Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

kako sam u temi Cekicem na kompjuter dobio ideju da reinstaliram sistem, to sam i uradio... posle mukotrpnog i veoma frustrativnog dana, dobio sam novi sistem, koji sad radi brze i blablabla... NO, dogodi mi se, evo danas vec dvared, da mi se racunar sam od sebe restartuje, ne dajuci nikakve Error pageve. to me jako brine, a i nervira.

posle nepozvanog restarta dobijam porku da "se sistem oporavio od ozbiljnog problema" te me pita da li zelim da posaljem report... slanjem reporta dobijam informaciju da microsoft "nema resenja za ovaj problem" a da je po sredi "Windows stop error, Windows has encountered an error from which it cannot recover and needs to restart" a da je uzrok tomu "Unknown device driver"...

ima li neko ideju zasto mi se ovo dogadja i kako to mogu da izlecim? nikada mi se ranije ovako nesto nije dogadjalo...
Korisnikov avatar
By andjela
memorija

testiraj memoriju

a moguce je da su se pojavili bad sectori na hardu, mozda bas na delu gde su neki windows system files
Korisnikov avatar
By Paki
Jesi li instalirao posle reinstalacije windows-a ponovo drajvere za matičnu, grafičku, zvučnu... karticu (ploču) ?
Korisnikov avatar
By Rei
Hmm. A shta si radio kad se desilo? Mislim jesi radio neshto bezveze tipa slushanje muzike ili si igrao neku igru? Jer leto je i kad igra optereti procesor mozhe da dodje do gadnih temperatura...

Inache chudne restarte chesto uzrokuje memorija koja crkava, ali ne mora da znachi.

Skini neki program kojim bi mogao da pratish temperature, npr everest ultimate.

Upali neku igru, shto zahtevniju po mogucstvu i neku koja je ranije dobro radila, igraj se neko vreme pa vidi shta ce biti.
Korisnikov avatar
By nEne
andjela, kako se testira memorija?
Originally posted by Paki
Jesi li instalirao posle reinstalacije windows-a ponovo drajvere za matičnu, grafičku, zvučnu... karticu (ploču) ?
nisam, instalirao sam samo drajver za zvucnu kartu (koja je integrisana na asusovu plocu) zato sto mi to jedino windows nije nasao... ostalo nista nisam instalirao, win je nasao Atijevu graficku, drajvere od maticne ploce ni nemam...

@ REI
nisam igrao igricu (ne pamtim kad sam poslenji put to radio). da, radio mi je winamp, photoshop, browser, nista sto bi preoperetilo procesor, pretpostavljam...

:no:
Korisnikov avatar
By Rei
Photoshop voli da gnjavi memoriju :|

Imash specijalizovane memory diagnostic programe, recimo za GoldMemory (link) i memtest86 (link) kazhu da su dobri, ali to ti ne mogu potvrditi jer ih nisam koristio. Oni trebaju da rade najmanje sat-dva, pozheljno shto duzhe (ne zajedno...).
Korisnikov avatar
By nEne
uradicu dijagnostiku memorije, pa cu da vidim sta mi je ciniti posle....

hvala svima. :)
Korisnikov avatar
By unic0rn
hajde baby vako:

Desno dugme na My Comp
Properties
Advanced
Startup and recovery
odchekirash Automaticly restart

chekash blue screen of death i javish shta je rekao
Korisnikov avatar
By nEne
okej, dusice ;) odradio sam to, sad ga cekamo :D
Korisnikov avatar
By Kupper
Mozda ce ti ovo pomoci a ide u prilog vecini odgovora. Imao sam isti problem prosle godine, ortak mi zamenio memoriju (sa 128 na 512) i posle ni jeddnom nije bilo problema.

