Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By andjela
kool je

dosta je user frendly
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ochekivao sam da cjesh mi ti odgovoriti, a mrzelo me je da te PMujem. Strava :D

Nego btw, poshto mi je win na odvojenoj partici, kapiram da cju morati da formatiram sve zbog drugachijeg formata podataka u linuxu, a ne samo tu particiju, ne?
Korisnikov avatar
By andjela
pa instaliraj linux na drugu particiju, pa ces imati i win i linux
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Ubuntu je valjda najfrendliji Linux i mnogi ga preporučuju baš zbog toga. ali ako se dobro sećam tekstova koje sam čitao, mislim da instalacija ume da se zakomplikuje.
Korisnikov avatar
By andjela
a ume i da se ubije default graficki server (kao meni :giggle: )
Korisnikov avatar
By Escobar
Ja probala... I oborila sve sto je moglo, pa sam dizala win ispocetka. Naravno, ovo na maminom kompu, ne na svom :giggle: ...

Kad se escobar dohvati necega, tu trava ne raste...
Korisnikov avatar
By Rei
Probao. Cool je, stabilan, brz, lep za ochi, medjutim, zaboravi na GW ako instalirash lin. Posebno ako imash ATI grafichku. :sigh:

Par saveta ako se ipak odluchish da instalirash:

Zaobidji 64-bit verziju.

Particije za njega pravi iz windowsa sa Acronis Disk Directorom chisto da budesh siguran da ti lin instaler nece sjebati win particiju, kao shto je meni uspelo. Program je lak za korishcenje, samo napravi dve nove particije bez fajl sistema, jedna ti treba za instalaciju linuxa, neka bude najmanje 5gb (ako budesh hteo da probash da poterash GW na njemu, onda treba da bude dovoljno velika i za njega), i druga za swap fajl, neka bude izmedju 256 mb i 1gb.

Patience is virtue. :) JESTE user friendly ali opet se stvari rade drugachije nego na winu, at times ume da bude vrlo frustrirajuce.

Good luck. Ako treba pomoc oko josh nechega, pitaj, pomoci cu koliko mogu. :)
Korisnikov avatar
By Sutekh
:kletva: zbog GW.

Kapiram da mogu da imam 2 operativna sistema, ali bi mi bio mnogo veliki smor da se prebacujem na lin. kad ne pikam GW.

Pitacju na Guru da li je mogucje pokrenuti GW preko linuxa. Fala na savetima :)
Korisnikov avatar
By Rei
Mozhesh da dual bootujesh ali je smorchina prebacivati se stalno.
Ne sumnjam da mozhesh igrati gw na linu ali pripremi se za dosta eksperimentisanja za koja ja nisam imao zhivaca.

GW sajt takodje ne radi sa linux flashom.
Korisnikov avatar
By Sutekh
jel postoji neki emulator sa kojim mozhesh da pokrenesh gw?
Korisnikov avatar
By Rei
Pa postoji Wine (free) i Cedega (placa se, medjutim mozhe da se nadje za dz). Pitaj najbolje na guru forumima...
Korisnikov avatar
By unic0rn
za pocetak nabavi ubuntu live edition... butujes ga sa cda, nikakava instalacija nije potrebna, no nista od rada ti nece biti sacuvano, ali mozes da se poigras i vidis odgovara li ti. a ne mozes nista da unistis jer ti se ne zapisuje u boot record.. sem ako iz njega ne krenes da formatiras disk...

sto se tice emulatora, ne postoji savrseni emulator za win, narocito za kompleksnije stvari poput igrica ili nekih zahtevnijih aplikacija, ako se i pokrene, desice se da ti ne rade neke funkcije.

no, zato probaj sa live edicijom pa vidi...

a da izbrises sve mozes samo ako koristis particionistanje pri instalaciji a nisi siguran kako se to radi ... to ume da bude zajebano, i retko ko pri prvoj instalaciji linuxa ne obrise ceo hard disk (ja sam u svoj svojoj genijalnosti, naravno, primer da mi je iz prvog puta uspelo bez unisavanja windowsa:), ali sam zato sve lepo procitao sta pise tamo), tako da cak i da ti se to desi, nije strasno. tako se pocinje :D
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Sutekh
:kletva: zbog GW.

Kapiram da mogu da imam 2 operativna sistema, ali bi mi bio mnogo veliki smor da se prebacujem na lin. kad ne pikam GW.

Pitacju na Guru da li je mogucje pokrenuti GW preko linuxa. Fala na savetima :)
instaliras ubuntu, pa u njemu instaliras vmware workstation za linux pa u vmware podignes windows xp i instaliras GW i igras :)
Korisnikov avatar
By Sutekh
fala vam na brzim i preciznim odgovorima :D

pokushacju sa live editionom, to mi se za sad chini kao najbolje reshenje
Korisnikov avatar
By Rei
I live edicija ima svojih mana. Npr meni ubuntu live nije dozvoljavao da promenim refresh rate na monitoru, bilo je zakucano na 60hz, katastrofa za ochi, rezoluciju sam mogao menjati, ali ne refresh rate.

Nema sumnje da ce ti se svideti, izuzetno je dopadljiv vizuelno, a dobar je i under the hood. Ostaje ti samo da se naviknesh na nachin rada.

Ako ne igrash nishta osim GW, give it a go, kad ga jednom namestish da radi dobro nema vishe muke. Meni to odgovara jer igram razlichite igre, da se muchim za svaku posebno ne dolazi u obzir.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Imam ja neka blaga Linux iskustva, tako da otprilike znam shta, gde i kako.. Instalirao sam SuSe i radio je okej, ali.. nisam bio u BG a falio mi je driver za zvuk i za grafichku, chini mi se. Dopao mi se GUI.

Inache sam visual queen.. Ne mogu da gledam u neshto shto podsecja na Win 95 ili ned'o bog, na dos.

Stvarno mi je jako bitno da grafichko okruzhenje lichi na neshto (i ne, necju instalirati Vistu), jer ne zhelim da se frustriram. Ipak sam esteta :D U principu, samopredlozhio sam live ediciju zato shto, kako sam razumeo Unija, podsecja me kao na neki preview tog OS. Imam dosta prostora na HDD (250gb), jedino shto me sexa at the moment je shto mi ne radi dvd chitach/rezach. Pre nego shto bih ga instalirao, napravio bih back up raznoraznih gluposti (skidam sve serijale Nikite, a to moram da bekapujem, jer sam skinuo skoro celu prvu sezonu).

Shto se drugih igrica tiche, pazi..

Trenutno igram samo GW, ali izacji cje Starcraft 2, Fallout 3 i tako to. Mada kapiram da cju za njih da koristim Windows, jer nisu online.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!