Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Moj laptop ima 160GB harda koji je podeljen u 2 jedinice: (D: ) - hp recovery i (C: ) Lokal Disc.
Ovaj (C: ) deo ima 140GB od kojih je do skoro bilo slobodno samo nekih 300-400 MB. Onda se pre nekoliko dana desilo nesto cudno. Komp mi je prvo pokazao da ima 14GB slobodnog prostora (a ja nista nisam brisala). Onda mi je sledeceg dana pokazao da ima 13.6GB, a da nista nisam dodala, osim nekoliko text fajlova koji zauzimaju nesto smesno malo mesta. Danas mi pokaze da ima 16.5GB slobodno! A nekoliko minuta kasnije 16.4GB.
Ne primecujem da mi neki od fajlova fali.
Imam AVG anti virus (Free Edition) koji apdejtujem kad god on to trazi. Skoro sam skenirala komp i nije nasao nista.
Samo ja imam pristup kompu.

Zna li neko o cemu se radi?
(I ono cuveno) HELP PLS!
Korisnikov avatar
By Dominion
mozda se history/cache obrisao posle izvesnog vremena u browseru pa tako oslobodio prostor? a one sitne oscilacije u velicini mogu da budu samo od (jedino mi to trenutno pada na pamet) pagefile.sys fajla koji je za virtuelnu memoriju.
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Da, skoro sam izbrisala history firefox-a. Ali zar toga moze da bude 13GB?
Korisnikov avatar
By Rei
Firefox po defaultu ima ogranichenje na 50mb za offline cache... Ja kontam da ti je System Restore pojeo prostor i da ga je Win obrisao kad je skontao da nema mesta da dishe. Pogledaj u Control Panel - System - System Restore tab, pa mu odredi koliko prostora da koristi, ili ga iskljuchi skroz. To meni pada na pamet trenutno. :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
meni se dešavala ista stvar na kompu koji je bio zaražen nekim grdnim ravmon.log virusom. jel' ti iskače niodakle neko iritantno prozorče s vremena na vreme?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Operativni sistem, a pojedini programi prave te kesh foldere
za licne potrebe, pa onda po nekom planu ili kako vec vrse
brisanje istih. Takodje kao sto su rekli gore, moze biti da je
rec o virtuelnoj memoriji, ili si nekada ugasila komp da ode u
sleep mode, pa je napravljen mirror fajl cele memorije..

Kako god.. ako ti radi fino.. ne uznemiravaj se...
Osim toga Windows je nepredviljiv i moze po nekada da
krene da radi neku akciju za koju samo oni koji su ga
pravili znaju sta radi...
Korisnikov avatar
By haemoglobin
pokusaj da uradis disc clean up i vidis sta ti koliko zauzima pa prebrisi privremene fajlove i te gluposti i eto jos prostora :)
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
@Uni Da, vista je.
@Hemo Upravo sam uradila disc clean up i oslobodio mi je jos 4GB.

Ali mi i dalje nije jasno odakle ove oscilacije. Hajde da kazem da je prvobitno dosao do onih slobodnih 14GB jer je, kako Andjelika i Rei kazu, sam izbrisao neke fajlove koji mu ne trebaju. Ali kako je posle dosao do onih 13.6 pa do 16.5GB?

@Rei Nisam nasla tu opciju gde mi daje da mu sama ogranicim koliko prostora da koristim.

@ Lepa Ne iskace mi nikakav prozorce, nemoj da me strecas bre!
Ali mi za svaki slucaj reci kako si taj virus otkrila?
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
I jos jedna "sitnichichica".
Desava mi se u poslednjih nekoliko nedelja da mi se pojavi plavi ekran sa potpuno razmazanim belim slovima (preko celog ekrana) i da mi se tada komp sam restartuje.
Korisnikov avatar
By unic0rn
koliki ti je windows folder?

c:\windows
desno dugme pa properties...

znajuci vistu to ce sve objasniti
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
17.6GB (size on disc 17.7)
a kad udjem u folder "Windows", obelezim sve (na crl a) pa kliknem na properties pokaze mi 15.6GB (on disc 15.8GB)
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Pa onda bih mogla da pucam i u sebe... Mnogo mi znaci ovaj komp! :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Birthday_girl
17.6GB (size on disc 17.7)
a kad udjem u folder "Windows", obelezim sve (na crl a) pa kliknem na properties pokaze mi 15.6GB (on disc 15.8GB)

Jaooo.. Kuda ide ovaj svet. 18Gb za operativni sistem!!!!

KUKUUUUUU

Commodore 64 vrati se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Pa stvarno.

A danas mi stigao i mejl od dragog mi hp-a:

This program addresses an issue with specific battery packs used
in certain HP, HP Pavilion, HP Compaq and Compaq Notebook PCs. The
battery packs have the potential to overheat posing a fire and
burn hazard to consumers.

