Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Loren
Originally posted by LittleRed
prvi put cujem.
cemu sluze?
TWITTER
je servis preko koga menjaš status šta trenutno radiš, ili ostavljaš bilo šta što može stati u 140 karaktera. Prijatelji koji su takođe registrovani, mogu preko sms-a ili IM-a da dobijaju notifikaciju kada pošalješ novu poruku.

JAIKU
je google-ov odgovor na twitter. Malo je napredniji, ali i komplikovaniji za koršćenje. I još uvek je u beta fazi, pa su potrebni pozivi da bi se registrovalo.

POWNCE
je sličan servis, samo što se mogu slati i fajlovi, ostavljati linkovi, praviti event-ovi,...

TUMBLR
je bukvalno mini blog. Nadam se da je reč "blog" već opšte poznata ;-)
Korisnikov avatar
By jukie
TWITTER
je servis preko koga menjaš status šta trenutno radiš, ili ostavljaš bilo šta što može stati u 140 karaktera. Prijatelji koji su takođe registrovani, mogu preko sms-a ili IM-a da dobijaju notifikaciju kada pošalješ novu poruku.
Evo upravo sređujem jedan tekst o klimi u Evropi i gledam na vikipediji kakva je klima u Belorusiji i proveravam gs forum i pijem sok i čeka

Ups to je bilo 140 karaktera... sada zainteresovani nikada neće saznati da čekam da na Halmarku počne serija Dok Martin... Dakle ovo nije dobro za multitaskere... a i neprekidno ukucavanje promena o tome šta trenutno radiš povećava broj task-ova za 1...
Korisnikov avatar
By Loren
Originally posted by jukie
TWITTER
Evo upravo sređujem jedan tekst o klimi u Evropi i gledam na vikipediji kakva je klima u Belorusiji i proveravam gs forum i pijem sok i čeka

Ups to je bilo 140 karaktera... sada zainteresovani nikada neće saznati da čekam da na Halmarku počne serija Dok Martin... Dakle ovo nije dobro za multitaskere... a i neprekidno ukucavanje promena o tome šta trenutno radiš povećava broj task-ova za 1...
Dobar multitasker može strpati mnogo toga u 140 karaktera, samo ako želi ;)

S tim u vezi, pre nekoliko godina postojao je konkurs da se prepriča određena knjiga (ne sećam se tačno koja) od Dostojevskog i to uz pomoć 160 karaktera, tj. jednim sms-om. I na kraju, nagradu je dobio čovek koji je knjigu prepričao u 2 reči.
By Ulix
Ne koristim ništa od toga, Facebook je sasvim dovoljan.

Pokušalo je par prijatelja da me natera da pređem na Twitter, ali njaaaaa. :zev2: Ne sviđa mi se. Stvarno nisam od onih ljudi koji imaju potrebu da svakih petnaestak sekundi obaveštavaju svoje prijatelje o tome šta rade, a stvarno nemam ništa značajno da objavim.
Korisnikov avatar
By bothways
Mene je Jazzva navukao na twitter i sad mi je postao deo svakodnevice.
Korisnikov avatar
By ns.happy
ne kontam u cemu je car samoogranicavanja? i na fb sve to moze da se radi, bez 140 karaktera ogranicenja...
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by ns.happy
i na fb sve to moze da se radi, bez 140 karaktera ogranicenja...
ali Twitter to radi brže! :eureka:
Da nisu stavili ograničenje na 140 karaktera bio bi trom i spor kao fejs :lol:
Korisnikov avatar
By Paki
@andjela ;)
Originally posted by ns.happy
ne kontam u cemu je car samoogranicavanja? i na fb sve to moze da se radi, bez 140 karaktera ogranicenja...
Nekima se ne dopada MySpace ili Facebook ili šta god drugo iz ovih ili onih razloga.
Nešto je nekome mana, dok neko drugi u tome vidi izvesne prednosti.
Ne uzbuđuj se - ne dopada ti se Twitter ili ga ne kontaš i to je ok. :)
Korisnikov avatar
By unic0rn
ja volim kratke forme, ali nekako me twitter & co. od samog pochetka odbijaju...

mozda zato shto su previshe shturi
Korisnikov avatar
By Rei
twitter for the nobel prize !! :protest:

lm moj zhivot je previshe dosadan za blog pa makar i mikro varijantu, ali eto sada imam [strike]dva[/strike] pardon tri nova followera :cheer:
Korisnikov avatar
By Holden Kolfild
Imao profil na twitter-u celih 12h.

Ne vidim svrhu istog.
Nemam potrebu da obaveštavam ljude šta radim na svakih 15 min. E sad ako nekog baš zanima, uvek može kao što i sam radim u takvim momentima, da pita. :)
Korisnikov avatar
By andjela
pa ne moras na 15 minuta :giggle:

nadjes nesto zanimljivo na netu sto zelis da podelis sa prijateljima :)
Korisnikov avatar
By Holden Kolfild
Pa dobro, ne kažem ja da nema prednosti. :)

Opet, ja kad nešto želim da podelim s prijateljima mene ne mrzi ako treba pojedinačno da svakom šaljem ili da napravim 'grupnu' poruku. :D

:giggle:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ja imam tviter [ili sto bi lizzy the lezzy rekla, twatter :lol: ], ali ne koristim...
mnogo mi konfuzan, fb radi pos'o
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!