Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by superfly
Originally posted by m..
Tipa: jel se disk stavlja sa slikom na dole ili na gore? (valjda gramofon analogija)
nisam znao da su lp ploče jednostrane. :giggle:

elem moji starci su napredovali do mobilnih telefona, više im i ne treba.
i da, mama sprema najbolju sarmu na svetu. :)
igla ide odozgo, otud analogija. laser je s donje strane, toliko o tome.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Cale se odlicno drzi, nakupovao je neke silne knjige i sam otkriva komp, mada povremeno me pozove sa nekim totalno debilnim pitanjima, tipa - kako da pustim dvd, a sa druge strane sam je provalio Corel i moze u njemu i zatvorenih ociju da radi...

Keva je posebna prica, ona bez puskice ne moze nista - ono sto je zanima detaljno stavi na papir, negde gde treba i ilustruje, i vozi :D
Korisnikov avatar
By ::Elongac!ja::
Mamu komp ne interesuje. Kaze da joj je i ono malo zelje koju je na pocetku mozda i imala da radi nesto na njemu, nestalo nakon silnih svadja mene i mog oca oko toga ko je sta i kako pokvario. :hypno: :D
A tata... Pa on je kao malo dete koje nikako ne sme da se pusti da samo hoda. Ceka mene da mu otvorim i otkucam mail, da ga registrujem na neki sajt..., sve pod izgovorom, ae ti to brze radis od mene. Nane i dede ne prilaze skalameriji osim kad im se pokazuju slike familije iz inostranstva i sl.
Generalno, presrecna sam sto nisu preterano zainteresovani. Novih ratova po kuci nam ne treba. :pirat:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Jedino shto moja mama zna da uradi na rachunaru je da pritiska "shift" i "backspace" ne bi li motala fotke u ACDSee-ju... Ali desi se da pritisne sluchajno "enter" i eto sranja...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Khons
... pa mi od nje redovno stizu poruke tipa "cmoj vli te mama" "kae dolazir" i slicno.
...jednom nam je celu porodicu zivkao jer se prepao da mu ne propadne 500 dinara kredita.....
Tvoja porodica je baš zabavna :smeh: :smeh:

Elem, mama ume, kad sedne za uključen kompjuter, da prvo klikne na ovu malu ikonicu u levom ćošku gde piše "Show desktop", pa da time odjednom spusti sve otvorene prozorčiće (kojih npr. sada imam 9), i onda da na desktopu nađe ikonicu sa tetrisom. Onda igra tetris dok ne dobije puno poena, tj. kad počnu stvarno jako brzo da padaju onda smatra da je dovoljno igrala. Onda otvori Solitaire pa igra nekoliko puta. Onda kada se Solitaire otvori sedi i gleda da li će karte, kada budu padale, u potpunosti da prekriju celo zeleno polje ili će biti praznih mesta (pri tom pomisli želju koja će se ispuniti ako se sve prekrije). Freecell nisam uspeo da je nagovorim da igra.

