Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By colorado
Ajmo vi Novosadjani koji se razumete u ovo. Preko kojega je provajdera najbolje uvesti ADSL i zasto? Da li se i na tome desava pucanje veze, i ako da, koliko cesto?

Hvala! :)
By Simor
Kazu da je najbolja konekcija kod NeobeeNet-a. Postoje tri paketa usluga i besplatno koriscenje ADSL modema. :neznam:
Korisnikov avatar
By Rei
Evo ja sam kod Neobeeja od kraja decembra. :)
Mogu da kazhem da su sasvim ok.
-Od provere teh. mogucnosti do konektovanja na net proshlo je 6 dana :)
-Veza je stabilna, download ide oko 28kb/s (teoretski maksimum na 256/64 paketu je 32)
-Naj jeftiniji su. Cene mozhda izgledaju isto kao kod ostalih provajdera, ali agregacija kakvu ima neobee kod drugih provajdera koshta DUPLO vishe :) . Setup i modem su free.
-Drajver za modem je jedina stvar koja ne radi bash najsrecnije, uglavnom radi ok ali ume da se zaglupi pa da nece da se konektuje.

Mixed feelings. Kazhem ok su, ali nije proshlo ni mesec dana od pushtanja prvih ADSL prikljuchaka u NS tako da je josh uvek sve moguce, i dobro i loshe. Ako vam se zhuri, prikachite se, ako ne onda sachekajte bar mesec dva da vidite kako stvari stoje. :)
Korisnikov avatar
By colorado
Hvala!

kontao sam da idem preko Neobija, ali je problem s to se ugovor zakljucuje na najmanje godinu dana, a ja neverujem da cu ostati u NSu vise od 6 meseci. :(
Korisnikov avatar
By Rei
Nije najmanje godinu dana, mozhesh da ga raskinesh kada god hocesh. Lepo mi reche sluzhbenica u jevrejskoj. A traje godinu dana chisto da ne bi morao svaki mesec da ga obnavljash. :)

Edit: evo sad chitam ugovor ( nisam detaljnije do sada :lol: ) i ako sam dobro skotao, sve shto trebash da uradish da bi raskinuo ugovor jeste da pustish da prodje 15 dana od istaka uplacenog adsl paketa bez placanja i tada cesh imati zakonsku obavezu da im vratish modem, tako da se valjda ugovor automatski raskida :)
Korisnikov avatar
By colorado
YESSSSSSSSSSS!!!!!

Hvala!! :mwah:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
svi provajderi koji nude ADSL usluge koriste potpuno istu infrastrukturu - Telekomovu. tako da tehni?ki problemi (pucanje veze, smetnje itd.) zavise od Telekoma. što se protoka ti?e, on zavisi samo od kapaciteta linka tvog provajdera, stoga je uvek bolje birati pouzdanijeg dobavlja?a. Neobee nije baš šampion na tom planu, s obzirom da ima ograni?en Internet link, a velik broj korisnika. ja sam imao vrlo loša iskustva sa njima, tako da sam prešao na Sezampro, a ovog meseca isprobavam i Sinfoniku.
Korisnikov avatar
By Rei
Jeste da sama veza zavisi od telekoma, ali i provajder mozhe da zavrne slavinu. Provajderima je vrlo lako da razlikuju p2p saobracaj od 'obichnog' i onda ko pretera .. Mislim, retko se deshava, ali ima sluchajeva.. Josh ako ste chuli za "Pisma" (Svet Kompjutera 12/2005 rubrika Ja Igrach)..
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Ja sam kod Sezama i muku mucim sa njima zbog pucanja veze, sto "ne bi smelo da se desava kod ADSL-a". Vec sam popizdeo, jer nikako da poprave stvar, samo "salju mail kolegi". AAAAAAAAAAAAAAA :mad:
Korisnikov avatar
By spliff
eunet je sasvim ok... mada, pretpostavljam da su najskuplji
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Što se ti?e p2p saobra?aja, to je svakako najve?i izvor velikog prometa, što se provajderima nikako ne isplati. Na žalost, umesto da celu stvar reše tako što ?e npr. eksplicitno zabraniti p2p ugovorom ili na neki drugi korektan na?in, oni su slali ta fantomska pisma i ostale gluposti.

A ovo što operativni kadar piše za pucanje veze, verovatnije da je problem sa infrastrukturom, tj. Telekom Srbijom, a ne Sezamom. Opet, koliko je meni poznato provajderi su preuzeli na sebe i rešavanje takvih problema, s obzirom da provajderi u?estvuju u celom procesu uvoðenja ADSL priklju?ka, a ne Telekom.
Korisnikov avatar
By nEne
pa mislim sta ce ti aDSL kad ne mozes da koristis P2P... mislim, bolest!

ja inace-nazalost-jebiga nemam tehnickih uslova, tako su mi bar javili iz neobeeja, nije ni cudo, kad u celoj srbiji nema sveukupno 10.000 aDSL prikljucaka (hrvatski T-Com slavi 100 "tisucitok" korisnika)...

uzas...
Korisnikov avatar
By Oziris
Moja devojka i ja smo uvele Sezampro ADSL, ciji je BASIC paket 1299 din... Nije idealan, ali je daleko bolji od dial up konekcije. Ne znam kako je kod drugih provajdera, ali kod Sezam-a je BASIC paket 256 kb/s i 1500MB+1500MB, i u svakom trenutku mozes doplatiti jos koji giga, tako da je to meni sasvim zadovoljavajuci uslov.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Beotel ima nešto povoljniju ponudu. brzina je ista, ali imaš više saobra?aja, a košta 1000 dinara. ono što ne bi trebalo zanemariti u celoj pri?i je tzv. "agregacija" koja predstavlja odnos broja korisnika po megabitu veze. na primer, ako je agregacija 16:1 onda prose?no 16 korisnika deli vezu. u praksi to zna?i da navedene brzine konekcije nisu garantovane brzine. što je odnos agregacije manji, to je i veza brža.
Korisnikov avatar
By Rei
Da te samo ispravim kod onog "shto je odnos agregacije manji, to brzha veza"
Nije brzha veza, vec je samo manja verovatnoca da ce da dodje do zagushenja. :D
Korisnikov avatar
By Rei
/me je besan na neobee :mad:
Opet dva sata nisam imao net..

Znam gore sam govorio da je sve ok ali sam bio previshe optimistihan misleci da ce se stanje stabilizovati..

Ozbiljno razmishljam o raskidu ugovora :seljache:

Colorado, nemoj kod neobeeja! :)
Idi ili kod eunta ili sezampro, nadam se da valjaju neshto, oba su skuplja od neobeeja za 600 dinara :seljache: a i imaju duplo vecu agregaciju (30:1) :mad:
Valjda valjaju neshto, valjda...
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by operativni kadar
Ja sam kod Sezama i muku mucim sa njima zbog pucanja veze, sto "ne bi smelo da se desava kod ADSL-a". Vec sam popizdeo, jer nikako da poprave stvar, samo "salju mail kolegi". AAAAAAAAAAAAAAA :mad:
Како је ово за очекивати од Сезама... :pucaodsmeha:

Они и њихов сервер који се стално рестартује... Никако да поправе. :pucaodsmeha:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!