- 07 Sep 2007, 18:28
From time to time... Tehnika se menja. Sve je vishe mobilnih reshenja...
Bash sam neshto razmishljao.
Nekada sam imao rachunar sa napajanjem od 500W.
Nekada sam imao 19" CRT koji je troshio 150W.
Nekada sam takodje imao luster koji je uvek imao po 3 sijalice od 100W.
I josh televizor koji troshi takodje 100W.
Ukupna potroshnja je blizu jednog kilowata kada sve to radi...
Rachuni za struju su, naravno, enormni.
Vishe nemam nishta od ovoga. PAzite sad.
Laptop koji troshi 35 wati. TFT monitor koji troshi 65 W. Lustet sa, danas, ekonomichnim sijalicama koje osvetljavaju josh bolje, a sve tri sijalice ukupno troshe 105W.
Jedino je televizor ostao. Uskoro, oticji cje tft od 65W i TV od 100W, docji cje TFT od 22 incha sa TV tjunerom koji troshi, necjete verovati, samo 58 W.
Sve to ukupno danas izadje oko 200W, shto je NISHTA u odnosu na ono shto je bilo ranije.
Svi govore o globalnom zagrevanju i o prevelikoj potroshnji elektrichne energije, a gledajte shta se deshava...
Idemo napred.
Razmislite. Shta ste vi koristili, a shta koristite danas? Zanimljivo je.
Bash sam neshto razmishljao.
Nekada sam imao rachunar sa napajanjem od 500W.

Vishe nemam nishta od ovoga. PAzite sad.
Laptop koji troshi 35 wati. TFT monitor koji troshi 65 W. Lustet sa, danas, ekonomichnim sijalicama koje osvetljavaju josh bolje, a sve tri sijalice ukupno troshe 105W.
Jedino je televizor ostao. Uskoro, oticji cje tft od 65W i TV od 100W, docji cje TFT od 22 incha sa TV tjunerom koji troshi, necjete verovati, samo 58 W.

Sve to ukupno danas izadje oko 200W, shto je NISHTA u odnosu na ono shto je bilo ranije.

Svi govore o globalnom zagrevanju i o prevelikoj potroshnji elektrichne energije, a gledajte shta se deshava...

Razmislite. Shta ste vi koristili, a shta koristite danas? Zanimljivo je.