Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Dakle, kada podešavam keyboard u Control Panel-u da bih mogao tipkati srpskom latinicom, ne mogu naći slova:čćšđž...
Jedino ih ima na hrvatskoj verziji koju sada dok ovo tipkam i imam uključenu.
Ko mi može reći u čemu je stvar?

Imam Win98, i dalje
Korisnikov avatar
By muzika86
Па користи хрватску верзију, шта фали? Иначе та слова су ти на енглеској тастатури овамо гдје су тачка запета, знаци навода и заграде.
Код мене је Serbian (Latin, Bosnia and Herzegovina) i Serbian (Cyrillic, Bosnia and Herzegovina) али имам Windows XP.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by muzika86
Па користи хрватску верзију, шта фали?
pa, ne fali ništa, samo se pitam zašto nije sve isto tako i za Serbian (Latin).
Иначе та слова су ти на енглеској тастатури овамо гдје су тачка запета, знаци навода и заграде.
jesu na Croatian, ali ih nema na Serbian (Latin). samo se pitam zašto je to tako i ko mi zna reći gdje su ta slova na Serbian (Latin)
Код мене је Serbian (Latin, Bosnia and Herzegovina) i Serbian (Cyrillic, Bosnia and Herzegovina) али имам Windows XP.
znam da ima tih mogućnosti na WinXP, ali eto ja i dalje imam Win98, pa ko mi može reći kako da podesim stvar iz tematskog mi pitanja, bio bih zahvalan.

REI, where are you...
Korisnikov avatar
By andjela
na windowsu 98 serbian je cirilica, latinica je croatian ili slovenian

i problem je sto se nemoze menjati kao na win200, xp treba se dodavati nesto u autoexec.bat za codepage 1250 ne znam vise sta tacno, bese davno :D

ili pri instalaciji windowsa 98 izabrati codepage 1250 i on sve namesti :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by andjela
na windowsu 98 serbian je cirilica, latinica je croatian ili slovenian

i problem je sto se nemoze menjati kao na win200, xp treba se dodavati nesto u autoexec.bat za codepage 1250 ne znam vise sta tacno, bese davno :D

ili pri instalaciji windowsa 98 izabrati codepage 1250 i on sve namesti :)
Ima i Serbian (Latin) (sa Language-Properties) na chemu upravo sada i tipkam, ali nema onih slova č,ć,š,ž...(upravo uključih Croatian da bi ih napisao), samo pitam da li je to stvar Win98 (imam 2nd edition) ili ....
Korisnikov avatar
By 2kune
To je zato jer ne postoji srpska latinica. :odbij: :P
:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By Vel boy
viruj, zna' san ja da cesh se ti upecati negdi ovdi :yes:

Ima srpski na latinici ako nema srpska latinica, isti vrag :giggle:

no, imash li ti Win98 pa da mi pomognesh :lukavi:
Korisnikov avatar
By andjela
pa ko jos koristi win98 u 2007 godini :giggle:

stavi barem win2000 ako je racunar spor
Korisnikov avatar
By KiWi

Ne vidim razliku između srpske i hrvatske latinice ... koristi hrvasku kao i svi mi ... Na Windowsu XP imaš i srpsku latinicu ali su kod nje permutovana slova z i y (ako se dobro sećam) ... Hrvatska je praktičnija za korišćenje ...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Kiwi

Ne vidim razliku između srpske i hrvatske latinice ...

ni ja! samo sam pitao shto nema onih kvakastih i akcentovanih slova in serbian (latin) na Win98

Originally posted by Kiwi
Na Windowsu XP imaš i srpsku latinicu ali su kod nje permutovana slova z i y (ako se dobro sećam) ... Hrvatska je praktičnija za korišćenje ...[/font][/size][/color]
i na croatian su isto tako y i z zamenjeni. nije u tom problem.

p.s.

samo sam postavio obichno pitanje, molim ne politizujte mi temu, to moja namera nije vec chisto tehnichko pitanje

REI, javi se...:smilegrin:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by andjela
pa ko jos koristi win98 u 2007 godini :giggle:

stavi barem win2000 ako je racunar spor
ima nas koji koristimo...

a prednosti win2000 su...?
Korisnikov avatar
By andjela
stabilnost, ntfs fajl sistem, potreban je isti hardware kao i za win98, noviji os, manje (mnoooogooo manje) bugova itd...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
čitaj malo pažljivije, već ti je andjela rekla zašto nema. koristi hrvatski layout. naravno, da bi ti to sve radilo moraš imati pravilno podešene config.sys i autoexec.bat, ali ne na kodnu stranu 1250 (ona se koristi samo iz Windowsa), već na kodnu stranu 852. ali za to stvarno moraš konsultovati google, jer sam i ja to radio pre 6 godina poslednji put.
Korisnikov avatar
By andjela
da sugavi cp852

tek kasnije je ms standardizovao 1250 za central european i tu se nasao i serbian :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
1250 se koristio i u Win98. od XP-a se koristi Unicode kao default.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!