Što se tiče mobilnog, ume da nađe u imeniku broj telefona određene osobe i da je pozove. U poruke se ne razume, pa joj ih ne treba slati. Na svu sreću njeno društvo isto tako ne ume da šalje poruke, pa nema problema.
Korisnikov avatar
By HalfJack
Mama mi nije niti u stanju upaliti kompjuter i valjda jednom je surfala internetom ali od toga bježi kao Židovi od nacista. Zapravo ona ništa ne zna kada su posrijedi kompjuteri i praktički živim u kamenom dobu, tata pak kuži se u kompjutere i zna ga upaliti (lol) samo mu je lakše zvati djecu da mu nešto naprave jer je za to lijen. Ali to nikada ne bi priznao. Kad god mu nešto ne radi iz prve pretvori se u malo dijete i duri se i divlja. :')
Мој ћале поприлично добро користи комп и то углавном за потребе посла и поште. :)
Са друге стране са мамом је урнебес. Коначно је научила да пушта серије преко тјуба па се са тога не скида док је кући.
А главу ми је пробила док сам је научио неке програме и Word који су јој требали за посао пошто су се дигитализовали односно избацили куцаћу машину... :lol:
By sncbgd
speedygonsales napisao: Са друге стране са мамом је урнебес. Коначно је научила да пушта серије преко тјуба па се са тога не скида док је кући. :lol:
za jednog "mladog" coveka koji studira, neverovatna je kolicina vremena koju provodi na Forumu, a da ni osnovno skolsku gramatiku nije savladao - dok je u kuci ili dok je kod kuce?
Korisnikov avatar
By *deni*
Uopšte ih ne zanima ništa u vezi sa kompom i internetom.
Lažem. Zanima ih samo da sednu ispred laptopa i preko skajpa razgovaraju sa rodbinom u inozemstvu, ali i tada zovu komšinicu da im sve pripremi i poveže, a oni samo da sednu pred laptop.
I još nešto. Mama je ranije imala čudnu vezu sa mojim kompjuterom. Jako je volela da ga isključuje iz struje i da pokriva monitor nekim prekrivačem.
Ma koliko je ja molio da to ne radi, svaki put bih zatekao monitor pripremljen kao neki spomenik pred svečano otkrivanje.
Ali, to je bilo pre desetak i više godina. Sad imamo laptove.
Kao što kaže stara pesma - '' Vremena se menjaju, uspomene ostaju... ''
:peva:
Korisnikov avatar
By Mars
*deni* napisao: Ma koliko je ja molio da to ne radi, svaki put bih zatekao monitor pripremljen kao neki spomenik pred svečano otkrivanje.
:lol:
Korisnikov avatar
By mirth
deni :lol:

Moj tata je duuugo bezuspesno hvatao mladjeg brata da ga uputi u tajne fejsbuka.

Kad je video da od toga nema vajde nahvatao je mene.. Sad lete notifikacije na sve strane, a brat je deaktivirao svoj nalog i planira da me ubije.. :lol:
Korisnikov avatar
By Torry
eh ne znate moje muke

od cuvene recenice moje majke-a sta je to fejsbuk? do dana danasnjeg svakakve okrsaje smo imale

dok je jos staticni komp bio kod mene, ko za baksuz njoj se pokvari i tv pa je obitavala u mojoj sobi sto danju sto nocu
a sve kao jadna nema pojma a sve ubode kako treba i google i fejs i mejlove.

navukla se na badoo pa chatuje sa raznoraznim, jos je isla i da se upoznaje uzivo sa njima

ja nemam zivaca da joj objasnjavam vec vicem na nju

sve se smirilo otkako sam joj premestila komp kod nje a meni ostao laptop. zakljucan.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Moja matroka je bila ultimativno navučena na Sokoban davnih dana kada sam dobila prvi komp. I sada tu i tamo zasedne kada instaliram windows verziju. U principu, zna da uključi i isključi komp, šta sve treba da pritisne i otkači kad nestane struja, a od letos ima i svoj skajp, koji je uspešno koristila dok sam ja bila u Londonu.
Nije mi teško da objašnjavam prva dva puta, a onda dignem ruke, iskucam step-by-step tutorial (sa sve slikama u jednom slučaju) i čekam dok skapira, posle toga nema brige.
Matorac voli gadgetry jako i uvek je rad da daje kintu na to novotarije, ali ga komp kao takav ne interesuje ič osim kad juri neku ulicu na Planu Plus i Google Mapsu. Kontam da će i to bataliti kada nabavi GPS za kola.
Korisnikov avatar
By constantine
kevi sam hiljadu puta pokazivao kako da se uloguje na fb i ako se ne uloguje duze vreme tipa posle 20ak dana opet me pita kako
cale sam istrazuje mada to istrazivanje je dovelo do toga da sistem padne jedno 10ak puta :D
baka je dobila mobilni i veoma brzo je ukapirala. Zna da cita poruke, zove i memorise ali ne znam da salje sms :D
Korisnikov avatar
By Markiza
Majka koristi moj neki stariji samsung mobilni na rasklapanje ....Iskljucuje ga kad grmi,seva,pada kisa ,kad je previse toplo,kad je previse hladno,kad pada sneg.... :D Nakon sto sam je bezuspesno zvala vise od deset puta u toku jednog dana a ona bila 'nedostupna' javila se tek sutradan sa recima:Ja ga iskljucila...duvao vetar!(Ona to radi pod pretpostavkom da ce odmah poceti da pada kisa i da grmi pa da ga iskljuci na vreme.)
Kad ode u kupovinu niko od nas ne sme da je zove jer joj ceo market pomaze da ga nadje u torbi i napravi se guzva.Ah,da...ispisala je flomasterom svoj broj na poledjini :lol:
Komp iz duse mrzi ...zato sto 'Tebi,cerko,mladost prodje pored interneta.'
Samo je jednom zasela da se raspita o nekim zubnim ordinacijama.

