Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Hoce li ova vukojebina ikada dobiti iTunes Store?

Da
4
67%
Ne
2
33%
Danas je iTunes Store dostupan u 123 zemlje. U vecini je josh uvek moguce kupovati samo aplikacije ali mi nemamao cak ni to. Od decembra servis je uveden i u novim clanicama EU kao i u ostatku zemalja Juzne Amerike. Neko ce reci nabavis platnu karticu u zemlji koja ima Store i kraj priche, ali ne mogu svi to sebi obezbediti. I pored toga sto je piraterija kod nas dominantan oblik preuzimanja audio i vizuelnih sadrzaja, ovde postoji dosta ljudi koji su spremni platiti za novi album ili film. Mnogima u Srbiji izdvajanje novca za muziku, filmove ili serije predstavlja luksuz iz vishe razloga. U tradicionalnim music shopovima kod nas cene albuma ostaju iste godinama a na iTunesu, pored cestih kratkotrajnih snizenja, starije albume mozete kupiti za polovinu ili cak i trecinu regularne cene. Kada tome dodamo cinjenicu da je regularna cena digitalnog albuma niza od fizickog cd-a to bi sigurno uticalo na povecanje broja ljudi koji bi placali za preuzete sadrzaje.

Neko ce reci pa vec imamo nesto slicno - Telenor muzika. Dovoljno je da kazem da naplacuju posebno za album cover!! Znam da kod nas postoje veliki problemi oko autorskih prava ali ima ih i u zemljama koje su dobile svoju iTunes prodavnicu. Ono sto nikako ne mogu da dokuchim je koji su to razlozi, sem sto smo uvek zadnja rupa na svirali, zbog kojih nas sve digitalne pogodnosti obilaze u sirokom luku.
Korisnikov avatar
By now_pictured
Da upravo kao sto je rekla sixto iznad mene. Ja imam sigurno vise od sto originalnih CDjeva i vise od 200 originalnih DVDjeva filmova i TV serija ali kad kupim original, volim da to drzim u ruci. Da čitam booklet i imam kutiju i sve. Ako nemam to mi je isto, ko da sam skinuo sa neta
Korisnikov avatar
By blenta
i moj otac ako postuje nekog ima mu vinil plocu
to sto ste zarobljeni u vremenu ne znaci da nam ne treba :)

nego jesi ti kolonas razmislio izbunariti koje su relevantne adrese za uputiti email

pa napisati pismo kako tu ima ljudi koji bi voleli i kupiti aplikacije , muziku etc

pa da nam ga lepo okacis pa da masovno saljemo

jer obezbediti itunes store u srbiji je jednokratan projekat
ne verujem da je trosak veliki i kontinuiran
a vec imamo banke koje daju kartice za kupovinu preko interneta
Korisnikov avatar
By Dominion
jebesh itunes, kome treba muzika/film zna kako da dodje do istih preko torenta. ako mu trebaju aplikacije - jailbreak --> cydia --> http://cydia.hackulo.us/" target="_blank install installous 4 i milina, sve aplikacije koje se naplacuju na store-u za besplatno. nisam koristio iphone vec 2-3 godine ali sad sam uzeo 3gs kevi pa joj instaliram sve gluposti i igrice. ni dinara (tj. centa nisam potrosio) a ima sve lejtest angry birds-e, cut the rope-ove i sl...
Korisnikov avatar
By Mars
Trebalo je da uvedu zajedno sa bus plus sistemom, da iste pre-paid karte važe za oba.
Korisnikov avatar
By Stripi
mislim da itunes store dolazi sa predstavništvom Applea za tu zemlju.
Mi smo store mogli početi koristiti kada je je došao iphone u Hrvatsku, prije dviej godine se otvorio i prvi službeni shop u Zagrebu.
Dakle, problem je što neko u Srbiji nije ispregovarao sa Appleom otvaranje svih tih kuraca i palaca da bi ljudi željni bespotrebnih gedžeta i ostalih isranja mogli uživati :D
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352690#p2352690]Stripi napisao:[/url]mislim da itunes store dolazi sa predstavništvom Applea za tu zemlju.
Mi smo store mogli početi koristiti kada je je došao iphone u Hrvatsku, prije dviej godine se otvorio i prvi službeni shop u Zagrebu.
Dakle, problem je što neko u Srbiji nije ispregovarao sa Appleom otvaranje svih tih kuraca i palaca da bi ljudi željni bespotrebnih gedžeta i ostalih isranja mogli uživati :D
biće da taj apple ne razume srpsku varijantu pregovaranja,ili je razumeo pa odbio-podmaži,pa radi šta hoćeš... :zen:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352680#p2352680]deran napisao:[/url]...i kad smo kod vukojebIone,zašto se odavde ne može otvoriti paypal nalog,da ne moram da vijam ljude da mi kupe patike... :indijanac:
Beograd -- Najpoznatiji svetski sistem za plaćanje preko Interneta, PayPal, ove godine bi napokon mogao da bude omogućen i za građane Srbije.

