Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
Pravi neko sajticje? :unic0rn:
Ja sam kao neshto pocheo u poslednje vreme. A nish' o html kodu ne znam. :nerd: Malo gledam tutoriale po netu a nikako da uzmem pa da ozbiljnije uchim... Sreca pa ljudi izumeshe WYSIWYG za nas noobove. :D Mada, u Dreamweaveru ne znam ni tako da pomerim sliku da stoji gde treba. :smeh: Ali dobro, ima tu drugih programa. Najvishe volim Nvu (Nview) i Antenna.
I tako, pravim ono sa smajlicjima, a poushavam i josh neshto, samo ne ide, imam ideju, osmislio sam lep dizajn, sve lepo ispalo samo nemam materijala za sadrzhaj, treba mi neko struchan...

Josh neko? :)
Korisnikov avatar
By Super Mario
Nekada sam se time bavio. U sustini, to je ssiroka tema koje zahteva dosta rada i chitanja. Za izradu iole kvalitetnog sajta potreban je tim ljudi. Vishe me je interesovao web dizajn tako da nikada nisam imao puno sadrzaja da uglavim na sajat.

Od programa je Dream super, Adobe Image styler za grafiku, mada me je Live motion odushevio (kao Flesh ali mnogo lakshi).

Mozda bismo u ovoj temi mogli da podelimo sa drugima linkove ka besplatnom hostu itd.

Mene je pozitivno iznenadio blogger.com koji radi dosta posla u samo pet mitnuta :kuvar:
Korisnikov avatar
By Vega
Ja sam davno pocela da ceprkam oko toga, i ucila HTML i sve, al sada ima tolko dobrih aplikacija koje sve fino mogu da ti odrade, samo sto ti kucu ne usisaju ;)
Mocrosoft-ov Front Page Express je los al dosta zgodan za prvi pokusaj pravljenja sajta, lako se uci. Tako sam ja pocela. Posle toga provaliti Dreamweaver koji sad koristim mi nije uopste bio problem. Dreamweaver definitivno odradjuje posao (pravila sam samo sebi sajt al to mi je bilo dovojno da vidim sta sve moze). Svakakve zezancije mogu u njemu da se naprave. Ono sto je meni licno najveci problem je smisliti neki dizajn, a tehnicku stranu cu lako....
Korisnikov avatar
By KiWi
Prvo sam radio u FrontPage-u (bruka i sramota) ... onda sam prešao na Macromedia HomeSite .. pa na Dreamweaver ... sada sam sve to batalio .. kupio par diskova sa tuturialima za flash web design i sad u?im :D ima stvarno zilion mogu?nosti i nema ograni?enja koja posteduje standardni webdesign. I što je najvažnije, niko ne može da ti marne kod jer je u samom .swf fajlu ... ma divota :D .. jedino je malo sjebano što moraš za svaki ve?i fajl da praviš preloader.. ali navikne se ?ovek :D .. radi li još neko u flashu ?
By fazza
Ti znash da ja volim da se zezam sa tim stvarima, narochito kad mi je dosadno! :D

Nisam odavno nishta pravio, ali definitivno hocu neshto chim stigne cable net! :komp:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
:) Ja sam se baktao sa dreamwaverom, i provalio sam ga u sitne detalje :smug: Ali kada sam ga izdegustirao, smorio sam se i nisam znao sta jos da radim na sajtu, pa sam ga iskljucio :D :smeh:
Korisnikov avatar
By Kupper
Ja se mnogo igram tim stvarima, totalno amaterski. Nemam pojma ali i ono sto napravim znaci da sam bar jedan korak bolji nego juce. Ucim kodove za boje, kako postavljati, menjati backround, tumbnails, ivice fotose, njihove debljine, opet boje, kaunteri... (sve vreme govorim o kodovima), milion necega....i to me jako zabavlja.
Nemam ikakvih pretenzija samo mi je beskrajno zabavno kad nesto kao pravim, pa napravim, pa se divim kako sam nesto uspeo.....

A html sam pokusavao dok nisam naisao na nesto sto mogu da copy/pastujem. Nekad uspe, cesce ne.

Sem vremena, zabave, jedino sto sam zaista ukapirao je da je covek koji radi web design, u smislu posla, mora jako da ga voli, a pre svega, da bude kreativan, skoro umetnik.
Korisnikov avatar
By Rei
Sem vremena, zabave, jedino sto sam zaista ukapirao je da je covek koji radi web design, u smislu posla, mora jako da ga voli, a pre svega, da bude kreativan, skoro umetnik.
Da, i mora da bude uporan, jer ako to radish sve pishucji kod to ide onda mnooogo sporo (i guess). Bez koda ide lako, ali ne znam zashto ljudi izbegavaju takav nachin izrade sajta? Valjda zbog manjka naprednijih tehnologija a i samog nachina na koji program generishe kod, pa dodje do losheg prikazivanja u browseru... Dreamweaver bar nema taj problem.
Nije preterano teshko, ako znash posao, samo je sporo, a valjda je najtezhi deo prikupiti materijal za sajt. I redovno ga updateovati. A prednost je shto mozhesh posao da radish od kuce ako radish profi za neku firmu. :D
Kontam da je flash dosta tezhi? Nisam upucjen u to.
Korisnikov avatar
By ratko_ns
Originally posted by Kiwi
niko ne može da ti marne kod jer je u samom .swf fajlu ... ma divota :D
Ma mooožeee... Flash Decompiler ?upa sve živo iz swf fajla... ?ak može da napravi .fla fajl :) jako korisna stvar?ica.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Svasta cu jos nesto da naucim :nerd:
Korisnikov avatar
By HARP
Meni su dali diplomu za taj web design,mada samo za svoje potrebe koristim te sposobnosti...
Kako se uprostilo sve oko toga uskoro ?e svaki korisnik interneta znati da napravi internet stranu...
Prosto je,samo sve konce treba vu?i ravnomerno,ako se umrsi makar jedan mora sve iz po?etka ili da se traže greške...
Web design dobar za postupne,strpljive i staložene ljude...:zongler:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Sto sam ja mislio da ti jedva komp da znas da upalish :praznoglavi: :evilkiss:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Mr.Ja
Sto sam ja mislio da ti jedva komp da znas da upalish :praznoglavi: :evilkiss:
Eh,pa kad bi ljudi znali šta sve ?u?i u meni :D

:deda:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Uff, pa ne poznajem te dovoljno dobro da znam ko je sve cucao u tebi... :D :njanja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!