mocan je). Naravno ne pisi mogo na disku meanwhile
(imam cudan osecaj da sam omasila k'o za onaj fabricki format koji mi btw dugujes) :njuska:
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by kockalone
:iskolacen: Cekam da Dusica odgovori :)

Probaj da nekim alatom uradis restore sa diska foldera C:Documents and Settingsuser name(pod kojim se logujes)Application DataMozzila

Nije rdjav Restore 2514 (mali je - pokreces ga sa flopyja, a mocan je). Naravno ne pisi mogo na disku meanwhile
(imam cudan osecaj da sam omasila k'o za onaj fabricki format koji mi btw dugujes) :njuska:
Pa znas kako iz besa sam pobrisala brdo programa,instalirala antivirus novi,resetovala i radila scan disc par puta,tako da nisam bas mnogo pisala po hardu :smeh:
E,da,dodjem ti taj fabricki format nisam zaboravila:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!