Ministarstvo telekomunikacija završilo je pregovore sa kompanijom eBay, vlasnikom PayPal-a, koja je zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.

Ebay je najveća internet aukcijska platfora preko koje može da se kupe sve, ponekad po veoma niskim cenama. Tako, naprimer, naočare možete da kupite za nekoliko dolara, dok novi „ajfon“ košta oko 300 dolara. Takođe, na toj berzi možete da pronađete i razne raritete kao što su ploče sa potpisima velikih muzičkih zvezda.

Učestale internet kradje koje su iz Srbije vršene tokom 90-tih i prvih godina 21. veka dovele su do toga da naša zemlja bude na crnoj listi pojedinih servisa, zbog čega Srbije nema na listi zemalja iz kojig korisnici mogu da se registruju. Tako je kupovina preko eBay-a za sada nemoguća iz Srbije.

Jedan od glavnih razloga zašto ne možemo da naručujemo preko eBay-a je zbog toga što Srbije nema među zemljama kojima je omogućen PayPal, internet servis novčanih transakcija. Međutim, ta činjenica bi do kraja godine mogla da se promeni.

„Mi smo već neko vreme u komunikaciji sa njima. Imali su neku nedoumicu, ali smo mi to zajedno sa NBS razjasnili i napisali dopis da oni u Srbiji posluju kao na svim drugim tržištima. Sada se čeka da oni aktiviraju svoje strateško opredeljenje da dođu na nase tržište, ali kada će to biti zavisi od njih“, kaže ministarka telekomunikacija Jasna Matić.

Ipak, tu nije kraj problemima sa kupovinom preko interneta. Ako biste nešto naručili preko interneta suočićete se sa carinskim stopama. U Srbiji se ne plaća carina za robu do 20 evra, ali na sve što je skuplje od toga plaćaju se troškovi carinjenja i carinski račun, pa nešto što platite 100 dolara na internetu, kada dođe na vašu kućnu adresu, koštaće vas još najmanje toliko.

„Problematično je pitanje carinske procedure koja mora da se sprovede u svakom slučaju. Čak i da se ne plaća carina, postupak mora da se sprovede. Operatori mogu da otvore carinsku ispostavu i već su neki to i uradili tako da kupac ne mora da se bavi time, pa je taj iznos nešto malo veći“, kaže Jasna Matić.

Problemi sa carinskim stopama trebalo da nestanu primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju jer se vremenom ukidaju carinske stope na robu iz Evropske unije.

Dakle, problem je pravila NBS i, a onda tu postoje još kojekakve začkoljice koje, vjerojatno, do danas nisu riješene.
A i problem leži u krađi kreditnih kartica, pa tako ja ne mogu sa mastercardom, koji mogu koristiti svugdje, nadoplaćivati kredit na telenor prepaid broju.
Eto, jasnije malo sad?
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352697#p2352697]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352690#p2352690]Stripi napisao:[/url]mislim da itunes store dolazi sa predstavništvom Applea za tu zemlju.
biće da taj apple ne razume srpsku varijantu pregovaranja,ili je razumeo pa odbio-podmaži,pa radi šta hoćeš... :zen:

isti aple koji u kini ima fabriku u kini koja u svom sklopu ima dormitorij sa 8000 radnika spremnih 24h?
isti apple ciji su human resource & psych "strucnjaci" posle 20tak samoubistava u toj istoj fabrici zbog nehumanih uslova rada (smene od po 12 sati pa pauza , caj i biskvit za predah)probelm resili postavljanjem sigurnosnih mreza na zgrade
da kad se neko pokusa ubiti mogu da ga zivog skinu sa mreze i vrate u fabriku :)
taj money whore misantropic apple?
ma neee
samo trenutno ne smatraju da postoji kupovna moc
sto nije skroz tacno jer ko god iz srbije ode u usa
vrati se sa makar iphonom i ipodom a neretko i sa mac-om

al to se ne vidi kao narucivanje iz srbije
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352721#p2352721]blenta napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352697#p2352697]deran napisao:[/url]

taj money whore misantropic apple?
o,imamo mi sasvim dobru konkurenciju u money whore ds-tropic... :smeh:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352714#p2352714]Stripi napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352680#p2352680]deran napisao:[/url]...i kad smo kod vukojebIone,zašto se odavde ne može otvoriti paypal nalog,da ne moram da vijam ljude da mi kupe patike... :indijanac:
Beograd -- Najpoznatiji svetski sistem za plaćanje preko Interneta, PayPal, ove godine bi napokon mogao da bude omogućen i za građane Srbije.