A stari je promucurniji-kapira sve koji god mobilni da ima :) Komp ne cacka da ipak 'nesto ne pokvari'.

Baba nema mobilni telefon ali se javlja bilo ciji da zazvoni :lol:
Korisnikov avatar
By mitrandir
constantine napisao:kevi sam hiljadu puta pokazivao kako da se uloguje na fb i ako se ne uloguje duze vreme tipa posle 20ak dana opet me pita kako
cale sam istrazuje mada to istrazivanje je dovelo do toga da sistem padne jedno 10ak puta :D
baka je dobila mobilni i veoma brzo je ukapirala. Zna da cita poruke, zove i memorise ali ne znam da salje sms :D
Objasniću ja tašti kako to ide :smeh:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
vi pojma nemate kakvi su to uzasi kada objasnjavate neke stvari roditelju koji je cvrsto ubedjen da zna neke stvari oko kompjutera i koji nece da stane i slusa nego radi kako hoce, a trazi od tebe da mu pokazes, i nervira se ako mu ne pokazes, a nervira se i ako mu pokazujes na nacin da pokazes da vise znas... :shrug:
Korisnikov avatar
By Mars
Meni je najgore kad mi kažu "Ne znaš da objasniš".

Onda dođe neko sa strane, kaže TO ISTO i oni kao sve shvate i kažu "Eto tako! Zašto nam TAKO nisi rekao!"
Korisnikov avatar
By Torry
kad sam joj rekla (majci) da pazi sta klikce da ne bi otvarala sumnjive sajtove i da ne nakaci neki virus, njen komentar je bio, citiram, onako pobesnelim glasom, a da pri tom i ne zna sta je virus:

a sto, tebi je tesko da sednes i da ocistis viruse?

!!!!!!!! :drama: :mad: :flaming:
Korisnikov avatar
By *deni*
Margita napisao:
Baba nema mobilni telefon ali se javlja bilo ciji da zazvoni :lol:
:sweet: Normalno, brine žena da se oni koji zovu ne zabrinu što se niko ne javlja.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Mars napisao:Meni je najgore kad mi kažu "Ne znaš da objasniš".

Onda dođe neko sa strane, kaže TO ISTO i oni kao sve shvate i kažu "Eto tako! Zašto nam TAKO nisi rekao!"
To!
Ali meni sto izvuce zivce, jeste kada krene da prica kako je ona ´94 imala kompjuter kada retko ko je imao kompjuter u Bijeljini, i kada spominje na cijim sam se ja to kompjuterima naucio! :/

Nemam srca da joj kazem da su se kompjuteri ipak malkice promenili od ´94...
Korisnikov avatar
By *deni*
KorvinOdAmbera napisao:
Mars napisao:Meni je najgore kad mi kažu "Ne znaš da objasniš".