A ovih dana temperature idu i do 58/45...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ne mora biti nuzhno do fizichke memorije, ljudi :)

Chesto to uzrokuje drajver koji je loshe napisan i koji trazhi da pristupi delovima memorije koji mu nisu dodeljeni i winblows to reshava tako shto dumpuje jezgro na disk i restratuje se ochekivajuci da ce sve biti ok posle toga.

znachi, sve drajvere koje si instalirao naknadno, te komponente malo koristi i on ce izbaciti ekran, a kada zapishesh shta je, onda ga restartiraj jer vishe nece sam
By fazza
Ne znam shta je to toliko moglo da se poremeti posle reinstalacije Windows-a...
Rekao si da nemash drajvere od matichne, shto bi mogao da bude jedan od
problema. To shto Windows sam prepozna pojedine komponente ne mora da
znachi da ce sve biti ok. Najbolje je da instalirash ono shto si dobio uz
komponente ili da pronadjesh odgovarajuce na netu.

Razloga za restart kompa moze da bude prilichno, tako da je nezahvalno
nagadjati shta je po sredi. :) Chisto sumnjam da je riknula memorija ili
napajanje, ne ide to bash tako i to bash posle reinstalacije sistema...

Moj ti je predlog da za pochetak iskljuchish glupavi "system restore" jer
koristan svakako nije (bash kao i Microsoft-ov error report :lol: )

Kao shto reche unikornjacha :) prepishi nam to sa blue ekrana i neke stvari
ce mozda biti jasnije. :)
By fazza
S obzirom da se Demian oglasio sinoc u 11:45, imam blagi predosecaj da vishe
ne moze da mu se digne...(Windows). :lol:

Shta smo to uradili choveku, qq!!! :lol:
Korisnikov avatar
By nEne
dize mi se bez problema, 'fala na brizi! ;) :smeh:

posle jucerasnjih par restarta, nisam vise imao problema, da-kucnem-u-drvo, pa tako ni mogucnosti da zapisem sadrzaj plavog ekrana smrti...

iskreno se nadam da ce tako i ostati... moram se jos nakaniuti da testiram tu memriju...

fazzo, ja drajvere nisam dobio uz komponente, ne pitaj kako sam uopste nabavio ovaj racunar i od koga! ;) drajvere za maticnu plocu ne mogu da nadjem ni na netu, to je Asus P4P800s-x, i na sajtu imaju samo pojedini drajveri za nju, kao npr. drajver za muzicku kartu (koji sam skinuo i instalirao) te drajver za USB etc.
Korisnikov avatar
By nEne
evo desio se... tacno sam ga urekao! :no:

A problem has been detected... blabla... i Windows je morao da se ugasi.

MEMORY _ MANAGEMENT

Pa onda neke nebitne stvari... pa sledi...

Technical information:

* * * STOP: 0x00000001A (0x00000000781.... i tako dalje)

Beginning dump of physical memory.
Dump complete.

By fazza
Originally posted by demian
evo desio se... tacno sam ga urekao! :no:

A problem has been detected... blabla... i Windows je morao da se ugasi.

MEMORY _ MANAGEMENT

Pa onda neke nebitne stvari... pa sledi...

Technical information:

* * * STOP: 0x00000001A (0x00000000781.... i tako dalje)

Beginning dump of physical memory.
Dump complete.

Stop error 0x0000000A (Stop 0x0A) indicates that there was an attempt in kernel mode to touch pageable memory at too high a process internal request level (IRQL). Typically, this error occurs when a driver uses an incorrect memory address. Other possible causes of this error are an incompatible device driver, a general hardware problem, and incompatible software.

Otprilike ono shto ti je uni napisao, mada ne mora da znachi. :)
Pretpostavljam da je u pitanju to shto nemash odgovarajuce drajvere za
matichnu plochu, ili za neku drugu komponentu.