Ministarstvo telekomunikacija završilo je pregovore sa kompanijom eBay, vlasnikom PayPal-a, koja je zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.

Eto, jasnije malo sad?

stripi,taj tekst je iz aprila prošle godine...

evo još malo će godinica,a oni ni mrdnuli nisu...

i nije moje ždroncanje bilo usmereno ka paypal-u,već baš prema sakatoj boris :đeonajsmajlištosebusauprsa: tadić državi,nesposobnoj da reši mizerne probleme...

...i geštapo carinu... :indijanac:
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa znam da je tekst od tada, ali kako u medjuvremenu nema novih tekstova, bit ce da su problemi ostali isti, zar ne?
Korisnikov avatar
By deran
pa ako znaš,onda stavi datum,naročito ako piše "ove godine"-sam' praviš zabunu... :P
Korisnikov avatar
By Anhedonie
@blenta: ali nije apple kriv sto su kinezi ponudili to da rade. Oni su jos pre pregovora napravili fabriku i skupili ljude koji ce raditi tamo. Sta mislis sta bi bilo da je apple odbio? Nastao bi aple :wundy:

Ali jesu krivi za bedne plate cime se tera mrcvarenje radnika
Korisnikov avatar
By blenta
nisam ja ni rekao da su apple krivi
nego da su kurve za kes

godinu i po dana pre te selidbe im je glavni marketarski poklic bio
produced in the US of A

te s tim u vezi (da su kurve za kes)
rekoh da im se samo treba objasniti da ovde postoji traznja za to sto oni nude

ne znam koliko ce to vredeti za prodavnicu proizvoda jer ne znam koliko im se cima sa logistikom u srbiji za ne veliki broj mekova , padova i ajfona koje ce prodati

ali za itunes ne bi trebao biti veliki problem posto nema velikih ponavljajucih troskova (e.g uposlice par softverskih inzinjera da odrade taj projekat za mesec dana i cao)
Korisnikov avatar
By Waldorf
Jedino što znam da se promenilo je da su pomerili limit za carinjenje, pa se je sada 70eura umesto 20 kako je bilo.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Sto se autorskih prava tice, ni 1% ljudi u Srbiji ne bi kupovali muziku. Pesma bi kostala tipa 99 dinara, album 999, i ko bi to placao? 50 zaludjenih klinaca sa Vracara?

S druge strane, u Srbiji i dalje ne postoji posten sistem za elektronsku naplatu. To jednostavno nije u interesu bankama (Intesi najvise) koje hoce da imaju monopol nad e-commercom, a ni drzavi jer momenta kad krene taj sistem nece vise moci da konstrolisu ko kome kada i kako salje pare.

PayPal je i svuda u svetu rasadnik rada na crno, samo sto je tamo to zanemarljivo ili cak i dobro za privredu, u Srbiji bi ko zna kolko hiljada ljudi zivelo samo od toga.
Da ne pricam o silnim parama i taksama koje bi banke gubile na godisnjem nivou od priliva iz dijaspore. Kad bi dijaspora slala pare preko PayPala svojima u Srbiji kako bi onda banke uzele svoj deo? A kolac je veliki, nekoliko milijardi dolara godisnje!
Korisnikov avatar
By Mars
samo da prodamo kuću, da uzmemo konopče - i da se obesimo!

:besimse:
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353063#p2353063]unic0rn napisao:[/url]Sto se autorskih prava tice, ni 1% ljudi u Srbiji ne bi kupovali muziku. Pesma bi kostala tipa 99 dinara, album 999, i ko bi to placao? 50 zaludjenih klinaca sa Vracara?

S druge strane, u Srbiji i dalje ne postoji posten sistem za elektronsku naplatu. To jednostavno nije u interesu bankama (Intesi najvise) koje hoce da imaju monopol nad e-commercom, a ni drzavi jer momenta kad krene taj sistem nece vise moci da konstrolisu ko kome kada i kako salje pare.

PayPal je i svuda u svetu rasadnik rada na crno, samo sto je tamo to zanemarljivo ili cak i dobro za privredu, u Srbiji bi ko zna kolko hiljada ljudi zivelo samo od toga.
Da ne pricam o silnim parama i taksama koje bi banke gubile na godisnjem nivou od priliva iz dijaspore. Kad bi dijaspora slala pare preko PayPala svojima u Srbiji kako bi onda banke uzele svoj deo? A kolac je veliki, nekoliko milijardi dolara godisnje!
wow,kornelijuse,lepa analiza... :sesir:

stvarno su banke zlo 21. stoljeća... :srbin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!