To!
Ali meni sto izvuce zivce, jeste kada krene da prica kako je ona ´94 imala kompjuter kada retko ko je imao kompjuter u Bijeljini, i kada spominje na cijim sam se ja to kompjuterima naucio! :/

Nemam srca da joj kazem da su se kompjuteri ipak malkice promenili od ´94...
Ja nekad zaključim da oni to rade namerno, samo da bi nas iznervirali.
:mad:
Korisnikov avatar
By Mars
Moji tako neku bojažljivost osećaju prema MIŠU da to nije normalno.
Ne stegnu ga nekako (samim tim i nemaju punu kotrolu), nekako ga labavo drže, koren šake im je u vazduhu...sve to u nekom grču, apsolutno sva pažnja u tom trenutku bude fokusirana tamo pa se onda prelazi na monitor, tastaturu...Tati se jadnom još izmedju dva klika zatrese i ruka pa to ne rezultira dvoklikom nego budu dva pojedinačna...

Ja sam pedagoški par puta oborio jebenog miša dole da tresne o parket ne bih li uh uverio da da je to stabilno, robusno, da neće da se pokvari...i osim prigušenog krika koji bi ispustili drugi efekat nisam uspeo da postignem. I dalje ga tretiraju kao da je pun nekog nestabilnog, radioaktivnog elementa koji samo što ne eksplodira i raznese nas ako ga ne pipkaju pažljivo.

Inače, generalno...tata voli tehniku, prati događanja. Svaki čas se primakne sa nekim člankom ili slikom da me pita šta je to. Obožava daljinske upravljače, pasionirano programira sve što može (režimi klima uređaja nam se mislim menjaju na pola sata, sami, sve je on to regulisao)...u kolima u toku vožnje obožava da čačka sve što može...digitalac sve funkcije zna...MOBILNI to se podrazumeva, jednom godišnje se menjaju modeli...

Što se mame i tehnike tiče...znala je samo da pozove lift i odveze se na sprat koji želi. I zna da vozi kola.

E, a onda su došli kompjuteri i onda se situacija prilično promenila. Posle godina nezainteresovanosti i nekorišćenja, morali su ubrzano da prodju kurs kod mene. Tu je ona u startu pokazala odredjenu prednost i to moj otac nije nikako mogao psihički da podnese i odustao je od daljeg učenja (normalno, nikad to nije naveo kao pravi razlog). Ona je polako ali sigurno savladavala nove veštine i sada zna dosta. Treba je samo čuti i videti kako mu kaže "Nemoj da si tako GLUP..." kad on nešto pita u vezi kompa ili traži da pogleda neki sajt pa ima dodatna pitanja... Postoji onaj problem koji je neko pomenuo da ako duže vremena ne radi nešto - kao da ga vidi prvi put, ALI uredna je sa svojim beleškama i to joj puno pomaže.

S druge strane i dalje ne ume da koristi mobilni i prava je muka da je nateramo da ga nosi sa sobom bar da mi nju možemo da pozovemo kad nam treba.
Korisnikov avatar
By Galateja
Moja mama je zaluđena fejsbukom. Tako je stekla neka poznanstva. Pita kad joj nije nešto jasno, ne drami, ali mene nervira kad me posle ISTO TO ponovo pita. Isprva je bila opsednuta teorijama zavere, da će joj neko provaliti šifru, hakerisati mejl i fb profil i sl. Sad se malo smirila. :drama:
za jednog "mladog" coveka koji studira, neverovatna je kolicina vremena koju provodi na Forumu, a da ni osnovno skolsku gramatiku nije savladao - dok je u kuci ili dok je kod kuce?
Поприлично необичан коментар једног "господина", у годинама, који не зна где, и у којим ситуацијама, се пише велико слово. Видим да Вам ни интерпункција није јача страна!
Претпостављам да недостатак аргумената и незадовољство самим собом извлачи оно најружније из човека.
:odlicno:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!