joj, svinj?e...

drago mi je da ti je moj savet pomogao. (btw, svinj?e možeš da isklju?iš/promeniš.)
što se spyware-a ti?e ja koristim Adaware u kombinaciji sa Spybot search and destroy. oba programa su besplatna. jedan skidaš sa
www.lavasoft.com, a drugi nisam siguran. probaj da googlaš, na?i ?eš ga sigurno. postoji i Microsoftov Antispyware koji je besplatan, ali mislim da njega mogu preuzeti samo legalni korisnici. (moraš prvo uraditi validaciju Windowsa.)
kad instaliraš program(e) obavezno uradi update baze. mislim da ?im pokreneš program ?e te on upitati da li želiš da to uradiš. a što se skeniranja ti?e, preporu?ujem ti da to uradiš u safe modu, pošto se tada ti programi ne?e pokrenuti. ako skeniraš prilikom standardnog boot-a, programi postanu aktivni i nalaze se u radnoj memoriji i izuzetno ih je teško ukloniti. ako imaš i antivirus, i u njemu pokreni full scan dok si u safe modu.
posle javi šta ti je javio, tj. da li si dobila neke poruke o grešci i sl. obavezno pogledaj izveštaj, jer tamo imaš detaljne informacije koji spyware nije mogao da ukloni i zašto, i koji su fajlovi na tvom disku inficirani. to ti može dati neke ideje.
ako opet ne o?isti spyware zabeleži koji spyware ti je našao i šta ti javlja. možeš ostaviti poruku na forum. probaj takoðe da googlaš traže?i nešto tipa "remove xyz", gde je "xyz" ime spyware koji nije uklonjen.