Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Dragonite
Pre nekih 15-ak dana bilo je većih nestanaka struje u Kragujevcu, dogodile su se havarije u dve trafo stanice i narednih dana napon je bio slabiji no obično.

Meni je od tada počeo da se gasi komp - odjednom se ugasi samo kućište, monitor i ostali uređaju (Scanner-printer, kablovski modem, zvučnici) rade normalno. Kada nakon toga uključim kućište sistem traži proveru H particije (to je novi hard disk ubačen pre dva meseca). Takva spontana gašenja se dešavaju jednom u dan-dva.

Napominjem sledeće:

- drug s drugog kraja grada mi je prijavio da se i njemu isto dešavalo nekoliko dana u toku tih problema sa trafo stanicama.

- sinoć sam primetio da se na monitoru suzila slika na par trenutaka (kao na TV-u kad je slab napon) i nešto posle toga se kućište ugasilo.

- ja imam monofaznu struju.

Pitanje je sledeće: mislite li da je u pitanju hardverski problem (crkava napajanje) ili je možda slab napon kriv za ovo?

:(
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mislim da je podatak da imas monofaznu struju dovoljan da pretpostavim da je u pitanju napon...

Doduse to da crkava napajanje nije iskljucivo, ali cisto sumnjam da bi mu trebalo da toliko crkne... meni se 2 puta desilo i prslo je odjednom bez najave :)
By Dragonite
My thoughts exactly :kolo:

Zaključno sa jučerašnjim gašenjem to bi bio 9. put da se ugasi (ili je napajanje toliko dobro da prosto želi da živi?)
Korisnikov avatar
By andjela
a koje je napajanje?

ako je ono sto dolazi u kucistu od 20€ (hleb napajanje) mozes slobodno da ga bacis, i budi srecan da je samo ono crklo.

kupi neko normalno napajanje
By Dragonite
Napajanje je u okviru ATX Midi Tower DTK CAS-8BLU2A31PO 300 W

To piše na računu.

:dumb:
Korisnikov avatar
By andjela
ili bese ooops! :smeh:

kupi neko pravo napajanje a ne to od 500g
By Dragonite
Originally posted by andjela
ili bese ooops! :smeh:

kupi neko pravo napajanje a ne to od 500g
ok, može preporuka?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to napajanje svakako spada u slabija. je li ti se komp gasi ili resetuje? ako se gasi, problem može biti i jak pad napona, pa se napajanje samo isključuje. da bi proverio napajanje najbolje je da pokušaš da komp uključiš na neki drugi vod (idealno kod nekog daljeg komšije koji isto ima komp), pa ga tamo ostaviš neko vreme da vidiš šta se dešava. ako se i tamo gasi (a njegov komp ne), onda je problem napajanje. ako se tamo ne gasi, onda imaš loše instalacije u kući.
By Dragonite
Originally posted by 2Q2Bstr8
to napajanje svakako spada u slabija. je li ti se komp gasi ili resetuje? ako se gasi, problem može biti i jak pad napona, pa se napajanje samo isključuje. da bi proverio napajanje najbolje je da pokušaš da komp uključiš na neki drugi vod (idealno kod nekog daljeg komšije koji isto ima komp), pa ga tamo ostaviš neko vreme da vidiš šta se dešava. ako se i tamo gasi (a njegov komp ne), onda je problem napajanje. ako se tamo ne gasi, onda imaš loše instalacije u kući.
Ne resetuje se, baš se gasi, kad kad iznenada nestane struja.

Ovo sa komšijom je teško izvodljivo, sa skoro svima sam na ratnoj nozi. :tushe:

Tražiću od keve da mi pošalje nekog od njenih električara da izmere napon u ponedeljak.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja mislim da je struja, slično se i meni dešavalo, tačno vidim da mi nešto žmirne sijalica i komp se ugasi...

Ali neko fino napajanje i dobar ups ti ne bi škodili za ti tvoju divnu monofaznu struju :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, sad kad Kiborg pomenu: u trenutku kad se komp ugasi, jesi primetio da se i ostali uređaji "resetuju"? tipa žmirkanje sijalica, gašenje TV-a i sl. zaista bi bilo dobro da ti izmere napon i da utvrdiš uopšte uzroke. najlakše je da kupiš novo napajanje, ali pitanje je koliko će i ono izdržati ako ti instalacije nisu dobre.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ako ti instalacije nisu dobre, komp ti je najmanja briga, mozes homBRE da ostanes bez zivota...
By Dragonite
Nije napon. Dolazio je čika-majstor koji kaže da je napon 240 volti, čak i nešto malo preko.

Molim više sile da napajanje izdrži do sutra. Kako vam zvuči Chieftec od 550W? Andjela, ne mogu da nađem Antec u Kragujevcu, svi prodaju samo Chieftec.
By fazza
Chieftec-ova napajanja su se pokazala loshe, bolje nadji Thermaltake.
Korisnikov avatar
By andjela
u svakom slucaju i taj chieftec je bolji od onoga sto si imao, ako bas ne mozes da nadjes bolje radice posao. ako mozes nekako da dodjes u bg ili da neki od tih prodavaca naruce iz bg probaj da uzmes Antec (ima ga od 550W) ili Thermatake (ali pure power serija). mada moja preporuka za napajanje u Srbiji je Corsair HX520 napajanje je seasonic inside, 5 godina garancija, modularni kablovi, sli ready, vrhunska izrada, stabilni naponi. samo sto je cena ~100€ (ali vredi svakog eurocenta)

ja imam seasonic s-12 napajanje (koje se nazalost ne moze nabaviti u Srbiji) koje je vrhunsko 430W platila sam ga 100€ pre dve godine, a tera prescott procesor na 3GHz overclockovan, 4x512MB rama, ati x1950gt graficku overclockovanu, 4 hard diska i 2 dvd pisaca i to radi 24/7
By Dragonite
Ok, razumeo sam. Pokušaću da nađem Antec/Thermaltake pure power, ako ne uspem uzeću ovaj Chieftec. Ovo sad radi, valjda neće da eksplodira za 48 sati.

Uštedeću od naredne plate i kupiću Corsair koje su mi preporučila :) .

U svakom slučaju hvala svima na pomoći.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!