Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By andjela
nisam znala gde da stavim, pa reko ajde ovde... nego da predjem na stvar. ne znam koliko vas je culo za WCG projekat iliti World Community Grid. neki misle da je to glupost, drugi misle da je to nacin da pojedinac da svoj mali doprinos u mnogo vecoj stvari, stvari koja pokusava da pomogne covecanstvu. ne bih sada da ulazimo u raspravke da li je ovo obican BS ili nesto sto stvarno moze pomoci, ali ako mislite da vredi pridruzite se. sta je WCG, ako odete na sajt mnogo toga ce vam se samo reci... http://www.worldcommunitygrid.org/

jednom recju uposlite svoj kompjuter kada ne radi nista da pomaze u pronalazenju leka za razne za sada smrtonosne bolesti, sida, rak...

registrovanje je naravno free, posle toga sve sto vam treba je BOINC kliijent koji se instalira na racunar, u njega ubacite projekat WCG logujete se sa vasim username i password i krenete u svet neistrazenog.

vecina nas je imala ili ima u porodici (blizoj ili daljoj) nekoga obolelog od raka, ili cak i preminulog... meni su ocevi i od majke i od oca umrli od raka i to je najblize sto sam osetila... ali dovoljno da krenem u ovu avanturu. kao sto rekoh neko misli da je to glupost, bez ikakvih rezultata itd, ali takodje mislim da tu ima i vas koji ne mislite tako. znam sada ce neki reci, i verujem da u tome ima dosta istine, velikim farmaceutskim korporacijama jednostavno nije do toga da se lek za te opake bolesti pronadje, ali ipak mislim da na ovom svetu ima i malo humanosti da ovakav projekat nekada u daljoj ili nadam se blizoj buducnosti da neki rezultat.

ovde mozete skinuti BOINC klijent za bilo koji trenutno dostupan operativni sistem http://boinc.berkeley.edu/download_all.php
ja sam trenutno na verziji 5.10.45 koju toplo preporucujem svima jer je stabilna i odlicno radi.

proces instalacije je veoma prost, instalira se aplikacija i posle toga od vas se trazi da ucitate neki od projekata (BOINC inace sluzi i za mnoge druge projekte koji rade na slican nacin kao WCG). kada se ulogujete na projekat bice vam ponudjeno da skinete WU takozvane working unit iliti delove velikih projekata koji se dodeljuju svim kompjuterima u gridu radi procesiranja, kada se procesiranje WU zavrsi BOINC taj unit posalje na glavni server i pokupi novi WU. u zavisnosti od vaseg procesora zavisi i koliko WU mozete raditi odjednom 1 WU = 1 core.

opcije za cpu load gde mozete namestiti u koje doba dana da boinc radi, da li da radi kada e cpu idle i koji maximum load da koristi. a mozete i biti extreme pa staviti kao sto je kod mene 100% load 24/7 :)

Slika

trenutno nasa drzava ima jako malo aktivnih "crunchera" kako bih ih nazvao ali nadam se da ce se to povecati, kao sto rekoh nadam se da ima jos osoba sa razmiljanjem slicnim mojim.

http://boincstats.boincstats.com/stats/ ... &co=Serbia
Korisnikov avatar
By andjela
svi su dobrodosli :)

poenta je da kada racuar ne radi nista ipak radi nesto koristno, ako je vec upaljen i trosi struju
By J...
Meni nije jasno sta bi to racunar radio. Mozes da pojasnis?
Korisnikov avatar
By colorado
Meni ovo nista nije jasno... Pokusacu ponovo kada mi mozak bude spreman za malo jaci rad.
Korisnikov avatar
By andjela
tvoj racunar odradjuje razne podatke, skines sa servera work unit to su sirovi podaci koji se onda obradjuju i kada se obrade taj WU se vraca nazad serveru. podaci su vezani za research raznih bolesti.

znaci ono sto bi radilo par jakih racunara u nekoj laboratoriji radi hiljade i hiljade kucnih racunara sirom interneta.

mislim da je trenutno obradjeno oko 500 milijardi godina rada jednog racunara
Korisnikov avatar
By colorado
aaaaaaaaaaaa... a je l' moze to da radi dok mi radi torent?
Korisnikov avatar
By andjela
moze

internet mu treba samo da pokupi novi WU i da posalje obradjeni

za obradu se koristi samo CPU i nemora da se podesi da radi 100% stalno, mozes namestiti da radi maximum recimo 60% i to u odredjeno vreme i da stane ako ti pokrenes nesto zahtevno
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja sam skinuo najnoviju verziju 6.2.28, nisam znao šta je stabilno, šta nije. Valjda neće dabude problema.
Evo sad računa nešto, neki folding proteina.
Ostaviću ga na default vrednostima, da radi kad hoće, ali do 70% procesorske snage. Ipak imam samo box kuler i dobro grejanje :) u stanu.
Korisnikov avatar
By andjela
:)

imas na worldcomunitygrid.org svoj nalog i my grid tamo mozes podesavati koje zelis projekte da radis

inace ima i verzija 6.4.5 :)
meni se za sada najbolje pokazala 5.10.45 koju i trenutno koristim
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja sam jedno vreme prilagao CPU za Folding@HOME (traže lek za rak), mada me smorilo kad je počeo Net da zakucava. nešto je mnogo uploadovao i zabaguje mi veza komplet. i plus nemaju stabilni multicore klijent (iako su već napravili i CUDA klijent).

http://folding.stanford.edu/
Korisnikov avatar
By andjela
F@H radi i na grafickim karticama i mnogo je bolje foldovati sa njima ia ati i nvidia

WCG je ipak nesto drugaciji (trenutno moze samo preko BOINC klijenta i ceo posao radi CPU)
mada poslednje verzije BOINCa imaju CUDA implementaciju i mogu se goristiti za GPUGrid http://www.gpugrid.net/index.php
Korisnikov avatar
By Zonche!
Meni je bas pregrejavao lap, pa sam morao da iskljucim.
Korisnikov avatar
By andjela
evo kod mene temperature :)

Slika

inace budu manje za 7-8 C sada mi je jako toplo u sobi posto imam temperaturu i "hladno" mi je
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!