Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
firewall mi blokira internet

... ili to ima veze sa antivirus-programom (avira)

svaki put kada se podigne sistem, da bih imao internet, moram da:

iskljucim, pa ukljucim, pa iskljucim firewall, restartujem windows (7), i onda ima. :facepalm:

krajnje frustrirajuce.

zasto?

modem ne pokazuje nista nenormalno, ali ikonica za net konekciju pokazuje uzvicnik, nema neta sve dok ovo ne uradim.

troubleshoot analiza takodje ne pokazuje da problem postoji.

a ni google pretraga vala, nista mi nije jasno, sve mi zvuci prekomplikovano.

sta da radim?
Korisnikov avatar
By acid drop
Ja sam jednom reinstalirala win, i ona ethernet ikonica, ili šta je već, nije ni htela da se pojavi.

Nakon mnogo sati brljanja, izvukla sam sve utikače iz svih utičnica i ponovo ih vratila na mesto i net proradio. :eureka:

Edit: Možda zvuči šašavo, ali mene više leđa ne bole. :lol:
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427196#p2427196]antibiotic napisao:[/url]modem ne pokazuje nista nenormalno, ali ikonica za net konekciju pokazuje uzvicnik, nema neta sve dok ovo ne uradim.
čim uključiš računar pritisni WIN+R, ukucaj cmd i pritisni enter. u konzoli onda kucaj (bez nav.) "ping 8.8.8.8". ako dobiješ rezultat, imaš net. to bi značilo da ti ne rade dns serveri (googlaj opendns setup windows).

ako nema rezultata, vjerovatno kartica nije dobila ip od rutera/modema. googlaj za "automatic dhcp settings windows".

to mi za sada pada na pamet...
Korisnikov avatar
By *deni*
:krezavi:
Dante, ne zajebavaj čoveka. :lol:

Ja sam proletos imao problematiku sa laptopom i odmah sam ga nosio majstoru, nemam se ni znanja, ni vještina, ni namjere baktati oko stvari koje ne razumem.
Mesec i nešto dana me je majstor mučio dok nije nabavio tu neku špeciju ( kako je rekao, iz Beograda ), koju je navodno umetnuo u laptop i dao mi usmenu garanciju da će da radi nesmetano narednih godinu dana.
Videćemo. Instalirao mi je i neki programčić koji omogućava da mi on sa daljine babra i čeprka po laptopu i otklanja eventualne poteškoće. To je baš kul i svima preporučujem takav vid održavanja mašine. :yes:
Korisnikov avatar
By antibiotic
@bern dhcp setting mi jesu na automatic,
isto kao sto stoji ovde:
http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... P-settings" target="_blank
IP mi je bio na automatski, DNS server nije, pa sam promenio.

uradio sam isto kao sto lik predlaze na ovom videu:
http://www.youtube.com/watch?v=CpYTW5jZumY" target="_blank

medjutim i dalje stoji:
DHCP Enabled .......: No

sad cu da aktiviram firewall i restartuje komp da vidim sta ce da se desi
Korisnikov avatar
By antibiotic
ne vredi, morao sam da prodjem kroz isti smor proces da bih imao internet.
Korisnikov avatar
By Waldorf
a koji firewall? koji ruter ili modem? koji provajder?
avira antivirus sama po sebi ne bi trebalo da bude problem. ja je koristim i instalimra na svim kompovima kad ljudima reinstaliram sisteme i nikad frke takve, a ni bilo koje druge, vrste nije bilo...
By Simor
Ako smem da zloupotrebim antibioticovu temu: ja imam problem da mi firewall blokira učitavanje java aplikacija. Za razliku od antibiotica, kod mene net sasvim ok radi, ali ako treba java da se učita moram da zaustavim rad firewalla.
Korisnikov avatar
By erkondisn
mičite te vatrozide i nadjite neke nove :awesome:

antibiotic, jedno po jedno...

- probaj prvo ukloniti antivirusni program
- ako ni onda nije pomoglo, mozda da resetiras postavke tog tvog firewalla (koliko kuzim to je onaj defaultni od win7)
- mozda da se poigras nekim opcijama...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427258#p2427258]Simor napisao:[/url]Ako smem da zloupotrebim antibioticovu temu: ja imam problem da mi firewall blokira učitavanje java aplikacija. Za razliku od antibiotica, kod mene net sasvim ok radi, ali ako treba java da se učita moram da zaustavim rad firewalla.

pricamo o izvornom firewallu tvojeg operativnog sistema, ili si instalirao neki?
sigurno ima neka opcija, pa probaj reinstalirati firewall ili resetirati sve zive opcije, pa jovo nanovo... mozda i upali...
By Simor
Hvala, erkondisn. Nije izvorni firewall OS nego sam instalirao. Nije to meni jako veliki problem, ali sam ga primetio, pa iskoristio ovu temu.

:D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Stari laptop mi je na izdisaju snaga... trajao je baš dugo, skoro 5 godina... pa danas uzeh novi. I da, naiđoh na sličan problem, sa neodgovarajućim drajverima! Na prošlom sam imao problem sa web-kamerom, a na ovom sa wireless-om. Dok čovek iskopa na netu... :drama:
Korisnikov avatar
By Dirrty
A Windows Update je tek poseban problem... ne mogu da verujem da ne postoji pristojna a pristupačna alternativa Microsoftu - nesposobno smeće!
By Lovefool
Probaj neku od linux distribucija :) Ja bih ga koristio, ali posto se povremeno bavim web design-om, adobe paket mi je nezamenljiv. Da ne pominjem igrice :) Jedno vreme sam koristio oba (dual boot) ali smaralo me je restartovanje, a virtuelne (virtualne?) masine su mi nekako shit.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne razumem se preterano u software, pe me je strah nagle promene... ali me Windows sve više nervira. Razmisliću o tome, hvala.
Korisnikov avatar
By constantine
novi komp sari problem
novi komp novi problem
stari komp stari problem
stari komp novi problem

:lood:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Trenutno imam samo jednu particiju na hard disku, a mrsko mi da se bakćem podelom... a i ne znam tačno kako to izgleda. Kapiram da moram da žrtvujem sve podatke, odnosno da ih sklanjam ako želim da ih sačuvam?

Da mi život trenutno nije dovoljno naporan, drndao bih se tim stvarima.
By Kragi
Ne moras.
Novu particiju na hardu je moguce napraviti bez obaranja sistema uz 'uzimanje' vec postojeceg slobodnog prostora tako da i fileovi ostaju netaknuti.
Ima gomila sw koja se bavi time i sama odradi posao a ti samo napises koliku bi velicinu nove particije. Googlaj.
I nije da te teram, samo kazem :D
Korisnikov avatar
By constantine
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2523172#p2523172]Kragi napisao:[/url]Ne moras.
Novu particiju na hardu je moguce napraviti bez obaranja sistema uz 'uzimanje' vec postojeceg slobodnog prostora tako da i fileovi ostaju netaknuti.
Ima gomila sw koja se bavi time i sama odradi posao a ti samo napises koliku bi velicinu nove particije. Googlaj.
I nije da te teram, samo kazem :D
mini tool partition wizard
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!