BURN BABY, BURN!! :smeh:
Mislim, sta jos...
Korisnikov avatar
By haemoglobin
I moja vista ima trenutno oko 29gb...nagojila se mala :trep: :mazi: ...no moze da se baskari :)

a to sto ti se pojavljuje plavi ekran moze da znaci da ti pucaju drajveri, stoga bih preporucio da reinstaliras operativni sistem i instaliras nove drajvere
Korisnikov avatar
By Dominion
moj windows folder na visti: 13.1gb

programdata: 1.49gb

da iskljucis system restore, desni klik na computer-->properties, levo imash tasks-->system protection i tu kazes jel hoces da pravi restorove ili ne.

ima i ona glupava 'hibernation' opcija za koju ne znam gde se nalazi na prokletoj visti ali znam da sam sve fajlove uspeo da uklonim sa tuneup utilities-om.

a i ubio sam minimum 15 procesa (posle clean install-a) koji su se automatski startovali. ukljucujuci ono ms-ovo 'ocete da ucestvujete u poboljsavanju blablabla', pa i kad lupish 'no thanks' on i dalje podize taj proces pri startu.

budalastina na kub ali kad moj hp jos uvek nema drajvere za xp :(

**EDIT**
ko nema te utility programe za brisanje budalastina koje se pokrecu pri start-up-u,
start-->run kucaj regedit
idi na \computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
obrisati sve sto ti ne treba pri startu (eg. powerdvd language shortcuts, powerdvd remote, quicktime, java quick starter...ovisi sta imash instalirano)

isto ponoviti i na lokaciji
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.

ovo ceprkanje vazi i za xp korisnike.

good luck
Korisnikov avatar
By haemoglobin
taj hibernation folder zna da sadrzi mnogo ali ga ne valja brisati...sem ako ne stavljas komp u hibernaciju
Korisnikov avatar
By bothways
Moj Windows folder na win7 instalaciji ima 7.6 GB. :)
Korisnikov avatar
By Li
I jos jedna "sitnichichica".
Desava mi se u poslednjih nekoliko nedelja da mi se pojavi plavi ekran sa potpuno razmazanim belim slovima (preko celog ekrana) i da mi se tada komp sam restartuje.
Komp se restartuje kada crkava RAM memorija, a sto se ovih boja tice to ti je kada crkava graficka (tri puta mi je crkavala), a nisam jos cula da kada neko koristi disc clean up da mu on smanji fajlove za 4 gb... :wtf: moram da pitam kada si poslednji put formatirala hard i reinstalirala windows?

Vista konstantno apdejtuje bazu podataka i to dosta zauzima prostora u C particiji (meni je vista uzela 48GB).
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
@ Lepa Ne iskace mi nikakav prozorce, nemoj da me strecas bre!
Ali mi za svaki slucaj reci kako si taj virus otkrila?
paaaaa, tako što je počelo da iskače to grdno prozorče. :lol:
a posle toga sam skontala i da windows pripisuje "my documents" folderu neke silne gigabajte kojih u njemu nije bilo.
Korisnikov avatar
By Dominion
treba uvek cekirati opciju da prikazuje skrivene fajlove i foldere, onda bar imas vizuelni uvid sta se tu desava
Korisnikov avatar
By Tungi
Meni se vecheras pojao neki "virus"(sta li je),"shut down" pa pocinje odbrojavanje od nekih 3 minuta,al' chim ukucam kod odnosno slova koja pishu na tom prozorchicu,nestane,pa se ponovo pojavi i sve u krug;i to se deshava samo kada otvorim browser,odnosno kada sam na netu:komp:

Kako da se reshim toga,a da ne moram ponovo da "obaram" sistem??:wtf:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by Li

a nisam jos cula da kada neko koristi disc clean up da mu on smanji fajlove za 4 gb... :wtf:
Pa to je zato sto sam izbrisala i folder za hibernaciju, koji sam zauzima preko 2GB.
Originally posted by Li
moram da pitam kada si poslednji put formatirala hard i reinstalirala windows?
Kako kad? Pa nikad! :lol:
Zasto to da radim? (jbg, plava sam)

Najnoviji problem (ali ovo je iz domena "verovali ili ne", i potreban je iskusan egzorcist da istera gamad :egzorcist: ):
Dok se komp gasi, u levom gornjem uglu pojavi se (na samo delic sekunde) umanjen You Tube prozor sa Karleusinom facom, iako mi ni jedan You Tube prozor nije upaljen tog momenta. Ovo se desava 2-3 dana za redom, nego sam ja (kako u poslednje vreme dosta sedim i citam) mislila da HALUCINIRAM, dok me devojka nije pitala "Zasto ti se pojavljuje ova Karleusa?"! :lol:
O Boze, molim te oprosti mi! Mozda sam nekada i kliknula... Ali desi se, pogresi covek. :krstise:
By ...Sitnicava...
Jao, tako je i meni Vista bagovala ceo sistem, uzimala brdo neke memorije, najbolje ti je da je obrišeš. Sa XP-om nestaju problemi. :D
Korisnikov avatar
By Li

Originally posted by Li
moram da pitam kada si poslednji put formatirala hard i reinstalirala windows?
Kako kad? Pa nikad! :lol:
Zasto to da radim? (jbg, plava sam)

Vreme je :smeh:

Ubija te neki opasan virus "KARLEUSA", formatiraj hard, oteraj to ZLO!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!