Pogledaj ovu stranicu: http://aumha.org/win5/kbestop.htm

Na njoj mozesh da pronadjesh sve o "STOP messages" tipa 0x0A i 0x50.
By fazza
dize mi se bez problema, 'fala na brizi! ;) :smeh:

posle jucerasnjih par restarta, nisam vise imao problema, da-kucnem-u-drvo, pa tako ni mogucnosti da zapisem sadrzaj plavog ekrana smrti...

iskreno se nadam da ce tako i ostati... moram se jos nakaniuti da testiram tu memriju...

fazzo, ja drajvere nisam dobio uz komponente, ne pitaj kako sam uopste nabavio ovaj racunar i od koga! ;) drajvere za maticnu plocu ne mogu da nadjem ni na netu, to je Asus P4P800s-x, i na sajtu imaju samo pojedini drajveri za nju, kao npr. drajver za muzicku kartu (koji sam skinuo i instalirao) te drajver za USB etc.
Nije do memorije, batali to.

Bice da je zbog "Unknown device driver" koji si gore pomenuo. Shta sve od
komponenti imash u rachunaru? Da li se restartuje kada pokrenesh neki
program ili se to deshava ukoliko je komp ukljuchen i ne radish nishta na
njemu?

Idi u device manager, vidi koji ti je to "Unknown device driver".

Shto se tiche drajvera za matichnu, mislim da bi odgovarali i neki za druge
modele Asusovih plocha.

Na Asusovom sajtu imash sve shto ti treba...

Ljink:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

Gore imash "Latest", "All", "BIOS", "Drivers", "Utilities", "Manual", pa biraj
shta ti treba. :) Preporuchujem da krenesh od drajvera. :D
Korisnikov avatar
By nEne
Da li se restartuje kada pokrenesh neki
njemu?
dogodi se i jedno i drugo, znaci dogodi se da se restartuje kad bas nista ne radim na njemu....

evo, sad skidam drajvere za chipset za maticnu plocu, pa cu to da probam da instaliram...

jos jednom, hvala :)
By fazza
Da li se restartuje kada pokrenesh neki
njemu?
dogodi se i jedno i drugo, znaci dogodi se da se restartuje kad bas nista ne radim na njemu....

evo, sad skidam drajvere za chipset za maticnu plocu, pa cu to da probam da instaliram...

jos jednom, hvala :)
OK, poskidaj drajvere za matichnu, potrudi se da skinesh i za grafichku, pa vidi
kako ce se onda ponashati. :)

Mislim da ce biti sve ok, ali ako ne bude javi se! :)
Korisnikov avatar
By bigirl
Meni se to jednom prilikom desilo... I nije bilo ni do kakvih drajvera nego do windowsa (prazan win, tek instaliran). Takođe, nije ništa hardverski bilo problem jer sam ponovo instalirala win (sa istog cd-a i sa istim hardverom) i sve je onda radilo kako treba. Spoooooookyyyy...
Korisnikov avatar
By nEne
@fazza

instalirao sam drajvere za chip-set, za graficku kartu... treba jos da instaliram drajver za tv kartu, samo treba da ga nadjem na netu... pa cu da vidim... :)
Korisnikov avatar
By gari
Meni se dešava da se kompjuter sam od sebe restartuje kada igram neku igricu /na primer War Craft III/ ali s obzirom da je ona ilegalna i krekovana nije ni čudo. Taman da pobedim, kad kompjuter kvrc-prekine. A kad ON pobeđuje ne restartuje se-đubre pokvareno! Će radi čekić, vidim ja.

:jbg: :kuca: :mazi:
By fazza
@fazza

instalirao sam drajvere za chip-set, za graficku kartu... treba jos da instaliram drajver za tv kartu, samo treba da ga nadjem na netu... pa cu da vidim... :)
Shto ne reche da imash tv kartu! :) Hoce taj iznenadni restart i od TV karte, a
hoce i od satelitske kartice, pogotovo ako ne potrefish PCI slot ili su drajveri
loshi.

Ja muku muchim sa Skystar2 karticom koja se nikako ne slaze sa modemom...
Gledaj da tu TV kartu prebacish u neki donji PCI slot, nikako ispod grafichke! :)

Javi kako napredujesh. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!